Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος»: Με αργά βήματα προχωρά η κατάσβεση

Σταθερά…κρίσιμη είναι η κατάσταση στο χώρο στάθμευσης του ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος αφού οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να σβήσουν όλες τις εστίες της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του prothema.gr η εικόνα είναι ίδια με τη χθεσινή και η πρόοδος της επιχείρησης πυρόσβεσης προχωράει με αργά βήματα.

«Δεν έχουν καταφέρει ακόμη οι πυροσβέστες να προσεγγίσου στην αρχική εστία της πυρκαγιάς» μας επεσήμαναν κύκλοι του Λιμενικού και προσέθεσαν: « Εκτιμούμε ότι η φωτιά θα καίει μέχρι το Σάββατο αν όχι και την Κυριακή».

Οι ποσότητες νερού που ρίχνει η πυροσβεστική είναι τεράστιες με συνέπεια τα συνεργεία να ανοίξουν μεγαλύτερες τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου , πάνω από την ίσαλο γραμμή προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ευστάθειας. Το πλοίο έχει κλίση 2 μοιρών. Παράλληλα δύο σκάφη αντιρρυπαντικά μαζεύουν τα νερά για να μην προκληθεί ρύπανση.

Σήμερα το πρωϊ έβγαλαν από το πλοίο άλλα τέσσερα μισοκαμένα φορτηγά οχήματα.

Στο μεταξύ, η διαχείριση του ατυχήματος εν πλω από το πλήρωμα του «Ελ.Βενιζέλος» κατέδειξε αφενός πόσο καλά εκπαιδευμένοι είναι οι Έλληνες ναυτικοί και αφετέρου ότι τα συστήματα του πλοίου λειτούργησαν όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Το γεγονός ότι 1.016 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα έφθασαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στο γκαράζ μαινόταν η φωτιά αποτελεί case study. Το πλήρωμα ήξερε ακριβώς τα έπρεπε να κάνει διατηρώντας την ηρεμία των επιβατών ενώ σο γκαράζ έκλεισαν την παροχή αέρα για να μην τροφοδοτείται η φωτιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φλόγα αλλά μόνο καπνοί στην διάρκεια του πλού επιστροφής στο λιμάνι.

Σχόλια

Σχόλια

About Magazinomou Staff 7696 Articles
Η ομάδα του magazinomou.gr