Εργασιακή δικτατορία

Γράφω αυτό το κείμενο όντας ιδιαίτερα εξοργισμένος. Είναι της μόδας τελευταία η Ελλάδα να είναι χωρισμένοι στα δύο.. Η μισή να κατηγορεί την άλλη μισή για ξενοφοβία και ρατσισμό την άλλη μισή η οποία έχει μία πιο καχύποπτη άποψη για τη μετανάστευση, καθώς και τις ορδές χιλιάδων που κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν για να “πνίξουν” τη χώρα με απώτερους και σκοτεινούς σκοπούς..βέβαια αυτό άλλο θέμα. Το θέμα μας εδώ είναι η τρομοκρατία που κυριολεκτικά επικρατεί στο εργασιακό και συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι υφίστανται ψυχολογική πίεση.Φυσικά το κράτος δεν είναι άμοιρο ευθυνών, ούτε με καλύπτουν εκφράσεις τύπου….”το κράτος αδιαφορεί  ή το κράτος είναι απελπιστικά απών”, και δεν με καλύπτουν (όπως δεν θα έπρεπε και κανέναν) διότι αυτομάτως βγαίνει και καθαρό χωρίς καταλογισμό ευθυνών. Όχι λοιπόν, κατ’εμέ το κράτος είναι ηθικός αυτουργός μια κατάντιας που δημιουργήθηκε, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την απελπισία που επέφερε στους εργαζόμενους. Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και πλέον υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και υπάρχουν και αυτοί που δουλεύουν και που αισθάνονται την εκμετάλλευση βαθιά στο πετσί τους. Οι μισθοί έχουν ξεφτιλιστεί κυριολεκτικά, προϋπηρεσίες, πτυχία, μεταπτυχιακά, άγνωστες λέξεις, ο μέσος όρος βασικού μισθού είναι 600 με 650 ευρώ, τα είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και ένα κράτος το οποίο προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που ζούμε είναι μια δημοκρατία. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσει κάνεις και τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι πολίτες απέναντι στο κράτος τότε εύλογα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι δημοκρατία αγαπητοί πολιτικοί, βουλευτές, ανεξαρτήτως κομματικών χρωμάτων.Το σύνταγμα προβλέπει ατομικα και κοινωνικά δικαιώματα, προβλέπει, που και σε ποιά, έχει υποχρεώσεις το κράτος αλλά και που έχουν δικαιώματα οι πολίτες. Προκαλώ τον οποιοδήποτε, να ασχοληθεί και να διαβάσει τον ποινικό κώδικα και την ποινική δικονομία και θα εκπλαγεί καθώς θα δεί ιδίοις όμμασι ότι ο Νομοθέτης φρόντισε αλλά η εφαρμογή κάπου κωλύεται.. Κλείνω στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα, Αγαπητοί πολιτικοί, αυτό δεν είναι ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Ο Γιωργίκης νιώθει ότι τον αγνοεί η Ιουλία αλλά καλοπερνά με τη Δέσπω- «Από πότε έχουμε να βρεθούμε σαν ζευγάρι;»

Το προξενιό της Ιουλίας: Στο επεισόδιο αυτής της Τετάρτης, η σύλληψη του Ρήγα, φέρνει αναστάτωση τόσο στην οικογένεια Σκούταρη, όσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »