Έλκεις αυτό που σκέφτεσαι

Αρκετοί δε γνωρίζουμε ποια είναι η δύναμη της σκέψης και πώς λειτουργεί, μένουμε μόνο στο να συζητάμε, να διαβάζουμε θετικά μηνύματα και με την πρώτη ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από αυτά έτσι ώστε να συμβουλέψουμε κάποιο φίλο που έχει πρόβλημα λέγοντας «θετικές σκέψεις κι όλα θα πάνε καλά», «θετική σκέψη και θετικά πράγματα θα συμβούν» κι άλλα τέτοια. Σπάνια όμως κάποιος θα εμβαθύνει σε αυτή τη τόσο σημαντική πρόταση «Η δύναμη της σκέψης», τι σημαίνει τελικά; Πώς γίνεται μία σκέψη να έχει δύναμη αφού δεν είναι κάτι υλικό;

Η δύναμη της σκέψης στηρίζεται στον ισχυρότερο νόμο του σύμπαντος, στο νόμο της έλξης, ό,τι κι αν έρχεται στη ζωή σου έρχεται γιατί το προσέλκυσες, οι θετικές σκέψεις φέρνουν θετικά γεγονότα κι οι αρνητικές αντίστοιχα, αρνητικά. Ο νόμος ανταποκρίνεται στις σκέψεις, όποιες κι είναι αυτές. Η σκέψη έχει μια ξεχωριστή κινητήρια δύναμη με υλική υπόσταση, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα καταφέρνεις η ζωή σου σήμερα να είναι ο αντικατοπτρισμός των περασμένων σκέψεών σου. Προσελκύεις πάνω σου αυτό που σκέφτεσαι πιο έντονα από οτιδήποτε άλλο.

Σίγουρα σου έχει τύχει να αναλύεις κάτι με το οποίο έχεις δυσαρεστηθεί, ενώ όσο περισσότερο το σκέφτεσαι τόσο περισσότερη δυσαρέσκεια σου προξενεί. Η κατάσταση μοιάζει να χειροτερεύει στο διάστημα που εσύ απλά σκεφτόσουν, ενώ στην πραγματικότητα δε συνέβη τίποτα τρομερό. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις προσελκύσει όμοιες αρνητικές σκέψεις κι εστιάζεις όλη σου την προσοχή σε αυτές, ακόμα κι αν δεν το κάνεις συνειδητά ο νόμος της έλξης μπαίνει σε λειτουργία φέρνοντας ξανά πλήθος αρνητικών σκέψεων.

Για να κατανοήσεις πλήρως το νόημα για τη δύναμη της σκέψης και το νόμο της έλξης μπορείς να φανταστείς ότι ο εαυτός σου είναι ένας μαγνήτης που εκπέμπει μέσω των σκέψεών σου κι αυτό που έλκει είναι όμοιες σκέψεις, οι οποίες πλέον έχουν υλική υπόσταση. Η λύση κατά των αρνητικών σκέψεων δεν είναι η αντίσταση προς αυτές αλλά η ακύρωση κι αντικατάστασή τους με θετικές.

Όλοι οι άνθρωποι εμμένουν στις επιθυμίες τους μέσω των σκέψεών τους, όσο αυτές οι επιθυμίες γυρνούν έντονα μέσα στο νου τόσο πλησιάζει η ενσάρκωση της πιο κυρίαρχης από αυτές σκέψης. Η κυρίαρχη σκέψη-επιθυμία είναι αυτή η οποία σκεφτήκατε πιο έντονα, με μορφή και κατ’ εξακολούθηση σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες. Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές –οι σκέψεις σας έχουν ενέργεια– κι ο υποσυνείδητος νους τις αποθηκεύει για να τις μετατρέψει σε αντικείμενα που θα πλαισιώνουν τη ζωή σας.

Ο νόμος της έλξης είναι απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα, αδιαφορεί για το αν εσείς εκλαμβάνετε κάτι ως καλό ή κακό, αν το θέλετε ή δεν το θέλετε, το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. Είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι, τον περισσότερο χρόνο σκέφτεσαι, όταν μιλάς, ακούς, διαβάζεις κλπ. Κάθε φορά που ένα άτομο σκέφτεται βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας, από αυτές τις σκέψεις κάτι θα υλοποιηθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μην επιτρέπεις αντιφατικούς συλλογισμούς να εδραιώνονται στο μυαλό σου.

Οι σκέψεις και πεποιθήσεις σου ανήκουν σε μία συχνότητα. Αυτή τη συχνότητα την επιλέγεις εσύ ανάλογα με αυτό που θέλεις να υλοποιηθεί, αν θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή σου άλλαξε τις σκέψεις σου αυτόματα θα αλλάξει κι η συχνότητά σου.

Θυμήσου, ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι γιατί σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν. Όταν αποκτήσεις τη γνώση και συνείδηση αυτού του νόμου της έλξης θα μάθεις πόσο στην πραγματικότητα ισχυρός είσαι και πώς μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή με τη σκέψη!

 

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts