Η Γη της Ελιάς: Δύσκολες ώρες για Αθηνά-Ιάκωβο!

Η Γη της Ελιάς: Όσο κι αν η Αθηνά με τον Ιάκωβο προσπάθησαν να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο, δεν τα κατάφεραν.

Είναι γεννημένοι να είναι μαζί, παρά τον εκβιασμό του Δημήτρη και τις αντιδράσεις στην οικογένεια των Βρεττάκων.

Οι δύσκολες ώρες που περνά η Βασιλική στο νοσοκομείο, καθώς το μωρό τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το ατύχημα που είχε με τον Φίλιππο, έχει αναστατώσει τους πάντες. Η Βασιλική με τη Χάιδω δεν έχουν φύγει ούτε στιγμή από το νοσοκομείο, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τον Στάθη και τον Λυκούργο, να πάνε σπίτι για να ξεκουραστούν. Έπειτα από παρότρυνση της Μαργαρίτας, ο Αλέξης πηγαίνει στο νοσοκομείο, αλλά την ίδια στιγμή εκεί βρίσκεται και η Μυρτάλη, η οποία μόλις τον βλέπει παγώνει και φεύγει σαν κυνηγημένη. Ο Αλέξης, την ακολουθεί και δείχνει να μην καταλαβαίνει για ποιο λόγο τον φοβάται και τον αποφεύγει. Ο Στέφανος κάνει παράπονα στον Στάθη για το γεγονός ότι η Βασιλική τους έδιωξε με την Αρετή από το νοσοκομείο. Ο πατέρας του παίρνει και πάλι το μέρος της Βασιλικής και πλέον το χάσμα που τους χωρίζει γίνεται ακόμα πιο μεγάλο.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Αθηνά, καθώς λέει και πάλι ψέματα στην Αναστασία ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να συναντήσει τον Ιάκωβο. Ωστόσο, η Αναστασία θα δει τη Μαργαρίτα έξω από το νοσοκομείο και θα καταλάβει το ψέμα, γι’ αυτό αποφασίζει να ψάξει για την αλήθεια. Παράλληλα, η Ευτυχία ανακοινώνει στον Αποστόλη πως θα κρατήσει μόνη της το μωρό και δεν σκοπεύει να τον παντρευτεί. Η Άννα στηρίζει την απόφαση της φίλης της, κάνοντας τον Αποστόλη ακόμα πιο έξαλλο. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος γνωστοποιεί στην Αντιγόνη πως την αποκλήρωσε, αλλά εκείνη δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για το γεγονός. Η Μυρτάλη και η Ισμήνη καλωσορίζουν στο εργαστήριο καλλυντικών την Αλκμήνη, τη νέα χημικό, ενώ, αντιθέτως, ακάλεστοι εμφανίζονται η Ιουλία και ο Γιώργης στο σπίτι του Ιάκωβου, την ώρα που εκείνος βρίσκεται κρυφά εκεί με την Αθηνά.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο ατύχημα, εμφανίζεται με σκοπό να απολογηθεί, αλλά η Βασιλική ξεσπάει πάνω του. Αυτή ή επίσκεψη τη βάζει σε σκέψεις, καθώς συνειδητοποιεί πως συνυπεύθυνος είναι ο Φίλιππος, που όφειλε να κοιτάξει πολύ προσεκτικά, προτού διασχίσει το δρόμο. Ο Στάθης δεν φεύγει λεπτό από το πλευρό της κόρης του, με την Εύα να δείχνει κατανόηση. Η Βασιλική αποφασίζει να πει όλη την αλήθεια στον Φίλιππο για την κατάσταση της υγείας του μωρού. Εκείνος καταρρακώνεται και ρίχνει ευθύνες στον εαυτό του για την απροσεξία του. Η Βασιλική είναι ψυχρή απέναντι του, λέγοντας του ότι κάτι ανάλογο δεν θα συνέβαινε ποτέ σε εκείνη. Η Ευτυχία, από την άλλη, έχει μια ομαλή εγκυμοσύνη και εξηγεί στον Αποστόλη πως δεν θα του στερήσει τα δικαιώματα του, αλλά μέχρι να γεννήσει δεν επιθυμεί εντάσεις μεταξύ τους.

Η Αντιγόνη ξεκαθαρίζει στον Μάνο πως το θέμα της περιουσίας δεν την αφορά. Του ζητάει, όμως, να κρατήσει τον πατέρα τους μακριά από την οικογένεια που υιοθέτησε το παιδί της, ώστε να μην ταραχθεί. Ο Ισίδωρος έχει τα δικά του σχέδια, καθώς εντοπίζει το παιδί και ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα, προκειμένου να το δει από κοντά. Ο Στάθης απογοητεύει κατά κάποιον τρόπο την Εύα, όταν της δηλώνει πως δεν σκοπεύει να μετακομίσει στο σπίτι της και να ζήσουν μαζί, μιας και είναι φρεσκοχωρισμένος, καθώς το χωριό θα τον πιάσει στο στόμα του.

Μια ακόμη ληστεία ταράζει την Αρεόπολη, καθώς ο, Δημήτρης μπαίνει σε ένα σπίτι με όπλο και κλέβει 250.000 ευρώ. Παράλληλα, κάτι συμβαίνει στη Μυρτάλη που την κάνει να αμφιβάλλει για πολλά πράγματα και μιλάει γι’ αυτό στη Μαρίνα. Ο Ισίδωρος, στο μεταξύ, σκέφτεται να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και μιλάει γι’ αυτή του την απόφαση στον Μάνο, ενώ, αργότερα, κλείνει ραντεβού με τη γυναίκα που υιοθέτησε το μωρό της Αντιγόνης και ετοιμάζεται να πάει να τη βρει στην Αθήνα. Με περιοριστικούς όρους αφήνεται ελεύθερος ο Ανέστης και ο Κουράκος δεν μπορεί να το πιστέψει. Παράλληλα, ο Δημήτρης παραδέχεται ότι έκανε τη ληστεία και ο Κωνσταντίνος του λέει πως από εδώ και πέρα είναι εχθροί. Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά για τη Βασιλική και τον Φίλιππο, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν ένα καλό νέο για το μωρό τους. Ο Φίλιππος παίρνει εξιτήριο, αλλά είναι ακόμα πολύ καταπονημένος και ο γιατρός του δίνει εντολή να γυρίσει σπίτι του μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Οι τύψεις του για το ατύχημα τον έχουν καταβάλει, ενώ η Βασιλική καταλαβαίνει ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το ατύχημα. Μαλακώνει απέναντι του, με την αγάπη που τους ενώνει να κερδίζει για ακόμα μία φορά.

Σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, η Ελένη κάνει μια ακόμα συνεδρία με τον Αλέξη, αλλά η συμπεριφορά του αρχίζει να την προβληματίζει. Ο ανιψιός του Λυκούργου, ο Χρήστος, έρχεται στο χωριό και ετοιμάζεται να αγοράσει την ταβέρνα της Ελένης. Την ίδια ώρα, εκείνη βιώνει μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς ο Αλέξης βγαίνει εκτός εαυτού και της επιτίθεται ερωτικά, νομίζοντας πως είναι η Μυρτάλη. Η Ελένη τον καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ, στη συνέχεια, επικοινωνεί και με τον Σύλλογο Ψυχολόγων. Αργότερα, ο Αλέξης οδηγείται στο τμήμα και ο Κουράκος του ζητάει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts