Αλέξια Βασιλείου: Η ζωή στις ΗΠΑ και το οδοιπορικό στη «δική της» Famagusta, την «πόλη φάντασμα» όπου μεγάλωσε

Εδώ και πολλά χρόνια, η Αλέξια Βασιλείου, ή Αλέξια όπως τη γνωρίζαμε όλοι τη δεκαετία του ’90 που τραγουδούσε τις μεγάλες επιτυχίες της και ξεσήκωνε την τότε νεολαία, ζει μόνιμα στην Αμερική αλλά όχι μόνο δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες της αλλά πάντα επιστρέφει σε αυτές με πολλή αγάπη και νοσταλγία! Η τραγουδίστρια των επιτυχιών λοιπόν, προσφάτως στάθηκε περήφανη στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης και ερμήνευσε κλαίγοντας τον Εθνικό Ύμνο εκπροσωπώντας την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελληνική και Κυπριακή Ομογένεια, στην παρέλαση για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Εκείνη τη μέρα παρέλασαν πλήθος Ελλήνων, Κυπρίων και Φιλελλήνων, για να τιμήσουν την μνήμη των Προγόνων. Και η Αλέξια με δάκρυα στα μάτια και με φωνή που αν και «έσπαγε» από συγκίνηση ερμήνευε με στόμφο τον Εθνικό Ύμνο, ένιωσε περήφανη και προκάλεσε και εκείνη με τη σειρά της ρίγη συγκίνησης.

Η Αλέξια όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο έργο της που είναι η -με κάθε τρόπο- διάδοση του ελληνικού και κυπριακού πολιτισμού. Μάλιστα, σε ένα οδοιπορικό της την ιδιαίτερη πατρίδα της, στο κατεχόμενο Βαρώσι στην Αμμόχωστο, όταν οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορα των κατεχόμενων περιοχών, η Αλέξια βρέθηκε στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Συνάντησε του Τουρκοκύπριους κατοίκους του και μίλησε μαζί τους. Έδωσε και τους γονείς της στο τηλέφωνο για να μιλήσουν μαζί τους. Περιηγήθηκε στο δωμάτιο όπου έκανε τα πρώτα της όνειρα μαζί με την αδελφή της. Συγκινήθηκε με το εγκαταλελειμμένο σπίτι της γιαγιάς της που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο δικό τους. Βγήκε στους δρόμους της πόλης της και επανέφερε στο μυαλό της γλυκές αλλά και πικρές αναμνήσεις.

«Περπατούσα σε αυτόν τον δρόμο όταν ήμουν παιδί. Σε αυτόν τον δρόμο περπατούσαν οι παππούδες μου, οι γονείς μου, όλοι, οι φίλοι μου, οι παιδικοί μου φίλοι. Οι πρώτες μου αναμνήσεις ήταν σε αυτή την πόλη, την Αμμόχωστο – Αμμόχωστο.

Φεύγει από τη Famagusta και… παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Γη της Ελιάς

Τώρα είμαι εδώ ως επισκέπτης, ως επισκέπτης. Αυτή είναι η περιοχή που άνοιξε πρόσφατα (από την τουρκική κυβέρνηση). Βρισκόταν στο κλειστό τμήμα του Βαρώσι από τότε που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και κατέχει παράνομα την Κύπρο από το 1974. Αυτή είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας… οξύμωρο, σωστά;» έγραψε σε μία ανάρτησή της, προκαλώντας και έτσι ρίγη συγκίνησης. Είναι η δική της Famagusta, η Αμμόχωστος όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και τώρα μοιάζει με πόλη φάντασμα. Αυτή που παρακολουθούμε και εμείς μέσα από τη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου στο Mega.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts