Γιατί τελικά κερδίζει το χιούμορ

Μην ψάχνεις πολλά. Ο άντρας πρέπει να έχει χιούμορ, πάνω από όλα.
Τα χρόνια πέρασαν και οι βραδιές ποίησης με φίλες κολλητές συνεχίστηκαν. Τα πρότυπα είχαν αλλάξει κι όλες έψαχναν ένα καλό παιδί. Το μανάρι έγινε απλά παιδί και το θεληματικό πιγούνι καλή ψυχούλα.
Φάγαμε τα μούτρα μας. Κάθε πτώση κι ένα βηματάκι προς την αυτογνωσία. Τι να τον κάνεις τον κοιλιακό κούκλα μου όταν ο άλλος είναι στόκος για ισιώσεις το πλακάκι του μπάνιου; Φτάνει ένα χαζό χαμόγελο; Κάποτε έφτανε και περίσσευε. Έχουν χτυπήσει κεφάλια με παλιές φωτογραφίες. Ευτυχώς κόλλησε το λαπτοπ και τα έχασα όλα. Ούτε να θυμάμαι δε θέλω.

157 κατασκευαστές ευτυχισμένων σχέσεων προτείνουν χιούμορ. Μήπως να κάνεις μία δοκιμή και να ξεχάσεις τα υψηλά εξωτερικά σου στάνταρ; Μήπως να ξεκολλήσεις από τον Αλέκο με το ερωτικό χαμόγελο και να δώσεις μία ευκαιρία στον Θοδωρή που σε κάνει να γελάς ακατάπαυστα;

Το νταλαβέρι με κάποιον άδωνη είναι μάταιο. Ο ωραίος δεν καταβάλει καμία προσπάθεια να σε κατακτήσει, να σε γοητεύσει. Κρίνει σκόπιμο να μην κάνει τίποτα απολύτως γιατί πολύ απλά σου κάνει και χάρη που σου απευθύνει το λόγο. Ο ωραίος δεν είναι εργάτης, φτάνουν οι γωνίες προσώπου.

Μην αναγκάσεις άνθρωπο να σε αποκαλέσει φίλαυτη επιφανειακή γαϊδάρα. Τα έχω ακούσει με τα αφτιά μου εγώ αυτά και ξέρω τι σου λέω.
Το κουκλάκι το ζωγραφιστό είναι κατά 99% ρηχό (αφήνω και 1% για να μη με λέτε απόλυτη). Θέλεις ζωή βαρετή και ρηχή; Για την ομορφιά βάλε πάνω από τον μπουφέ ένα μεταμοντέρνο πίνακα να φωτίσει κι ο χώρος.

Μην κάνεις βλακείες και μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας το ιδεατό που τυχαίνει να διαθέτει πλάτες χιλιομέτρων. Με τα χρόνια οι πλάτες θα μπουν και τα οπίσθια θα γίνουν ζελέ νοσοκομείου. Μετά τι θα κάνεις;

Για να είσαι ευτυχισμένη χρειάζεσαι έναν άντρα με χιούμορ συμβατό με το δικό σου. Ο Λουΐτζι Πιραντέλο στο έργο του “Αισθητική του Χιούμορ” επισημαίνει ότι: Το χιούμορ έχει αμέτρητες εκφάνσεις και ακόμα περισσότερα διακριτικά χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια διατύπωσης ενός ορισμού ενέχει τον κίνδυνο, από τη μία, της εκ του σύνεγγυς μελέτης ενός ή δύο ενοτήτων και, από την άλλη, της αποκήρυξης πολλαπλάσιων δυσνόητων πλευρών του.

Ακόμα κι αν σου πει πως πάχυνες θα έχει άλλη γλύκα

Το χιούμορ, επειδή ανήκει στην δημιουργικότητα, έχει άμεση σχέση με την αυτοπεποίθηση, δημιουργεί τις δυνατότητες να εκφρασθούν πράγματα, που κάτω από άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά ως εχθρικά και επιθετικά. Δίνει πολλές έξυπνες και ευρηματικές δυνατότητες να πούμε πολλά πράγματα, χωρίς σκληρότητα, γιατί δεν τραυματίζει και βοηθά τις σχέσεις μας να προχωρήσουν. Άρα; Πάχυνες, το μόνο σίγουρο αλλά κοίτα τί όμορφα που στο έφερε; Πάνε οι παρεξηγήσεις.

Σου φτιάχνει το κέφι

Το χιούμορ, αλλάζοντας την εγκεφαλική δραστηριότητα γεννά θετικά συναισθήματα. Δεν είναι ανάγκη να παίρνεις τη ζωή και τόσο σοβαρά. Κάνε λίγη πλακίτσα ακόμα στις πολύ δύσκολες στιγμές. Το καλύτερο αγχολυτικό σου λέει. Γυρνάς από το γραφείο κουρέλι σου λέει μία βλακεία κι αμέσως παίρνεις πάνω σου.

Είναι ένδειξη ευφυίας

Οι σημερινοί μελετητές του χιούμορ θεωρούν ότι αποτελεί έναν όρος ”ομπρέλα” καθώς περιλαμβάνει γνωστικές, συναισθηματικές, συμπεριφορικές, ψυχοφυσιολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Το ταίρι σου διαθέτει συναισθηματική νοημοσύνη, άρα νοημοσύνη. Μείνε σε αυτό.

Σε χαλαρώνει

Το γέλιο αυξάνει την έκκριση ενδορφινών, των ορμονών δηλαδή που παράγει ο εγκέφαλος. Οι ενδορφίνες είναι οι μορφίνες, τα παυσίπονα που παράγει ο οργανισμός. Προκαλούνται συνήθως μετά από συχνή και συστηματική άσκηση και το σεξ. Με το παρατεταμένο γέλιο μειώνεται ο πόνος, ασκείται η καρδιά, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Σύμφωνα με μια έρευνα, ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με σαράντα πέντε λεπτά χαλάρωσης. Είσαι καλά; Χάνονται αυτά; Δε χάνονται αγαπημένη μου.

Ωρίμασε φιλεναδίτσα μου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή και πολύ μεγάλη για να μην την κάνεις καρναβάλι.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.
About Magazinomou Staff 9914 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr