Δήμητρα Ματσούκα: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή

Για την υπόθεση των χρεών στο Δημόσιο δικάστηκε η Δήμητρα Ματσούκα, με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων να αποφασίζει φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή. Το ύψος των χρεών της αγγίζουν τα 108.000 ευρώ.

Ο Ελεύθερος Τύπος έχει το εκτενές ρεπορτάζ και αναφέρει αναλυτικά πως πρόκειται για τα χρέη της περιόδου 2010-2011, που προέκυψαν από φόρο εισοδήματος. Η Δήμητρα Ματσούκα ομολόγησε την οφειλή, αλλά όχι την «πρόθεση» για τη δημιουργία χρεών, κάνοντας λόγο για ευθύνη του λογιστή της.

Η όμορφη ηθοποιός δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της, Γεώργιο Δρύλλη, ο οποίος ζήτησε για πολλοστή φορά αναβολή της υπόθεσης.

Αναλυτικά ο κ. Δρύλλης ανέφερε: «Το προηγούμενο δικαστήριο έχει αναβάλει για κρείσσονες αποδείξεις. Ο νόμος θα άνοιγε το καλοκαίρι. Ηρθε σε επαφή με τις Αρχές από την εφορία και δήλωσε ότι θέλει να υπαχθεί στο νόμο. Επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα τον Αύγουστο και επειδή θεωρούμε βέβαιη την ένταξή της, ζητούμε αναβολή. Αν δεν τη δώσετε, θα καταδικαστεί, αλλά δεν θέλει να λερώσει το ποινικό της μητρώο, αφού έχει πρόθεση να πληρώσει. Είναι το τελευταίο της καταφύγιο για να μην έχει καταδίκη. Εχω φέρει και μάρτυρα μια συνεργάτιδα του λογιστή της να σας το βεβαιώσει».

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Δρύλλης συμπλήρωσε: «Είχε κάποτε μπει σε ρύθμιση για 4 μήνες και την έχασε. Έχουμε πληροφόρηση ότι μέσα Γενάρη θα ανοίξει η πλατφόρμα. Επίσης, λόγω ρύθμισης που είχε τότε, η παραγραφή διακόπτεται και αρχίζει πάλι. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. Παρακαλώ, να δώσετε έστω δύο μηνών». Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά.

Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε την ηθοποιό, μειώνοντας δραστικά την ποινή της σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς της αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά. Μείωσε την ποινή από τους 18 στους 8 μήνες, καθώς δέχτηκε ότι «στην πράξη του ωθήθηκε από όχι ταπεινά αίτια», αλλά και ότι «επέδειξε ειλικρινή μετάνοια και επιδίωξε να άρει ή να μειώσει τις συνέπειες της πράξης της».

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts