«Είναι πολύ πιθανό να…» – Ανατροπή με την πρόβλεψη του Μαρακάκη για τη φυλάκιση του Φιλιππίδη μετά το Εφετείο

Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιπίδη από την ημέρα, που άνοιξε με τις πρώτες καταγγελίες στο πρόσωπό του, στη συνέχεια με τη φυλάκιση, αποφυλάκιση και εν τέλει την ενοχή απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη και τα ελληνικά μέσα.

Ο ηθοποιός μετά από την πολύωρη δίκη της Τετάρτης 8/2 κρίνεται ένοχος για τις 2 απόπειρες βιασμού και αθώος για το βιασμό, που τον κατηγορούσαν

Μετά λοιπόν από την πρόταση της εισαγγελέως, ο ηθοποιός ανέμενε και την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να χορηγήσει στον Πέτρο Φιλιππίδη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Παράλληλα, σχετικά με τις ποινές που του επιβλήθηκαν κατέληξαν στην ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών για τις δύο απόπειρες βιασμού, κάτι που είχε προτείνει και η εισαγγελέας.

Η υπόθεση θα πάει στο εφετείο και έτσι την Πέμπτη 9/2 ο δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στην έκπομπη, το Πρωινό και έκανε κάποιες προβλέψεις για το μέλλον του Πέτρου Φιλιππίδη.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη για το μέλλον του Πέτρου Φιλιππίδη

«Το Εφετείο εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Είναι ένα νέο δικαστήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα ακόμη και να απαλλάξει τον κατηγορούμενο. Ο λόγος για τον οποίο κρατήθηκε προσωρινά ο κύριος Φιλιππίδης ήταν η κατηγορία περί βιασμού και είχα πει ότι πρέπει να κρατήσουμε σοβαρές αποστάσεις από αυτή την απόφαση.

Είναι πολύ πιθανό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά στο Εφετείο. Αυτό μεταφράζεται σε μία πολύ μεγάλη μετατροπή της ποινής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει φυλακή. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η φυλακή, δηλαδή ο εγκλεισμός, είναι το ύστατο καταναγκαστικό μέτρο. Τους ανθρώπους δεν τους βάζουμε στη φυλακή, για να τους εξοντώσουμε. Τους βάζουμε για να τους σωφρονίσουμε, να διορθωθούν και να επιστρέψουν στην Κοινωνία.

Σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να βάλει ανθρώπους στη φυλακή και να πεθάνουν εκεί. Δε νομίζω ότι αποτελεί θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο φυλάκισης του κυρίου Φιλιππίδη. Είναι αντίθετο στους ποινικούς μας θεσμούς», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts