Η μαιευτήρας και χειρουργός γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή μας προτείνει να υιοθετήσουμε απλούς και βασικούς τρόπους για την ισορροπία της σωματικής και ψυχικής μας υγείας

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή με εφόδια τις γνώσεις και την πάνω από 28 χρόνια εμπειρία της στον χώρο, έχει ως μία από τις προτεραιότητες της τη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για τα θέματα που αφορούν την υγεία μας. Το σώμα μας συνδέεται άρρηκτα με την ψυχική μας υγεία και η σχέση αυτή αποτελεί το «κλειδί» για τη συνολική μας υγεία και ευεξία. 

Είναι γεγονός ότι η σωματική κατάσταση επηρεάζει την ψυχική υγεία και το αντίστροφο. Για να ενισχύσουμε το σώμα μας, αρχικά πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας το περπάτημα ή την γυμναστική. Να πίνουμε επαρκείς ποσότητες νερού ώστε να δίνουμε στον οργανισμό μας την σωστή ενυδάτωση. Να τρώμε υγιεινά, ελαττώνοντας από τη διατροφή μας τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλκοόλ. Όπως επίσης, και η διακοπή του καπνίσματος έχει σίγουρα τεράστια οφέλη στην υγεία μας. Οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι μπορούν να εντοπίσουν τα θέματα υγείας πριν ξεκινήσουν και ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης ασθενειών. Να μην ξεχνάμε πως και τα καθαρά χέρια μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών. Και φυσικά, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χρησιμοποιούμε πάντα μεθόδους προστασίας για να αποτρέψουμε τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. 

Η ψυχική υγεία αφορά και επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωή μας. Με ορισμένα απλά βήματα μπορούμε να την βελτιώσουμε και να την αναπτύξουμε. Μιλάμε με κάποιον που εμπιστευόμαστε όταν νιώθουμε απογοητευμένοι, θέτοντας την κοινωνική σύνδεση ως προτεραιότητα. Παραμένουμε δραστήριοι και κρατάμε σε εγρήγορση τόσο τον εγκέφαλο όσο και το σώμα μας. Επιδιώκουμε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας και τον ανακαλύπτουμε την περισυλλογή και αυτοεκτίμηση. Εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας τεχνικές χαλάρωσης, γιόγκα, διαλογισμό και βαθιές αναπνοές. Ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή για τον εγκέφαλο για να υποστηρίξουμε την ψυχική μας υγεία και δεν στερούμε τις απαραίτητες ώρες ύπνου από τον οργανισμό μας. Τέλος, βρίσκουμε τον σκοπό τη ζωή μας και διατηρούμε την ψυχική μας υγεία και ηρεμία δείχνοντας συμπόνια στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας και περιβαλλόμαστε από καλούς και αισιόδοξους ανθρώπους. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τo site της ιατρού: efiroboti.com ή δείτε το βίντεο 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts