Σασμός: Αυτά είναι τα πρώτα 5 επεισόδια του 2024

Σασμός: Για λίγες ακόμα ημέρες οι ήρωες της Άνω Ποριάς θα παραμείνουν σιωπηλοί λόγω γιορτών. Σταματάκηδες, Βρουλάκηδες και λοιποί συγγενείς θα ξεκουραστούν προκειμένου να επανέλθουν δριμύτεροι τις πρώτες ημέρες του 2024. Αυτές είναι οι πιο δυνατές σκηνές της αγαπημένης μας σειράς που θα προβληθούν το νέο έτος.

Ο Αντρέας Βρουλάκης θα βρεθεί στο κρατητήριο με τον αδελφό του Τηλέμαχο γιατί, σίγουρος πως πίσω από τον θάνατο του Λάζαρου βρίσκεται ο Μαθιός, θα οργανώσει στον τελευταίο το μεγάλο χτύπημα. Για την ακρίβεια θα τον πυροβολήσουν έξω από το αστυνομικό τμήμα της Άνω Ποριάς, όμως ο Σταματάκης δεν θα πάθει τίποτα αφού η Ντίνα θα μπει μπροστά του και θα «φάει» τη σφαίρα στην πλάτη. Ο Αντώνης θα διατάξει την προσωρινή τους φυλάκιση, μη έχοντας όμως επαρκή στοιχεία για τη μεταγωγή τους στις φυλακές, τελικά δύο μέρες μετά τα δύο αδέλφια θα δουν ξανά το φως της ημέρας, υπό την απειλή του Αντώνη πως όλα τα μάτια του χωριού θα είναι στραμμένα πάνω τους.

Το πρώτο πρόσωπο όμως που θα συναντήσει ο Αντρέας λίγο πριν μπει στο σπίτι του θα τον κάνει να αναρωτηθεί αν είναι καλύτερα που βγήκε έξω. «Ιντα θες επαέ, Θανάση; Να μας πάρει κανένα μάτι;», θα ρωτήσει τον άντρα που υποδύθηκε έναντι αμοιβής, λίγο καιρό πριν, τον ψεύτικο συγκροτούμενο του Βασίλη Σταματάκη και μπόλιασε με ψέματα την Καλλιόπη σχετικά με την οικογένεια Βρουλάκη. «Δεν θα ερχόμουν, μα τα έβαλα κάτω και τα λογάριασα. Και είδα πως εσύ κι εγώ έχουμε ένα υπόλοιπο», θα του πει ο άντρας. «Όσα είχαμε πει, σου τα έδωσα. Μια και έξω», θα απαντήσει ο Αντρέας και ο Θανάσης θα απαντήσει: «Μα ήταν λίγα, Αντρέα. Η δουλειά που σου έκανα αξίζει πολλά. Πάμε μέσα να τα κανονίσουμε», θα τονίσει και ο Αντρέας θα σκοτεινιάσει. Όλα δείχνουν πως ο παραβατικός αυτός άνθρωπος δεν θα αφήσει ήσυχο για πολύ τον μανιασμένο Κρητικό και θα τον εκβιάζει για πολύ. Ακόμα μια φουρτούνα έρχεται να προστεθεί στην πολυτάραχη ζωή του.

Η επιστροφή του Αστέρη και της Αργυρώς

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μακριά, στο σπίτι της Μαρίνας θα σημάνουν ευχάριστα οι καμπάνες αφού η Αργυρώ θα την έχει ενημερώσει ότι επιστρέφουν με τον Αστέρη και τον Πέτρο στην Κρήτη. Δεν θα έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες που η τελευταία, νιώθοντας αποκομμένη από τη ζωή του Αστέρη μετά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του Μαθιού, αποφάσισε να τον εγκαταλείψει και να φύγει στην Αθήνα για να σκεφτεί. Εκείνος όμως θα της δείξει ξανά την αγάπη του, ζητώντας της να παντρευτούν κρυφά. Η Αργυρώ όμως δεν θα δεχτεί. «Έχω φανταστεί αλλιώς τον γάμο μας, Αστέρη. Άλλωστε δύο φορές που προσπαθήσαμε να το κάνουμε κρυφά δεν μας βγήκε. Aς γυρίσουμε στην Κρήτη με την ελπίδα πως τα πράγματα θα φτιάξουν και σύντομα θα παντρευτούμε», θα του πει και εκείνος θα συμφωνήσει. Και ενώ όλοι θα περιμένουν το ζευγάρι με ανοιχτές αγκάλες, θα υπάρχει και ένα πρόσωπο που δεν θα θέλει να δει την Αργυρώ.

Και αυτή είναι η Βασιλική, που αισθάνεται πληγωμένη από τον τρόπο που της μίλησε η γυναίκα του Αστέρη. Η Καλλιόπη, που θα βλέπει έναν νέο πόλεμο να βρίσκεται προ των πυλών, θα μιλήσει στον μεγάλο γιο της. «Μαθιό μου, είδαμε και πάθαμε να έρθετε πάλι κοντά με τον αδελφό σου. Τι θα γίνει αν οι γυναίκες σας ανοίξουν πόλεμο;». Εκείνος θα προσπαθήσει να την καθησυχάσει, όμως η «καπετάνισσα» θα συνεχίσει να εκφράζει τον προβληματισμό της. Όντως οι δύο γυναίκες θα αργήσουν πολύ να έρθουν ξανά κοντά .

Μαθαίνει πώς είναι Σταματάκης

Η αντίστροφή μέτρηση δεν θα αργήσει να έρθει για τον άντρα που έφερε τα πάνω-κάτω στο χωριό. Μέρα με τη μέρα όλοι θα του γυρίσουν την πλάτη και εκείνοε θα αρχίσει να σκέφτεται πωε μάλλον έχει φτάσει η ώρα να φύγει από την Κρήτη. Με τον τρόπο του λοιπόν θα πάει να χαιρετίσει τα λιγοστά αγαπημένα του πρόσωπα, όμως σε κανέναν δεν θα αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις. Ούτε καν στον αδελφό του, που μπορεί να διαχώρισε τη θέση του από τη βεντέτα, ωστόσο του δήλωσε πως τον θέλει στη ζωή του. Πριν φύγει όμως από το χωριό που τον πληγώνει θα έχει μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Καλλιόπη Σταματάκη. Εκείνη θα του πει: «Εσύ τίναξες όλο το χωριό στον αέρα, εσύ έστειλες στον τάφο τον εγγονό μου και παραλίγο να στείλεις και τον Μαθιό μου. Ένα πράγμα μου μένει μονάχα να ξέρω. Εσύ έδωκες την εντολή να φάνε τον άντρα μου;».

Ο Αντρέας χωρίς ντροπή θα της πει: «Ναι, εγώ το έκαμα. Ετσά έπρεπε να γίνει και το κατές. Το αίμα του Βασίλη, για το αίμα του Μάρκου. Δεν θα με σκοτώσεις. Δεν είσαι φόνισσα». Όμως η Καλλιόπη είναι αποφασισμένη. «Για τον φονιά του άντρα μου θα τα λερώσω τα χέρια μου. Το έχω ορκιστεί. Μα πρικού πας να συναντήσεις τους δικούς σου εκειά πάνω, πρέπει να κατέεις ποιοι είναι αυτοί. Ο Βασίλης που έδωσε εντολή να σκοτώσουν ήταν ο θείος σου και ο Νικηφόρος ήταν ο ανιψιός σου. Γιατί δεν είσαι παιδί του Μανούσου. Ο κύρης σου ήταν ο Ρούσσος». Το πρόσωπο του Αντρέα θα παραμορφωθεί από το σοκ, ενώ λίγο αργότερα θα ακουστεί ένας πυροβολισμός…

Επιπλοκή στην εγκυμοσύνη της Βασιλικής

Ο Μαθιός, που θέλησε να πάρει «πάνω» του τον θάνατο του Λάζαρου λέγοντας στον Αντώνη ότι εκείνος βρέθηκε στο κρησφύγετο μαζί του, τελικά θα αφεθεί ελεύθερος, αφού η Βασιλική θα αποκαλύψει στον διοικητή της Άνω Ποριάς την ενοχή της. Ο Αντώνης όχι μόνο θα την προστατεύσει και θα «θάψει» την απολογία της, αλλά και θα αφήσει ελεύθερο τον άντρα της. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει το ζευγάρι είναι να επισκεφθεί το «Σταματόδεντρο» για να μιλήσει με τον γιο του.

Η επίσκεψή τους σε αυτό όμως δεν θα έχει καλή εξέλιξη, αφού η Βασιλική λίγα λεπτά αργότερα θα διπλωθεί από έναν πόνο στην κοιλιά και θα τρέξει αμέσως στον γυναικολόγο. Ευτυχώς εκείνος θα την καθησυχάσει.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ο Σασμός 4; Οι συζητήσεις και οι τελικές αποφάσεις

Πηγή: Tv24

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »