Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα μαζί με τους Ολυμπιονίκες Δημοσθένη Ταμπάκο και Βαρβάρα Μαγνησαλή

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα, συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την ένταξη της άθλησης στη ζωή μας. Υιοθετώντας το σύνθημα «Let’s Move», ενήλικες και παιδιά ήρθαν σε επαφή με μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, που εκφράστηκε δημιουργικά μέσα από το τρίπτυχο Σώμα – Νους – Θέληση (Body – Mind – Will) και της ισορροπίας μεταξύ τους.

Οι συμμετέχοντες μαζί με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο και την Ολυμπιονίκη και αθλητική ψυχολόγο Βαρβάρα Μαγνησαλή, έλαβαν μέρος στις δράσεις τεσσάρων σταθμών. Πρώτος σταθμός ήταν το «Brain Gym», που ανέδειξε τα αθλήματα της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής και της ιστορίας τους μέσα από τις αφηγήσεις, τις περιγραφές, τις προκλήσεις και τα στοιχεία των δύο καλεσμένων Ολυμπιονικών.

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη διασκεδαστική μουσικοκινητική δραστηριότητα «Finding my balance», ανακαλύπτοντας διαδραστικά πως νους και σώμα συνεργάζονται για να δώσουν ισορροπία στον αθλητισμό και στην καθημερινότητά μας.

Στην ομιλία «Mind, Will and Body – Everyday Balance» παρουσιάστηκαν tips και τρόποι με τους οποίους πετυχαίνουμε την ισορροπία στην καθημερινότητά μας, μέσα από την κίνηση και φυσικά μέσα από τον αθλητισμό.

Μικροί και μεγάλοι άφησαν τη δική τους υπόσχεση-δέσμευση για περισσότερη κίνηση και άθληση στην καθημερινότητα στον τοίχο του Μουσείου #Let’sMove, ο οποίος μετατράπηκε σε ένα υπέροχο πολύχρωμο μωσαϊκό!

Η γιορτή τελείωσε με ένα παιχνίδι μίμησης εμπνευσμένο από τα Ολυμπιακά Αθλήματα, το οποίο  βοήθησε ενήλικες και παιδιά να ανακαλύψουν πως απολαμβάνοντας την εμπειρία της άθλησης μπορούμε να επιτύχουμε την ισορροπία μεταξύ πνεύματος, θέλησης και σώματος, τονίζοντας το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης «Let’s Move TOGETHER».

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), φορείς που υποστηρίζουν την εκδήλωση, ο κ. Τόμυ Τόκας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ και μέλος του ΔΣ της ΕΟΕ.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το μουσείο στο Facebook και στο Instagram.

Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του https://athensolympicmuseum.org

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

www.athensolympicmuseum.org/

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens  Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

www.lamdadev.com

www.theellinikon.com.gr/

Επικοινωνία

Lamda Development                                                   

Μαρία-Χριστίνα Γρίβα                                                   

Corporate Communications Senior Director                 

Email: [email protected]                                   

Τηλ: 2107450647                                                           

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Μαρία Παπαϊωάννου

General Manager, Athens Olympic Museum

Email: [email protected]  Τηλ. 2106885578

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts