Ευγενία Ξυγκόρου: Η σχέση με το θέατρο, η ηλικία και ο ρόλος στο Προξενιό της Ιουλίας

Όμορφη, ταλαντούχα και παρά το νεαρό της ηλικίας της η Ευγενία Ξυγκόρου μετρά δυνατούς ρόλους στο ενεργητικό της μέσα από τους οποίους ξεχώρισε και αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Η ηθοποιός είναι από τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα καθώς πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Alpha «Το προξενιό της Ιουλίας» υποδυόμενη τον ομώνυμο ρόλο.

Στα τηλεοπτικά χωράφια μπήκε απρόοπτα και με το δεξί με μία πρόταση που «προσγειώθηκε» στο inbox της στο Facebook για τη σειρά του ΑΝΤ1 «Η Επιστροφή».

Ως «Δανάη» εισέπραξε πολύ θετικά σχόλια γεγονός που της άνοιξε τις πόρτες για ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αν κρίνουμε από τον επόμενο ρόλο σταθμό στην καριέρα της, αυτόν της «Χρυσαυγής» στη σειρά «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ.

Η ίδια μιλώντας στην «Κυψέλη» της ΕΡΤ είχε αποκαλύψει πόσο αγχωμένη ήταν στη αρχή, όταν έμαθε ότι θα συμπρωταγωνιστήσει με μεγαθήρια της υποκριτικής στην παραγωγή της κρατικής τηλεόρασης.

«Ήταν υπέροχα. Θυμάμαι όταν έμαθα το καστ και έπαιρνα τηλέφωνο τον κολλητό μου και είπα εγώ δεν γίνεται να μείνω σε αυτή τη δουλειά. Μίλαγα με τον κο. Κουτελιδάκη (σ.σ. Σκηνοθέτης) και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε από το άγχος μου».

Ποια είναι η Ευγενία Ξυγκόρου;

Η 26 χρονη Ευγενία είναι γέννημα θρέμμα δυτικής Αττικής – για να δανειστούμε τους στίχους από γνωστό άσμα – και συγκεκριμένα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω.

Το μικρόβιο της υποκριτικής μπήκε νωρίς στο αίμα της κι έτσι κατέληξε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο ενώ αργότερα φοίτησε στη δραματική σχολή «Ακαδημία Τεχνών 100».

Viral Είδηση: Το προξενιό της Ιουλίας: Ξέρεις τι σημαίνει το περιστέρι στο τρέιλερ;

Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες στον χώρο που όμως κρατά χαμηλό προφίλ στην ιδιωτική της ζωή.

Ένα απλό κορίτσι που λατρεύει το vintage στιλ αλλά απεχθάνεται το shopping όπως είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της.

«Θέλω να φοράω άνετα ρούχα αλλά, όταν έχω όρεξη να ντυθώ, προτιμώ κάτι πιο vintage, που ανήκει σε μια άλλη εποχή. Δηλαδή, αν βγω με τους φίλους μου για ένα ποτό, θα επιλέξω ένα φόρεμα με έμπνευση από τη δεκαετία του ’50και θα το συνδυάσω με ένα κόκκινο κραγιόν. Μου φτιάχνει το κέφι. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ καθόλου να πηγαίνω για ψώνια», έχει πει.

Εκτός από τις ρετρό εμφανίσεις κάτι άλλο που αγαπά είναι το binge watching όταν μία σειρά της κεντρίσει το ενδιαφέρον και… αυτός είναι ο λόγος που έβαζε ξυπνητήρι στις 4 το πρωί πριν πάει σχολή…

«Θα μπω οnline μόνο για να δω σειρές, ενώ, όταν μου αρέσει κάποια, δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Θυμάμαι ότι έβλεπα μερικά επεισόδια Vikings, κοιμόμουν για λίγο και μετά έβαζα ξυπνητήρι στις 4.00 το πρωί για να συνεχίσω μέχρι τις 6.00 που πήγαινα στη σχολή. Γυρνούσα σπίτι και έκανα το ίδιο. Μετά, μια μέρα σταμάτησα να το βλέπω. Γενικά, όταν ξεκινάω κάτι, παθαίνω εμμονή και μετά ξαφνικά σταματάω» είχε αναφέρει.

Σε συνέντευξή της στο My Tv είχε παραδεχτεί πως η μεγαλύτερη τρέλα που έχει κάνει είναι να μείνει δύο μέρες άυπνη με τους φίλους της βλέποντας σειρές!

Τι είναι αυτό που δεν συγχωρεί ποτέ;

«Με λίγο χρόνο όλα το συγχωρώ» ήταν η αποστομωτική της απάντηση ενώ στην ερώτηση τι ειναι αυτό που φοβάται απάντησε «ο χρόνος».

Από το φθινόπωρο η Ευγενία Ξυγκόρου έρχεται ξανά στους δέκτες μας ως «Ιουλία» από το μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη που ζωντανεύει στη μικρή οθόνη.

Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.

Η υπόθεση της σειράς μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Στο επίκεντρο συναντάμε τη γυναίκα που η μοίρα της ορίζεται από άλλους, χωρίς η ίδια να φαίνεται ότι έχει λόγο στη ζωή της. Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Έπειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της.

Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Έξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται· στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή τον Δεκέμβριο του 1949.

Δες κι αυτό:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts