Κακές συνήθειες για μαλλιά με λεπτή τρίχα που πρέπει να διορθώσεις

Αυτές είναι οι κακές συνήθειες που ευθύνονται για τη  λεπτή τρίχα στα μαλλιά σου
Η δίαιτά σου και ο τρόπος που τα περιποιείσαι μάλλον είναι λάθος. Μην ανησυχείς όμως, συνήθως τα αποτελέσματα είναι αντιστρέψιμα. Αν απαλλαγείς από αυτές τις κακές συνήθειες, τα μαλλιά σου θα είναι και πάλι υγιή και δυνατά!

1. Κάνεις καυτά ντους

Το καυτό νερό αφυδατώνει τα μαλλιά σου όπως ακριβώς και το δέρμα σου. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και πέφτουν ευκολότερα. Κάνοντας ντους με καυτό νερό αφαιρείς τα φυσικά προστατευτικά έλαια των μαλλιών σου αλλά και η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής σου και να προκαλέσει περαιτέρω τριχόπτωση. Χαμήλωσε λοιπόν τη θερμοκρασία στο ντους. Αν επιμένεις να κάνεις καυτά ντους, απλά χρησιμοποίησε ελάχιστα πιο χλιαρό νερό για να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου.

2. Πιστολάκι και έντονη χρήση

Μια από τις πολύ κακές συνήθειες που πρέπει οπωσδήποτε να αποβάλεις είναι το καθημερινό στέγνωμα με πιστολάκι. Οι καυτές θερμοκρασίες βλάπτουν τις πρωτεΐνες των μαλλιών σου και απορροφούν όλη τους την υγρασία. Έτσι, τα μαλλιά πέφτουν πιο εύκολα. Ξέχνα λοιπόν το συνεχές στέγνωμα με πιστολάκι και περιόρισε το σε 2 με 3 χρήσεις την εβδομάδα. Φρόντισε όμως όταν το χρησιμοποιείς να απλώνεις στα μαλλιά προϊόντα που τα προστατεύουν από τη θερμότητα.

3. Ακολουθείς αυστηρή δίαιτα

Αν αυτή την περίοδο ακολουθείς κάποια εξαντλητική δίαιτα, σταμάτα όσο είναι καιρός γιατί μάλλον αυτό ευθύνεται για τα λεπτά μαλλιά σου. Όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες καύσεις για να παράγει ενέργεια, περιορίζει τις δραστηριότητές του στην εύρυθμη λειτουργία των ζωτικών οργάνων και δε σπαταλά ενέργεια στα μαλλιά. Άρα να ξέρεις πως σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν αυτή είναι μια από τις κακές σου συνήθειες υπάρχει λύση. Βάλε στη διατροφή σου τρόφιμα με πρωτεΐνες που είναι χρήσιμες στα μαλλιά. Αυτές οι τροφές είναι το ψάρι , το κοτόπουλο, οι φακές και τα φασόλια.

4. Κάνεις συνέχεια κοτσίδες

Αν είσαι φαν της κοτσίδας και του κότσου και είσαι συνέχεια με ένα κοκαλάκι στο χέρι, να ξέρεις πως αυτό μπορεί να ευθύνεται για τα λεπτά σου μαλλιά. Όταν δένεις σφιχτά τα μαλλιά σου, τους προκαλείς βλάβες και οι τρίχες «πληγώνονται» και καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Προσπάθησε λοιπόν να αφήνεις όσο πιο πολλές ώρες μπορείς, τα μαλλιά σου ελεύθερα, ειδικά όταν κοιμάσαι!

5. Αντηλιακή προστασία

Φυσικά και τα μαλλιά σου χρειάζονται αντηλιακή προστασία και ειδικά όταν ζεις σε μια χώρα με τόσο ήλιο. Αν μια από τις κακές σου συνήθειες είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου στη μοίρα τους, κάτω από τον καυτό ήλιο, άλλαξε στάση σύντομα. Η συνεχείς έκθεση στον ήλιο κάνει τα μαλλιά ξηρά ενώ τα ταλαιπωρεί και προκαλεί τριχόπτωση. Μια καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινήσεις να φοράς καπέλα και αν αυτό δε σε καλύπτει σαν λύση, αγόρασε κάποιο από τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας για μαλλιά.

The post Κακές συνήθειες για μαλλιά με λεπτή τρίχα που πρέπει να διορθώσεις appeared first on Teta Beauty Salon.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

The Christmas Miracle στο Mediterranean Cosmos

Ένας ξεχωριστός Χριστουγεννιάτικος προορισμός! Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Mediterranean Cosmos και υποδέχεται μικρούς καιμεγάλους για να γιορτάσουν και να απολαύσουν τις πιο παραμυθένιες