Είστε χρήστης Yahoo; Ίσως αυτή η είδηση σας τρομοκρατήσει!

Από παντού τα χτυπήματα για τη Yahoo! Πάνω που άρχισε να ξεχνιέται η αποκάλυψη πως τον περασμένο Σεπτέμβριο 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών (τουλάχιστον) κλάπηκαν από το δίκτυό της στα τέλη του 2014, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία 1 δισ. λογαριασμών ΚΑΙ τον Αύγουστο του 2013.

 Κάντε μας like στο Facebook!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνδέονται  δύο υποθέσεις οι οποίες έγιναν με «κρατική υποστήριξη».

Ο επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Yahoo, Μπομπ Λορντ, ανέφερε ότι οι χάκερς χρησιμοποίησαν «πλαστά cookies» μέσω των οποίων ο εισβολές μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει τον κωδικό.

Οι πρώτες υποψίες για το νέο χτύπημα μπήκαν στην εταιρεία το Νοέμβριο όταν οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ τους ενημέρωσαν για «δεδομένα χρηστών» που προωθούσε «τρίτο πρόσωπο».

Η Yahoo ανακοίνωσε ότι στα δεδομένα που εκλάπησαν μπορεί να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, κωδικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κρυπτογραφημένες ερωτήσεις ασφαλείας. Ωστόσο εκτιμά ότι δεν εκλάπησαν πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως είναι λογικό, οι χρήστες Yahoo, έχουν τρομοκρατηθεί, φοβούμενοι μήπως έχουν πέσει θύματα υποκλοπής.

yahooprob

 

Διαβάστε σχετικά εδώ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts