Κύπρος: Άφαντος ο Νορβηγός με το κοριτσάκι

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση της απαγωγής της τετράχρονης Μαρί-Ελένης Γκρίμσρουντ. Πρόκειται για τρεις Κύπριους, ηλικίας 47, 44 και 39 ετών, καθώς και έναν 33χρονο Σύρο, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας. Έπειτα από έρευνα στην οικία του αλλοδαπού, βρέθηκε αυτοκίνητο Range Rover, χρώματος μαύρου, όπως ακριβώς και το όχημα με το οποίο -βάσει πληροφοριών- είχε απαχθεί η ανήλικη.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είπε ότι πρόκειται για σημαντική εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες ανακρίθηκαν προκαταρκτικά, χωρίς να αναφέρουν οτιδήποτε για εμπλοκή τους στην απαγωγή και θα ανακριθούν και πάλι σήμερα.
Ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί για επιστημονικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο συνδέεται με την υπόθεση. Τόνισε ότι όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται με πολλή προσοχή και τίποτε δεν αποκλείεται. Κύριος σκοπός, επανέλαβε, είναι ο εντοπισμός της ανήλικης.
Η απαγωγή του παιδιού, που έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη, φαίνεται να είχε οργανωθεί από τον Νορβηγό πατέρα του, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, 49 ετών, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς και διεθνής αναζήτηση red notice.
Από την πρώτη στιγμή της απαγωγής, οι Αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, σε αναζήτηση του κοριτσιού και των απαγωγέων του. Τις έρευνες συνδράμουν η Εθνική Φρουρά, τα Ηνωμένα Έθνη και οι βρετανικές βάσεις, ενώ διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα οχήματα στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές.
Το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που η Κύπρια μητέρα του άφηνε το κοριτσάκι στο νηπιαγωγείο, δύο κουκουλοφόροι το άρπαξαν και το απήγαγαν με ένα τζιπ Range Rover μαύρου χρώματος. Στην συνέχεια έγινε γνωστό πως πατέρας του κοριτσιού είναι ένας Νορβηγός πολίτης, που και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να το απαγάγει, και έτσι θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος. Πράγματι, λίγες ώρες αργότερα, μέσω του δικηγόρου του που βρίσκεται στην Νορβηγία παραδέχθηκε πως εκείνος έκλεψε το παιδί: «Έχει επανενωθεί με τη κόρη του και όλα είναι καλά», είπε.
Το κοριτσάκι είναι τεσσάρων χρονών. H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του παιδιού και ζητάει πληροφορίες από τους πολίτες σε περίπτωση που το δουν κάπου. Υπάρχουν ενδείξεις πως ο πατέρας είχε έρθει στη Κύπρο τις τελευταίες μέρες και διέμενε στα Κατεχόμενα. Η κυπριακή αστυνομία βρήκε κοντά στο νηπιαγωγείο που έγινε η απαγωγή παιδικά παπούτσια και ρούχα τα οποία φαίνεται να ανήκουν στο παιδί. Στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αυτοκίνητα, ενώ γίνονται προσπάθειες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για θέματα εγκληματικότητας να εντοπιστούν οι δράστες της απαγωγής και το παιδί στα Κατεχόμενα, καθώς όλα δείχνουν πως βρίσκονται ακόμα εκεί.

Το τετράχρονο κοριτσάκι που απήχθη από τον πατέρα του

Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού η μητέρα αποτάθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρείται η προσωρινή φροντίδα και επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τα στοιχεία της ανήλικης να τοποθετηθούν στο stop list όπως και έγινε με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η έξοδος του παιδιού από την Κύπρο χωρίς την άδεια της μητέρας ή του δικαστηρίου. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον πατέρα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να οι προσπάθειες απαγωγής του παιδιού.

Ο Νορβηγός που καταζητείται από τις αρχές

Πέρυσι είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί οι οποίοι επίσης είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν το παιδί για να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων και Τουρκίας στη Νορβηγία. Οι άντρες που είχαν συλληφθεί μετά από σήμα της Interpol είχαν στη κατοχή τους χάρτες συγκεκριμένης περιοχής της Λευκωσίας στην οποία διαμένει η μητέρα με το παιδί. Παράλληλα, σε έναν από τους χάρτες υπήρχε σημειωμένη μια λέξη στα νορβηγικά η οποία σημαίνει «νηπιαγωγείο».

Ένας από τους Νορβηγούς που είχαν απαγάγει πέρυσι το κοριτσάκι

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts