Η μαιευτήρας – χειρουργός Έφη Ρομποτή απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με την αναζωογόνηση με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος Έφη Ρομποτή  με περισσότερα από 28 χρόνια εμπειρίας έχει ως μια από τις προτεραιότητες της την σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση των γυναικών για τα γυναικολογικά θέματα. Αυτή την φορά η διακεκριμένη γιατρός μας παρουσιάζει την αναζωογόνηση του κόλπου με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και λύνει τις απορίες μας.

Είναι μια υπέροχη μέθοδος αναζωογόνησης, η οποία χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία από πολλές ειδικότητες της Ιατρικής.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι παίρνοντας μια μικρή ποσότητα αίματος της ίδιας της γυναίκας και απομονώνοντας με φυγοκέντρηση το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα μπορούμε να διορθώσουμε:
●      Ιστούς που πάσχουν
●      Ιστούς ατροφικούς

Και αυτό γιατί παράγονται νέα κύτταρα αλλά και σε αυτά που υπάρχουν μεγαλώνει η διάρκεια της ζωής τους. Δηλαδή πετυχαίνουμε μια ανανέωση των ιστών. Οι ενέσεις γίνονται με μια εξαιρετικά μικρή βελόνα και αφού πρώτα χρησιμοποιήσουμε τοπική αναισθητική αλοιφή. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη. Η ανανέωση της περιοχής αφορά πολλούς τύπους ιστών. Αγγεία, νεύρα, μυϊκές ίνες, συνδετικό ιστό, λεμφαγγεία κλπ.
Ποιό είναι το αποτέλεσμα;
●      ελάττωση του πόνου στις γυναίκες με δυσπαρεύνια
●      ανανέωση του δέρματος στην είσοδο του κόλπου
●      αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας
●      ελάττωση της ακράτειας ούρων (από stress incontinence)

Πόσες φορές γίνεται η θεραπεία με PRP;
Συνήθως 2-3 φορές με μεσοδιάστημα ενός μήνα. Κατόπιν μία φορά τον χρόνο.

Πότε θα φανεί το αποτέλεσμα;
Μερικά από τα αποτελέσματα τα φανούν αμέσως και μερικά θέλουν μερικές εβδομάδες (δημιουργία νέων κυττάρων και ιστών).

Μετά την θεραπεία χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα;
Μετά την θεραπεία η γυναίκα μπορεί να γυρίσει αμέσως στις συνηθισμένες της ασχολίες. Μετά 3-4 ημέρες μπορούν να ξεκινήσουν και οι σεξουαλικές επαφές.

Παρενέργειες υπάρχουν;
Ίσως ένα μικρό κοκκίνισμα της περιοχής που περνάει σε λίγες ώρες. Σπάνια κάποιο μικρό αιμάτωμα που επίσης απορροφάται σε λίγες ημέρες. Άλλες παρενέργειες όμως δεν υπάρχουν. Όπως όλες οι θεραπείες είναι πιθανό μερικές γυναίκες να απαντούν καλύτερα στην θεραπεία από ότι άλλες. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν η γυναίκα καπνίζει ή πίνει αλκοόλ.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο κανάλι της ιατρού στο Υoutube:

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts