Εικόνες ντροπής στη γενέτειρα του πολιτισμού

Είναι να απορεί κανείς κάποιες φορές. Περπατώντας στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι και εκεί που όλοι απολαμβάνουν την βόλτα τους ξάφνου αντικρίζεις έναν κόσμο τόσο διαφορετικό, τόσο σκληρό. Δεξιά αριστερά άνθρωποι να περιφέρονται και να ψάχνουν τους κάδους απορριμάτων για ένα ξεροκόμματο, άλλους πάλι μέσα στο κρύο να έχουν πιάσει με τη πραμάτεια τους σεμνά και ταπεινά, μια γωνίτσα στην άκρη πεζοδρομίου, μέσα σε στενά, μακριά από πολυσύχναστους δρόμους και, να κοιμούνται καταγής. Εικόνες απαίσιες και γεμάτες ντροπή, όπως εξίσου απαίσια και η εικόνα εκατοντάδων συμπολιτών που αδιαφορούσαν αντικρίζοντας τους άστεγους. Πράγματι, είναι απίστευτο πόσο απάνθρωπη έχει γίνει η κοινωνία μας, πλέον δεν ασχολείται αλλά, και όσοι ασχολούνται είναι πραγματικά τόσο λίγοι (αριθμητικά) για να αλλάξουν ή ακόμα και να προσπαθήσουν να αλλάξουν το κόσμο προς το καλύτερο.

Αυτό που φαντάζει ακόμα πιο δυσάρεστο είναι τι έπεται από δω και στο εξής, καθώς στη σκέψη και μόνο ότι έρχονται χειρότερες μέρες, καθιστά τη κατάσταση άκρως επικίνδυνη.
Όλοι μας επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, εξοργίζομαι αφάνταστα όταν ακούω δίπλα μου απόψεις όπως, δεν μπορώ να βοηθήσω ή και να βοηθήσω όσο μπορώ δεν θα αλλάξει κάτι, είναι τραγικό και δείχνει κατ’εμέ ευθυνοφοβία και άρνηση προσφοράς.
Όσο αφορά τη δημοτική αρχή και πάντως υπευθύνου, θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να κωφεύουν, να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα το οποίο εξαπλώνεται σαν επιδημία και να κόψουν τα πολλά λόγια και τις δηλώσεις εντυπωσιασμού διότι δεν πουλάει άλλο αυτό, πλέον οι άνθρωποι ξύπνησαν και δεν παγιδεύονται με τέτοιες ψεύτικες μεθοδεύσεις και τακτικές!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Γραμμή βοήθειας για αστέγους 1595
unnamed
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts