Η Amazon Prime δραστηριοποιείται στα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών και στα αθλητικά ντοκιμαντέρ

Από τη σεζόν 2019-20 η Amazon έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι των τηλεοπτικών μεταδόσεων αθλητικών αγώνων. Για αρχή, αγόρασε δικαιώματα στις μεγαλύτερες λίγκες της Ευρώπης. 

Στην Premier League αγόρασε πακέτο των 20 παιχνιδιών ανά σεζόν για 3 χρόνια. Τα πιο «παραδοσιακά» κανάλια αθλητικών Sky Sports και BT Sports παρέμειναν αναμεταδότες, αγοράζοντας δικαιώματα για 128 και 52 ματς αντίστοιχα. Στην αρχή της σεζόν βρίσκεται η Premier League, η οποία είναι στην 4η αγωνιστική και η Τόττεναμ ηγείται προς το παρόν του βαθμολογικού πίνακα. 

Την ίδια σεζόν, ο μεγάλος επιχειρηματικός κολοσσός μπήκε και στη γερμανική Μπουντεσλίγκα, στην αρχή για ένα παιχνίδι και μετά για δύο επιπλέον στη σεζόν. Βέβαια για τη χρονιά που διανύουμε η Amazon δεν κατάφερε να πάρει τηλεοπτικά δικαιώματα και τις μεταδόσεις θα κάνουν τα κανάλια Sky Deutschland και DAZN. Όμως η Amazon συνεχίζει την παρουσία της στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας τα ηχητικά δικαιώματα στο χώρο του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας. 

Στην αρχή της βρίσκεται και η Μπουντεσλίγκα, με την 4η αγωνιστική να παίζεται το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου. Για ακόμα μία χρονιά κορυφαίο φαβορί για τον τίτλο δείχνει το στοίχημα Μπουντεσλίγκα της bwin τη Μπάγερν. Η Μπάγερν έχει καταφέρει να μη χάσει πρωτάθλημα από τη σεζόν 2012-13, έχοντας ουσιαστικά μονοπώλιο τα τελευταία χρόνια στο γερμανικό πρωτάθλημα. 

Εκτός από Premier League και Μπουντεσλίγκα, η Amazon από αυτό το καλοκαίρι μπήκε και στη γαλλική Ligue 1. Αγοράζοντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης έναντι 250 εκ. ευρώ ετησίως, θα μεταδίδει 8 από τους 10 αγώνες της κάθε αγωνιστικής για τα επόμενα 3 χρόνια. Τα άλλα 2 ματς της κάθε αγωνιστικής θα μεταδίδονται από το γαλλικό κανάλι Canal+.

Εκτός των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η Amazon μπαίνει και με άλλο τρόπο στα αθλητικά δρώμενα, αφού θα κάνει ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο αθλητών. Προς το παρόν, μέσα στο 2022 θα κάνει πρεμιέρα ντοκιμαντέρ της Amazon Prime για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. «Η ιδέα πίσω από το ντοκιμαντέρ είναι αρκετά ξεχωριστή και για αυτό αποφάσισα να προχωρήσουμε. Θέλουμε να μοιραστούμε μια ιστορία για τα πάνω και τα κάτω, για δυνάμεις και αδυναμίες- χωρίς φίλτρα. Να παρουσιάσουμε την ιστορία μου, όπως ακριβώς συνέβη στην πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος ο Λεβαντόφσκι.  

Την ιστορία του επιθετικού της Μπάγερν θα διηγηθεί το ντοκιμαντέρ, από το πως ξεκίνησε από την Πολωνία και πως κατάφερε να φτάσει στα μεγαλύτερα σαλόνια της Ευρώπης, μέχρι και κάποια καθοριστικά στιγμιότυπα της προσωπικής του ζωής. Έχοντας πολλά επιτεύγματα στην καριέρα του, οι απανταχού φίλαθλοι αναμένουν με ανυπομονησία το καινούργιο αυτό ντοκιμαντέρ και η Amazon ξεκινάει δραστηριότητα και στο αθλητικό γίγνεσθαι!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts