«Ένα θέμα» στην Τεχνόπολη! Η παρουσίαση της πρώτης ατομικής έκθεσης του Βλάση Φρυσίρα

Ο Βλάσης Φρυσίρας παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «Ένα θέμα» στο χώρο  Δεξαμενές Καθαρισμού της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν προκειμένου να παρακολουθήσει την έκθεση, ανάμεσα τους φίλοι της τέχνης αλλά και εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Οι πίνακες διέπονται από κατασταλαγμένη ωριμότητα, έντονα και λαμπερά χρώματα. Η γυναικεία μορφή βρίσκεται στο επίκεντρο των ζωγραφικών του αναζητήσεων, ως πολλαπλή παρουσία, άλλοτε απτή και γήινη και άλλοτε αινιγματική, φαντασιωτική, απρόσιτη, αλλά και ως ψυχισμός και πηγή συναισθήματος.  Έτσι, μέσα από την περιπέτεια της σύνθεσης, του πλασμού και του χρώματος επιδιώκει να αρθρώσει ένα προσωπικό βλέμμα πάνω σε όψεις και πτυχές της θηλυκότητας.

«Η ζωγραφική είναι μια μορφή πειρασμού ακόμα και για τους πιο αφοσιωμένους μύστες της. Πώς ένας βαθύς γνώστης της ζωγραφικής πράξης και αντίληψης, που περνά στην αντίπερα όχθη και ξεκινά να ζωγραφίζει ο ίδιος, αντιστέκεται στη μίμηση των μεγάλων καλλιτεχνών που προηγήθηκαν; Πώς διαχειρίζεται την επιρροή που έχει δεχθεί από το ζωγραφικό βίωμα εν γένει και την επαφή του με τα έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, τα οποία έχει θαυμάσει, στηρίξει και αποκτήσει ως συλλέκτης για πενήντα περίπου χρόνια;» αναφέρει η ιστορικός τέχνης Βασιλική Βαγενού στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση.

Ο εικαστικός αναφέρει σε δήλωσή του: «Αγόρασα χιλιάδες έργα ζωγραφικής. Δημιούργησα έναν ξεχωριστό κόσμο. Τον έβαλα στην άκρη του μυαλού μου και άρχισα να δημιουργώ το προσωπικό μου ζωγραφικό σύμπαν. Μέχρι το τέλος!»

Κάθε Σάββατο 12:00 με 14:00 στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται ο Βλάσης Φρυσίρας και θα συνομιλεί με τους επισκέπτες. Τα έσοδα από την πώληση του καταλόγου της έκθεσης θα διατεθούν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της Τεχνόπολης.

Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιανουαρίου 2023 έως 4 Μαρτίου 2023. Ελεύθερη είσοδος.
Ωράριο έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή: 11:00 με 20:00, Δευτέρα κλειστά.



Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts