Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για την υγεία της καρδιάς

Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η αγωγή με έλαιο καρύδας προστατεύει τους νευρώνες του εγκεφαλικού φλοιού σε συνθήκες εργαστηρίου, ενώ μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2006 έδειξε ότι η κατανάλωση τριγλυκεριδίων μέσης αλύσου (που περιέχονται στην καρύδα) οδήγησε σε άμεση βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου σε ασθενείς που έπασχαν από ήπιες μορφές της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση ελαίου καρύδας επί 4 εβδομάδες, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι ερευνητές Kay-Tee Khaw και Nita Forouhi από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, πραγματοποίησαν έρευνα σε 94 εθελοντές μεταξύ 50 και 75 ετών. Κανένας από αυτούς δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας ή διαβήτη.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους συμμετέχοντες σε 3 ομάδες και ζήτησαν από τα μέλη της καθεμίας να καταναλώνουν 50 γραμμάρια ή περίπου 3 κουταλιές ελαίου καρύδας, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου ή ανάλατου βουτύρου, κάθε μέρα επί 4 εβδομάδες.

Στόχος του ήταν να αναλύσουν πώς η τακτική κατανάλωση αυτών των λιπαρών θα μπορούσε να επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης των συμμετεχόντων.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι συμμετέχοντες που κατανάλωσαν βούτυρο είχαν μέση αύξηση 10% των επιπέδων της κακής χοληστερόλης LDL.

Όσοι κατανάλωσαν ελαιόλαδο είχαν μικρή μείωση στα επίπεδα της LDL και 5% αύξηση της χοληστερόλης HDL.

Όσοι συμμετέχοντες κατανάλωσαν λάδι καρύδας όμως, σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στα επίπεδα καλής χοληστερόλης HDL, με μέσο όρο 15%.

The post Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για την υγεία της καρδιάς appeared first on Teta Beauty Salon.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δύσκολες ώρες για την Σίσσυ Χρηστίδου

Δύσκολες στιγμές περνάει η αγαπημένη παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου καθώς η υγεία της σκυλίτσας της Ginger, εμφανίζει σοβαρά προβλήματα. Η παρουσιάστρια μας ενημέρωσε ότι η σκυλίτσα