Κρήτη: Ανάβει φωτιές η τιμωρία της δασκάλας – Τα χαμόγελα των μαθητών πάγωσαν

Θύμα πρακτικών που θυμίζουν μεσαίωνα και όχι την εκπαίδευση στον 21ο αιώνα, φαίνεται να έπεσε μαθητής της πρώτης δημοτικού σε σχολείο του Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει η οικογένειά του προκαλώντας θύελλα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης. Το 7χρονο αγοράκι έμεινε κλειδωμένο στη σχολική τάξη μαζί με έναν ακόμη συμμαθητή του ως ένδειξη τιμωρίας επειδή δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως την εργασία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού που έχει ήδη καταθέσει μήνυση. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, ο οποίος μίλησε με τη μητέρα που 7χρονου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή. Από την πλευρά της, όμως, η δασκάλα φέρεται να αρνείται κατηγορηματικά το περιεχόμενο της καταγγελίας και κάνει λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.

Το περιστατικό φαίνεται να εκτυλίχθηκε την περασμένη Δευτέρα με τα δυο παιδιά να παραμένουν εγκλωβισμένα στην τάξη χωρίς διάλειμμα και για τουλάχιστον δυο ώρες μέχρι να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Το αγοράκι επέστρεψε το μεσημέρι σοκαρισμένο στο σπίτι, με τους γονείς του να αρνούνται να πιστέψουν αρχικά όσα τους εξιστόρησε. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού, πήγαν στο σχολείο και αφού επιβεβαίωσαν το γεγονός κατέφυγαν στην αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος της δασκάλας.

Σοκαρισμένοι και αιφνιδιασμένοι εμφανίστηκαν οι γονείς άλλων μαθητών που πληροφορήθηκαν το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα του 7χρονου, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η δασκάλα πίεζε πολύ το μικρό μαθητή ο οποίος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο φόρτο των εργασιών. Η οικογένεια ζήτησε τη συνδρομή λογοθεραπευτή και την παραπομπή του σε τμήμα ένταξης, ωστόσο όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Η συνέχεια της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς η οικογένεια του μικρού μαθητή κάνει λόγο για συστηματικό bullying και ζητά την απομάκρυνση της δασκάλας από το σχολικό περιβάλλον.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts