Η γη της Ελιάς: Οι απανωτοί φόνοι που θα δούμε, βάφουν με αίμα τη Μάνη! Ραγδαίες εξελίξεις!

Η γη της Ελιάς: Οι τηλεθεατές ανυπομονούν για την επικείμενη πρεμιέρα της σειράς και η αλήθεια είναι ότι από τα πρώτα κιόλας επεισόδια οι εξελίξεις θα είναι καθηλωτικές.

Στη δεύτερη σεζόν της, πια, η «Γη της ελιάς» ξεκινά με ένα «μπαμ» και παίζεται επτά μέρες την εβδομάδα! Η σύλληψη της Αθήνας έχει σοκάρει όλη την Αρεόπολη, ενώ τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα σε όλη την Ελλάδα. Μαθαίνοντας ότι η κόρη της βρίσκεται κατηγορούμενη για φόνο, η Μαρία παρατάει τα πάντα κι έρχεται στη Μάνη για να τη βοηθήσει. Όμως, από τα στοιχεία φαίνεται πως δε θα αποφύγει τη φυλακή. Ο Κουράκος, δε, είναι πολύ σκληρός απέναντι της, πιέζοντάς την αφόρητα να ομολογήσει το έγκλημά της. Λίγοι θυμούνται πια ότι μόλις λίγες ώρες πριν η πόλη γιόρταζε το γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής…

Ο Λυκούργος, κλονισμένος από όσα συνέβησαν, επιστρέφει στο σπίτι του, όταν ξαφνικά γίνεται μάρτυρας ενός άλλου συγκλονιστικού εγκλήματος. Μια νεαρή γυναίκα δολοφονείται μπροστά στα μάτια του, κι εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το αποτρέψει. Χωρίς να το ξέρει, έχει ήδη μπλεχτεί σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία, η οποία θα κοστίσει κι άλλες ζωές, ίσως και τη δική του. Τρεις μήνες περνούν και η Αθηνά περιμένει προφυλακισμένη τη δίκη της, περνώντας πολύ δύσκολες στιγμές στη φυλακή. Ο Λυκούργος παίρνει στα χέρια του ένα βίντεο, το οποίο αποφασίζει στη συνέχεια να δώσει στον Κουράκο, μήπως και μπορέσει να ξεμπερδέψει την ιστορία της άλλης δολοφονίας που συγκλόνισε την πόλη. Πολύ σύντομα, όμως, η Μαργαρίτα εντοπίζει στο βουνό άλλο ένα πτώμα. Οι Αρχές αναγνωρίζουν το νεκρό Ανέστη και ο Πότης διαδίδει την είδηση σε όλο το χωριό, πράγμα που κάνει την Ευτυχία να τρέμει! Η Άννα μάταια προσπαθεί να την ηρεμήσει… Εκείνη, τρομοκρατημένη, ομολογεί τα πάντα στον Αποστόλη, ενώ ο Κουράκος, μελετώντας βίντεο από τους δρόμους, ανακαλύπτει πως ο Ανέστης είχε περάσει από το σπίτι της τις μέρες που ήταν εξαφανισμένος. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για τη δίκη της Αθηνάς, ενώ η Ηρώ, η αδερφή του Δημήτρη, προσεγγίζει την Άννα και την Αντιγόνη, όμως αυτές αρνούνται να τη βοηθήσουν στο δικαστήριο. Όταν εντοπίζεται ένα νέο πτώμα στην παραλία, ο Λυκούργος καλείται να αναγνωρίσει αν πρόκειται για
την κοπέλα που δολοφονήθηκε μπροστά του. Στο επίμαχο βίντεο, ο δολοφόνος φορά το γνωστό δαχτυλίδι των Βρεττάκων κι αυτό έχει βάλει τον Κουράκο σε μεγάλες υποψίες.

Ο Λυκούργος, βέβαια, έχει τη δική του εξήγηση γι’ αυτό, όμως δε δείχνει να πείθει τον αστυνόμο. Η Μαρία, από την πλευρά της, του λέει να χρησιμοποιήσει στην υπεράσπιση της κόρης της την άσχημη συμπεριφορά που είχε ο Ιπποκράτης απέναντι της και
προειδοποιεί τον Ισίδωρο και τη Μυρτάλη για όσα θα ακουστούν στο δικαστήριο. Ο πρώτος δέχεται μια ανέντιμη πρόταση από την Ηρώ, η οποία «καίει» την Αθηνά με την
κατάθεσή της. Το ίδιο και ο Κουράκος, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να τη στείλει στη φυλακή!

Η Βασιλική και Φίλιππος εξαφανίζονται

Παντρεμένοι πια, ο Μάνος και η Μαρίνα ζουν την απόλυτη ευτυχία τώρα που η μικρή Αγγελική μένει μαζί τους. Η Αντιγόνη, αντίθετα, δεν το αντιμετωπίζει όλο αυτό πολύ θετικά και οι φόβοι της επιβεβαιώνονται στην πρώτη τους συνάντηση. Οι Βρεττάκοι, πάντως, είναι ενθουσιασμένοι με το παιδί, το οποίο γράφεται στο σχολείο και ξεκινά κανονικά τη νέα του ζωή στην Αρεόπολη. Με τις
εκλογές να πλησιάζουν, ο Δημοσθένης πείθει το Στάθη να κατέβει μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Βέβαια, όπως εξομολογείται στην Εύα, είναι λίγο διατακτικός με αυτό το βήμα, αντίθετα από τη Χάιδω, η οποία λέει αμέσως «ναι» στον Ισίδωρο. Όσο για την Αρετή, συνεχίζει να «τρώγεται» με την αγαπημένη του πρώην άντρα της και, με τη βοήθεια της Ασπασίας, γεμίζει όλες τις γειτονιές της Μάνης με αφίσες που την εκθέτουν! Ο Θανάσης, στο μεταξύ, την πιέζει να επισημοποιήσουν τη σχέση τους κι εκείνη, αρχικά, δέχεται να συνεταιριστούν. Στο μεταξύ, η Βασιλική επιστρέφει στά μαθήματά της σχολής της και απολαμβάνει τη ζωή της δίπλα στο Φίλιππο. Το ζευγάρι είναι πιο ερωτευμένο από ποτέ και κανείς από τους δυο τους δεν υποψιάζεται τη συνέχεια… Η Χάιδω τούς περιμένει να γυρίσουν από τη βόλτα τους κι αρχίζει να ανησυχεί όταν καθυστερούν και δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνά τους.

Μετά από λίγη ώρα ειδοποιεί το Λυκούργο, ενώ δεν αργεί να ζητήσει και τη βοήθεια του Κουράκου. Ο Στάθης μαθαίνει τα καθέκαστα, όμως δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Όλοι περιμένουν αβοήθητοι ένα σημάδι για το τι μπορεί να τους έχει συμβεί και αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι πιθανότατα έχουν πέσει θύματα απαγωγής! Τότε μπαίνει στο κάδρο η Βιολέτα, συμφοιτήτρια της Βασιλικής και φίλη της Νάντιας, της κοπέλας που δολοφονήθηκε. Έντρομη ζητά από το Λυκούργο να συναντηθούν προκειμένου να την προστατέψει, όμως δεν προλαβαίνει… Πέφτει κι αυτή νεκρή μπροστά στα μάτια του και ο Κουράκος αρχίζει πια να πείθεται πως το κύκλωμα που βρίσκεται πίσω από αυτά τα εγκλήματα δεν αστειεύεται, αλλά θα κάνει τα πάντα για να καλύψει τα ίχνη του!

Ο Αλέξης κάνει ερωτική εξομολόγηση στη Μυρτάλη

Ο Χρήστος συμβουλεύει τον Αλέξη να ασχοληθεί με την εστίαση, όμως εκείνος σκέφτεται ακόμη τη Μυρτάλη και αποφασίζει να της μιλήσει για πρώτη φορά ειλικρινά. Της εξηγεί την ψυχολογική του κατάσταση κι αυτή για πρώτη φορά δείχνει να τον καταλαβαίνει. Ο δρόμος για τους δυο τους φαίνεται να ανοίγει, όμως λίγες μέρες αργότερα ο Αλέξης βλέπει την αγαπημένη του στην αγκαλιά του Χρήστου και «τρελαίνεται!».

Την ίδια στιγμή, ένα άλλο ζευγάρι οδηγείται στο χωρισμό λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας! Ο λόγος για την Ισμήνη, η οποία αποφασίζει να χωρίσει τον Κωνσταντίνο όταν μαθαίνει ότι βοηθά οικονομικά τη μητέρα της. Έξαλλη, του στέλνει πίσω το νυφικό της και εξουσιοδοτεί την Αλκμήνη να του επιστρέφει το αυτοκίνητο που της είχε δωρίσει. Μετά από μια απροσεξία, ο Μάνος αναγκάζεται να απολύσει τη Μαργαρίτα, ενώ η Άννα μαθαίνει με ανακούφιση πως ο φάκελος της δολοφονίας του Ανέστη έκλεισε και τρέχει να πει τα νέα στην Ευτυχία.

Ο Στάθης στο σπίτι της Ιουλίας!

Οι ώρες στη φυλακή περνούν πολύ δύσκολα για την Αθηνά; την ώρα που ο Λυκούργος βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στις έρευνες που κάνει γύρω από τους θανάτους της Βιολέτας και της Νάντιας… Ο Κουράκος τον προειδοποιεί να προσέχει γιατί έχει μπει σε επικίνδυνα νερά, όμως εκείνος είναι αποφασισμένος να φτάσει στην αλήθεια και δεν κάνει πίσω. Στο μεταξύ, η Ράινα, μια νέα κοπέλα από τη Βουλγαρία, εμφανίζεται στο κλαμπ και ζητά δουλειά. Ο Γιώργης, που έχει αντιληφθεί ότι κάτι τρέχει στο συγκεκριμένο μαγαζί, δίνει εντολή στον Σταύρο να το ερευνήσει διακριτικά, όμως η Ράινα ξεκινά δουλειά και μάλιστα κλέβει την παράσταση από όλες τις άλλες κοπέλες.

Ένας ψευδομάρτυρας, πληρωμένος από την αδελφή του Δημήτρη, δυσκολεύει πολύ με την κατάθεσή του τη θέση της Αθηνάς, ενώ ο Λυκούργος και η Μαργαρίτα ψάχνουν στο ελαιοτριβείο του Ιάκωβου και βρίσκουν το κρυμμένο όπλο του Ιπποκράτη, πράγμα που μπορεί να ανατρέψει την πορεία της δίκης. Πάντως, όταν η Ισμήνη βλέπει κατά λάθος το βίντεο της δολοφονίας, ζητά εξηγήσεις από τον πατέρα της κι αυτός αναγκάζεται να της πει την αλήθεια. Την ίδια στιγμή, ο Στάθης, που δεν τα πάει και
τόσο καλά με την Εύα, πηγαίνει στο σπίτι της Ιουλίας για καφέ και ο Κουράκος τον
βλέπει. Αυτή θα είναι η ταφόπλακα για το γάμο τους…

Η Μυρτάλη «παίζει» με τον Αλέξη κι αυτός… τρελαίνεται!

Γοητευμένη από την επιμονή και τον «κίνδυνο», που αντιπροσωπεύει για αυτήν ο Αλέξης, η Μυρτάλη αφήνεται στον έρωτά του, όμως όταν το εξομολογείται στη Μαρίνα, δεν βλέπει την αντίδραση που περίμενε. Η φίλη της την κατηγορεί ότι φέρεται τελείως απερίσκεπτα και οι δυο τους τσακώνονται άσχημα. Μετά τον καβγά, η Μυρτάλη προσπαθεί να σκεφτεί καθαρά, όμως τα συναισθήματά της για τον Αλέξη και τον Χρήστο είναι τελείως μπερδεμένα. Εξίσου μπερδεμένος είναι και ο Αλέξης, ο οποίος παλεύει ανάμεσα στο πάθος που έχει για τη Μυρτάλη και στη συμπάθεια που τρέφει για τον Χρήστο. Κάθε φορά που βλέπει τους δυο τους μαζί, τον κυριεύει τρέλα και βρίσκεται μια ανάσα από το να ξεπεράσει τα όρια.

Όταν, μάλιστα, σύμφωνα με το 7 Μέρες TV καταφέρνει να την πείσει να βγουν ραντεβού και εκείνη τελευταία στιγμή το ακυρώνει για να βρεθεί με τον Χρήστο, τρελαίνεται από ζήλια! Εξίσου… τρελός γίνεται και ο Δημοσθένης όταν ανακαλύπτει ότι η Ασπασία έβαλε «χέρι» στο χρηματοκιβώτιό του. Έξαλλος, την προσβάλλει και τη διώχνει από το σπίτι, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά το πιο σκληρό του πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που γνωρίζει ήδη καλά ο Κωνσταντίνος, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η εμμονή του να καταθέσει υπέρ της Αθηνάς προφανώς έχει να κάνει με κάποιο κρυφό του σχέδιο. Στο μεταξύ η Αθηνά συνεχίζει να περνά μαρτυρικά στη φυλακή, σε σημείο που μια από τις συγκρατούμενές της τη μαχαιρώνει!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts