Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής φέρνει την υψηλή πλαστική χειρουργική του Μονάχου στην Ελλάδα

Μετά από μια πολυβραβευμένη 20χρονη καριέρα στο εξωτερικό, και έχοντας εργαστεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων στο Ηνωμένο Βασιλείο, στη Γερμανία, στη Σουηδία και στην Κίνα, ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής κάνει το μεγάλο βήμα και έρχεται στην Ελλάδα για να ανοίξει μια νέα κλινική Πλαστικής Χειρουργικής. Η κλινική, η οποία φέρει την ονομασία Perfect-Blue, θα λειτουργεί σε δυο τοποθεσίες, στο Κολωνάκι και στο Πανόραμα Βούλας.  

Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει πραγματοποιήσει την εκπαίδευσή του σε ορισμένα από τα πιο διάσημα ιδρύματα της Ευρώπης, όπως το περίφημο Πανεπιστήμιο του Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και το University College του Λονδίνου (UCL, UK). Θεωρείται ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας στον τομέα της αιμάτωσης ιστών και της αγγειογένεσης, και έχει δημοσιεύσει μεγάλο όγκο εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας και επιρροής. Στην ηλικία των 33 ετών έγινε αναπληρωτής καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM), όπου συνεχίζει να διδάσκει. Κατέχει επίσης πολλαπλές ευρεσιτεχνίες, μεταξύ των οποίων και η πρωτοποριακή θεραπεία πλάσματος HYPPP (Hypoxia Preconditioned Plasma) για ανάπλαση και αναγέννηση του δέρματος, την οποία και θα προσφέρει αποκλειστικά στην κλινική του. 

Ο  Δρ. Χατζηπαναγής έρχεται αποφασισμένος, και ο στόχος του είναι σαφής: θέλει να φέρει, όπως λέει ο ίδιος, την υψηλή πλαστική χειρουργική του Μονάχου στην Ελλάδα. Η ποιοτική αισθητική πλαστική χειρουργική, σύμφωνα με τον Δρ. Χατζηπαναγή, είναι παρόμοια με την υψηλή ραπτική. Στη μόδα, μιλάμε για Haute Couture. Αυτό που ορίζει την υψηλή ραπτική και τη διαφοροποιεί από τα ρούχα που παράγονται μαζικά είναι «η κομμένη και ραμμένη στα μέτρα» προσέγγιση, ο κατά παραγγελία σχεδιασμός και η άψογη προσοχή στη λεπτομέρεια. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πανομοιότυπα με το πώς σκέφτεται ο ίδιος ο Δρ. Χατζηπαναγής, και προσεγγίζει κάθε πλαστική χειρουργική επέμβαση. Αντί να χρησιμοποιεί μια ενιαία για όλους προσέγγιση μιλάει με θέρμη και ζήλο για τον προσεκτικό προ-εγχειρητικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας πλήρεις και λεπτομερείς μετρήσεις και πραγματοποιώντας προ-εγχειρητική προσομοίωση, καθώς και για το βήμα-προς-βήμα εγχειρητικό σχέδιο, το οποίο εκτελεί με ακρίβεια. Αυτός, πιστεύει, είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχεις κάθε φορά εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Ο Δρ. Χατζηπαναγής επέλεξε να αφήσει πίσω του το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Cambridge και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στη Βιοϊατρική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, για να πραγματοποιήσει ειδική εκπαίδευση στο Μόναχο, υπό τον παγκοσμίως γνωστό πλαστικό και επανορθωτικό χειρουργό καθηγητή Milomir Ninkovic. Το Μόναχο, το οποίο είναι γνωστό κυρίως για τη μπύρα και την ομάδα ποδοσφαίρου του, είναι επίσης γνωστό και ως Μέκκα της πλαστικής χειρουργικής, τόσο στη Γερμανία όσο και στην κεντρική Ευρώπη, ενώ δέχεται κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό διεθνών ασθενών. Η σχολή πλαστικής χειρουργικής του Μονάχου, αλλά και γενικότερα η γερμανική σχολή πλαστικής χειρουργικής, έχει μεγάλη παράδοση η οποία χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια και την κομψότητα της. «Η αξιοπιστία του συνθήματος ‘made in Germany’ έχει πραγματική αξία όταν πρόκειται για πλαστική χειρουργική», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δρ. Χατζηπαναγής. Όλα αναλύονται και προγραμματίζονται με μεγάλη λεπτομέρεια, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να επιτύχουμε όμορφα αισθητικά αποτελέσματα με συνέπεια. Η σχολή του Μονάχου έχει επίσης επηρεαστεί σημαντικά από την ιταλική χειρουργική σχολή, πιθανόν λόγω της εγγύτητας της περιοχής στη Βόρεια Ιταλία, και συγκεκριμένα της πρωτεύουσας της μόδας, το Μιλάνο. Οι Ιταλοί, είναι εξίσου γνωστοί για τη μεγάλη τους προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και για την άψογη αισθητική τους όσον αφορά το σχέδιο. Ο Δρ. Χατζηπαναγής έχει συνεργαστεί στενά και εκπαιδευθεί από δύο από τους πιο διάσημους Ιταλούς πλαστικούς χειρουργούς, Dr. Giovanni Botti και Dr. Mario Pelle Ceravolo, και έτσι είχε την ευκαιρία να αντιληφθεί την ιταλική σχολή από πρώτο χέρι. 

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ο Δρ. Χατζηπαναγής εργάστηκε σε όλους τους τομείς της πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής, συμπεριλαμβανομένων των χειρουργικών επεμβάσεων λόγω εγκαυμάτων, της κρανιοπροσωπικής χειρουργικής, καθώς και της επανορθωτικής  χειρουργικής με μεταμόσχευση ιστού. Το μεγαλύτερο πάθος του, ωστόσο, ήταν πάντα η αισθητική χειρουργική, ιδιαίτερα η αισθητική χειρουργική του προσώπου, της μύτης και του μαστού. Ο Δρ. Έκτορας Χατζηπαναγής είχε την τύχη να εκπαιδευτεί από την Dr. Constance Neuhann-Lorenz (φωτογραφία) στο Μόναχο, μια από τους πιο αναγνωρισμένους πλαστικούς χειρουργούς της Γερμανίας, η οποία ειδικεύεται σε αυτούς τους τομείς. Η πελατεία της περιλαμβάνει μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες και διασημότητες της βιομηχανίας της μόδας και των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας, καθώς και την πιο απαιτητική πελατεία της ανώτερης κοινωνίας του Μονάχου. Η συνεργασία μαζί της ήταν αναμφισβήτητα μια σπουδαία εκπαιδευτική εμπειρία για τον νεαρό χειρουργό. Από όλες τις τεχνικές και τις δεξιότητες που του έχει διδάξει, ένα όμως είναι αυτό που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό του Δρ. Χατζηπαναγή, όπως ο ίδιος αναφέρει: «το να παίρνεις τη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου στα χέρια σου και να προσπαθείς να τον κάνεις να αισθάνεται καλύτερα βελτιώνοντας τη φυσική του εμφάνιση είναι ένα μεγάλο προνόμιο, αλλά αυτό φέρνει επίσης μαζί του μεγάλη ευθύνη. Η αποτυχία στο να θεραπεύσεις έναν άρρωστο προκαλεί απογοήτευση…αλλά η αποτυχία σε ένα υγιές άτομο είναι καταστροφή».

Ο Δρ. ‘Εκτορας Χατζηπαναγής με τη μέντορά του, διάσημη πλαστικό χειρουργό του Μονάχου Δρ. Constance Neuhann-Lorenz

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts