Γη της Ελιάς: Ο Μάνος “θρηνεί” για την Μαρίνα – Παίρνει την απόφαση να…

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις που θα σημειωθούν στα επόμενα (12-17/2) επεισόδια της αγαπημένης σειράς του MEGA, Γη της ελιάς.

Επεισόδιο 102

Οι φόβοι του Λυκούργου ότι το κύκλωμα θα ζητήσει εκδίκηση, βγαίνουν αληθινοί. Μετά τις συλλήψεις μελών του κυκλώματος, ο Λυκούργος πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο το τίμημα του πείσματός του να φτάσει την αλήθεια και να τους ξεσκεπάσει. Ο Λυκούργος συμμετέχει και στο δικαστήριο που πρέπει να κάνει και έχει σχέση με τον υπόκοσμο. Ετσι του έχουν στήνουν καρτέρι και τον πυροβολούν. Τρώει μια σφαίρα στον θώρακα, κοντά στην καρδιά και η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη. Μέσα σε μια λίμνη αίματος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης για να αφαιρεθεί η σφαίρα, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο Λυκούργος παθαίνει ανακοπή και μεταφέρεται στην εντατική σε κώμα.

Η οικογένειά του είναι συνέχεια στο πλευρό του. Ειδικά η Χάιδω και η Ισμήνη είναι σε τραγική κατάσταση και φοβούνται για το χειρότερο, καθώς η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Ο Φίλιππος μιλάει στη Βασιλική για την Ειρήνη και την ορκίζει: «Μη πεις σε κανέναν τίποτα ότι είναι αδελφή μου, σε παρακαλώ», την εκλιπαρεί, ενώ η Ειρήνη κάνει ένα ακόμα βήμα προσέγγισης, προκειμένου να της συγχωρέσουν τα παλιά της λάθη. Στο μεταξύ ο Μάνος αγχωμένος ζητά από την Ιουλία μια χάρη: «Ιουλία ,μίλησε κι εσύ στη Μαρίνα, πρέπει να την πιέσεις να προχωρήσει στις απαιτούμενες εξετάσεις» και η Ιουλία το κάνει, αλλά πέφτει σε τοίχο. Στο μεταξύ η αγοραπωλησία του ελαιώνα του Μιχάλη ολοκληρώνεται κι έτσι καλεί την Αθηνά στο σπίτι του για φαγητό, προκειμένου να το γιορτάσουν. Η Αθηνά πηγαίνει και σχεδόν ασυναίσθητα, αρχίζει να ανταποκρίνεται για πρώτη φορά στο φλερτ του.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Επεισόδιο 103

Ο Μάνος εξακολουθεί να πιέζει τη Μαρίνα να ολοκληρώσει τον κύκλο των εξετάσεων που ξεκίνησε, αλλά εκείνη συνεχίζει να αρνείται: «Μέχρι εδώ Μάνο, δεν θέλω να κάνω τίποτα άλλο», του ξεκαθαρίζει. Από την άλλη ο Μιχάλης προσπαθεί να καταλάβει πού βρίσκεται πλέον η σχέση του με την Αθηνά, αλλά εκείνη απομακρύνεται και πάλι. Την ίδια ώρα η Αναστασία, καχύποπτη με αυτό που είδε, ρωτάει την Ευτυχία: «Τι ήθελε, Ευτυχία, ο αστυνόμος στο σπίτι σου;» κι εκείνη αναγκάζεται να της πει ένα ψέμα για να το καλύψει. Στο μεταξύ ο Κουράκος προχωράει με τη σύλληψη του Θύμιου.

ΤΡΙΤΗ

Επεισόδιο 104

Δήμητρα παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Από δω και στο εξής θα κοιτάξει μπροστά κι έτσι πηγαίνει στον τάφο του Κίμωνα για να του «μιλήσει» για τελευταία φορά: «Δεν πρόκειται να σε ξεχάσω ποτέ και σου το ορκίζομαι ότι θα βρω την αλήθεια για το πώς και γιατί έφυγες», υπόσχεται με δάκρυα. Παράλληλα η Αθηνά αρχίζει να ανησυχεί με την υγεία της μητέρας της και αρχίζει να την πιέζει για να μάθει τι κρύβει: «Μαμά, δεν με ξεγελάς εμένα, πες μου τι συμβαίνει», τη ρωτάει και τελικά η Μαρία παραδέχεται ότι είναι άρρωστη: «Εντάξει, μην κάνεις έτσι, είμαι άρρωστη, αλλά δεν πρόκειται να πεθάνω κιόλας αύριο», της λέει, αλλά η Αθηνά δεν ησυχάζει αν δεν πάει να τη δει.

Ο Αλέξης μιλάει με τη μάνα του και όλο χαρά τής ανακοινώνει: «Mάνα, με τη Μυρτάλη είμαστε και επίσημα μαζί. Δεν έχουμε να κρυφτούμε από κανέναν. Μπορούμε να κυκλοφορούμε μαζί παντού», όμως δεν παίρνει την απάντηση που περίμενε: «Aγόρι μου, αλήθεια δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις με τη Μυρτάλη. Βαρέθηκα. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα από όσα σου έχουν συμβεί μέσα από αυτή τη σχέση», του λέει. Παράλληλα, ο Πότης ξεκινά να διαδίδει στο χωριό: «Ο Αλέξης και η Μυρτάλη ήρθαν εδώ μαζί στο καφενείο.

Είναι ζευγάρι, δεν ξέρω αν το ξέρετε», λέει παντού, ενώ λίγο αργότερα μαθαίνει ότι τελικά η Ειρήνη δεν πηγαίνει στο πανεπιστήμιο αλλά σχολείο και δεν ξέρει πώς να το πει. Την ίδια ώρα η Μαρίνα εγκαταλείπει τον αγώνα, καθώς φοβάται πολύ ότι μπορεί να έχει κάτι σοβαρό. Παράλληλα η Δήμητρα προχωράει με την έρευνά της και ανακαλύπτει στοιχεία για τον Δημοσθένη που δείχνουν ύποπτα, όπως μαύρο χρήμα και συναλλαγές στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται. Στο μεταξύ η Αθηνά βρίσκει στο σπίτι της μητέρα της ένα πακέτο τσιγάρα και, όπως είναι επόμενο, γίνεται χαμός. Την ίδια στιγμή ο Στάθης πηγαίνει από το ελαιοτριβείο για να πληρωθεί και εκεί συναντάει στο γραφείο τον Ισίδωρο, ο οποίος τον διώχνει κακήν κακώς λέγοντάς του: «Καπερνάρο, πάρε τα λεφτά σου και από εδώ και πέρα δεν θέλω να έχω καμία επαφή μαζί σου. Ούτε ζωγραφιστό να μη σε ξαναδώ μπροστά μου, το κατάλαβες;». Η Μαρίνα λιποθυμάει στα χέρια του Μάνου και η κατάσταση της υγείας της δείχνει να χειροτερεύει πολύ απότομα.

ΠΕΜΠΤΗ

Επεισόδιο 105 + 106

Ο Μάνος είναι ταραγμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά και χρησιμοποιεί όλη του την πειθώ προκειμένου να την αναγκάσει να κάνει περαιτέρω εξετάσεις. Μάλιστα και η Μυρτάλη αγωνιά εξίσου για τη Μαρίνα, καθώς είναι το μοναδικό πρόσωπο που νιώθει ακόμα σαν οικογένειά της και την παρακαλάει κι αυτή με τη σειρά της να πάει ξανά στον γιατρό και να συνεχίσει τις εξετάσεις της. Την ίδια ώρα, η Μαργαρίτα προειδοποιεί τη Μυρτάλη: «Πρόσεξε καλά. Αυτή τη φορά δεν αστειεύομαι. Αν ξαναπληγώσεις τον γιο μου, θα έχεις να κάνεις μαζί μου», την απειλεί κι εκείνη της εξομολογείται: «Λάθος εικόνα έχετε για τον Αλέξη. Αν νομίζετε ότι είναι τόσο πολύ ευαίσθητος, μάλλον δεν έχετε ιδέα ποιος πραγματικά είναι ο γιος σας», ισχυρίζεται, αφήνοντας τη Μαργαρίτα στις σκέψεις της. Στο μεταξύ η Αμαλία δεν παύει να εκπλήσσει τον Ισίδωρο με την περιποιητικότητα και την αποτελεσματικότητά της και όλα δείχνουν πως μια «τρυφερή φιλία» γεννιέται.

Ο Κουράκος ενημερώνεται πως η αποφυλάκιση του Χρήστου είναι προ των πυλών. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης μαθαίνει για την κουβέντα που είχε η Μαργαρίτα με τη Μυρτάλη. Η Μυρτάλη του λέει ότι η Μαργαρίτα σχεδόν την απείλησε να μην τον πληγώσει και ότι δεν είδε με καλό μάτι τη σχέση τους. Ο Αλέξης μετά από αυτό, έξαλλος, πηγαίνει στο σπίτι της μάνας του κι εκεί ξεπερνά κάθε όριο: «Ποιος σου είπε να ανακατεύεσαι στη ζωή μου; Γιατί δεν με αφήνεις ήσυχο;», της ουρλιάζει και αφού τα σπάει όλα, πιάνει τη Μαργαρίτα από τον λαιμό: «Θα σε σκοτώσω ρε, εσύ με έχεις καταστρέψει», φωνάζει εκτός εαυτού και η Μαργαρίτα προσπαθεί με όλη της δύναμη να ξεφύγει από τη δολοφονική του μανία. Η Μαργαρίτα τρομοκρατείται από τη βίαιη αντίδρασή του, με αποτέλεσμα να αλλάξει κλειδαριές, ενώ προσωρινά μετακομίζει στο σπίτι της Αθηνάς:

«Πήγε να με σκοτώσει, το καταλαβαίνεις; Εμένα, την ίδια του τη μάνα, πήγε να με πνίξει, φοβάμαι», ομολογεί στην Αθηνά. Στο μεταξύ ο Ισίδωρος είναι πολύ ευχαριστημένος από την Αμαλία στη δουλειά και λίγο αργότερα ζητάει από την Αντιγόνη μια χάρη: «Θέλω τη βοήθειά σου για να διαλέξω ένα όμορφο δώρο για τη γραμματέα μου. Πρέπει να την ευχαριστήσω για όσα κάνει για μένα, καταλαβαίνεις;», της λέει. Αργότερα, η Αντιγόνη θα πείσει τη Μαρίνα να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και ο Μάνος με τον Ισίδωρο χαίρονται πολύ με αυτή την εξέλιξη. Ο Χρήστος αποφυλακίζεται και η Εύα βρίσκεται εκεί για να τον υποδεχτεί και να του δείξει τη στήριξή της, ενώ η Δήμητρα για μια ακόμα φορά μπαίνει κρυφά στο σπίτι του Δημοσθένη και αυτή τη φορά βρίσκει κάτι ύποπτο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Επεισόδιο 107

Στο μεταξύ ο Αλέξης αρχίζει να νιώθει ενοχές για τον τρόπο που φέρθηκε στη Μαργαρίτα και την ψάχνει για να απολογηθεί. Της τηλεφωνεί, πάει από το σπίτι της, της αφήνει μηνύματα, αλλά εκείνη που έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι της Αθηνάς, δεν του απαντάει και συνεχίζει να τον αποφεύγει. Η Δήμητρα εξακολουθεί να ψάχνει το ποιόν του Δημοσθένη και ο Κουράκος είναι πολύ ανήσυχος: «Σε παρακαλώ, θέλω να προσέχεις, να έχεις τον νου σου γιατί μπορεί να μπλέξεις άσχημα», της επισημαίνει. Τέλος, η Μαρίνα και ο Μάνος πηγαίνουν για νέο σετ εξετάσεων και η ανησυχία της κοπέλας όσο πάει και εντείνεται.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts