Δημήτρης Καπουράνης: «Εδώ είμαστε Αλβανοί και στην Αλβανία, Έλληνες. Έχουμε μια διττή ταυτότητα»

Ο Δημήτρης Καπουράνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega, Night Out και μίλησε για όλους και για όλα και φυσικά για τη σειρά Το Ναυάγιο.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός, αναφέρθηκε και στην καταγωγή του αλλά και στον λόγο που σκεφτόταν να την κρύψει. «Πολλές φορές είχα σκεφτεί να κρύβω την καταγωγή μου. Νομίζω ότι άρχισα να λέω ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία, όταν ήμουν στο Πολυτεχνείο. Συνήθως έλεγα ότι έχω γεννηθεί στην Ελλάδα για να τελειώνουμε, ήταν πιο εύκολο. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημα και ο πυρήνας του προβλήματος.

Γιατί κάποιος να έχει πρόβλημα με κάποιον, με την ταυτότητα ενός ανθρώπου; Ο καθένας είναι αυτό που θέλει να είναι. Ορίζει τη δική του ταυτότητα και θέλει και μπορεί αυτό που θέλει να είναι. Μπορεί να είναι και να λέγεται όπως θέλει ο ίδιος.

Οι γονείς μου έφυγαν από την Αλβανία όταν γεννήθηκα και κάποια στιγμή έφτασαν στα Χανιά και τότε με πήγε ο παππούς μου στην Κρήτη. Είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να είναι με δύο ανθρώπους και μετά να τους αποχωρίζεται. Αυτοί ήταν οι φροντιστές μου, οι παππούδες μου, και ξαφνικά δεν είναι μια μέρα και είναι αρκετά τραυματικό για ένα παιδί.

Είναι γενικά ένα διαβαλκανικό θέμα. Έχω πολλές φορές συζήτηση με παιδιά από τα Βαλκάνια που έχουν την ίδια ιστορία. Και με αυτά τα παιδιά μοιράζομαι ένα κοινό πρόβλημα. Εδώ είμαστε Αλβανοί και στην Αλβανία, Έλληνες. Έχουμε μια διττή ταυτότητα που δεν την έχουμε επιλέξει. Είναι ένα συλλογικό τραύμα μιας γενιάς. Ίσως έμαθα να είμαι πολύ μόνος και αυτό τον χρόνο έπρεπε να τον γεμίζω με ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτό με βοήθησε πολύ, με έκανε πολύ δημιουργικό. Δεν βαριόμουν ποτέ μόνος, πάντα κάτι έκανα», είπε αρχικά ο Δημήτρης Καπουράνης.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, βίωσα ρατσισμό αλλά επειδή ήμουν φρόνιμο παιδί και οι γονείς μου δεν έδιναν “δικαιώματα” δεν βιώσαμε οξύ ρατσισμό. Κάποιες φορές είχα την αίσθηση ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις έφταναν μέχρι ενός σημείου. Νομίζω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και εύχομαι να αλλάξουν περισσότερο. Η ταυτότητα είναι το όπλο μας, η πηγή της δημιουργίας μας και εμπνέει και τους απέναντί μας. Αν κρύβεις αυτό που είσαι και δεν το επικοινωνείς, τότε τι άνθρωπος ή καλλιτέχνης είσαι; Αυτή είναι η πηγή της δημιουργίας μας».

Όσο για το Ναυάγιο; Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts