Σασμός φινάλε: «Ό, τι πω εγώ. Τέλος με το αίμα! Έχασα το παιδί μου, θέλω μόνο… σασμό»

Σασμός: Κοντοζυγώνει η στιγμή που η Άνω Ποριά θα βυθιστεί στην ηρεμία. Η «καπετάνισσα» κηρύττει ειρήνη στο χωριό και η απόφασή της βρίσκει άπαντες σύμφωνους! Την περασμένη χρονιά και με αφορμή τον έρωτα του Αστέρη με την Αργυρώ, η Καλλιόπη Σταματάκη και ο Παύλος Βρουλάκης είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον πολυπόθητο σασμό. Αυτές όμως δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς η άφιξη του Αντρέα πυροδότησε τις σχέσεις των πρωταγωνιστών.

Ήρωες χάθηκαν, κάποιοι άλλοι κατηγορήθηκαν άδικα, ενώ κάποιοι τρίτοι, οι Μουντάκηδες, προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να προκαλέσουν το κακό, ζητώντας εκδίκηση για τον θάνατο του Λάζαρου. Για την ακρίβεια, ο Μανούσος Μουντάκης θέλει να σκοτώσει τον Μαθιό, θεωρώντας πως εκείνος προκάλεσε το κακό. Μέχρι στιγμής οι επιθέσεις που κάνει σε όλη την οικογένεια των Σταματάκηδων δεν βρίσκουν ανταπόκριση, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει στα επόμενα επεισόδια. Ο Μαθιός πέφτει νεκρός από χέρι Μουντάκη και το γεγονός αυτό βυθίζει όλο το χωριό σε πένθος.

Ο άντρας χάνει τη ζωή του λίγες μόνο στιγμές από την ώρα που θα γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, δηλαδή από τη στιγμή που η Βασιλική φέρνει στον κόσμο την κόρη τους. «Με έκανες τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο, καρδιά μου. Ετσι είχα νιώσει και όταν έμαθα πως ο Νικηφόρος είναι δικός μου γιος. Άραγε θα μας βλέπει από ψηλά;», θα προλάβει να της πει πριν έρθει το τέλος του.

Η Καλλιόπη δεν ζητά εκδίκηση

Βασιλική και Καλλιόπη χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν μαθαίνουν πως το νήμα της ζωής του Μαθιού κόπηκε έτσι άδοξα. Μαζί τους φυσικά και ο Αστέρης, που ο Μαθιός για εκείνον ήταν αδελφός και πατέρας μαζί, καθώς αυτός ανέλαβε το μεγάλωμά του όταν ο Βασίλης πέθανε. «Κάνε κουράγιο, νύφη μου. Για το κορίτσι σου και όταν μεγαλώσει προσπάθησε να τους πεις τι γενναίος άντρας την έφερε σε τούτονα τον κόσμο. Κάνε κουράγιο για να παίρνω κι εγώ δύναμη», λέει στη Βασιλική η καπετάνισσα με πόνο και η γυναίκα μόνο να συμφωνήσει μπορεί. Το μόνο που της δίνει κίνητρο να συνεχίζει είναι το μωρό που έχει στην αγκαλιά της. «Εσύ τι θα κάνεις;», ρωτά την Καλλιόπη και εκείνη αποφασισμένη όσο ποτέ αρκείται να της πει: «Αυτό που έπρεπε να έχω κάνει από καιρό».

Ντυμένη στα μαύρα και με όσο σθένος της έχει απομείνει, καλεί σε συμβούλιο τις οικογένειες του χωριού, μαζί και εκπροσώπους των Μουντάκηδων και οι κουβέντες της πέφτουν στα κεφάλια όλων σαν κεραυνός. «Τέλος με το αίμα! Έχασα το παιδί μου και δεν θέλω άλλη μάνα να νιώσει την πίκρα που έζησα εγώ. Θέλω μόνο ειρήνη και ομόνοια στο χωριό μας. θέλω μόνο… σασμό», λέει και ταράζει όλους εκείνους που περίμεναν πως θα θελήσει να ζητήσει εκδίκηση. Οι ώρες και οι μέρες δεν θα είναι εύκολες και με δυσκολία άπαντες βρίσκουν τα πατήματα τους. Σε αυτό βοηθά πολύ η παρουσία της μικρής Σταματάκαινας αλλά και του Πετρή.

Σασμός φινάλε: Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Μήνες αργότερα, η οικογένεια καταφέρνει τελικά να χαμογελάσει ξανά. Και αυτό γιατί ο Αστέρης κάνει γυναίκα του την Αργυρώ. Μια νέα εποχή λοιπόν ξεπροβάλλει για το πολύπαθο χωριό της Κρήτης… Πηγή:Tv24

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts