Πώς και πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2016 – 2017

H υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί για την περίοδο Φθινόπωρο 2016 – Χειμώνας 2017. Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους περίπου 700.000 δικαιούχους έως το τέλος Μαΐου του 2017. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με μέση τιμή από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 – 85 λεπτά. Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου. Η υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2016- Χειμώνας 2017, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο TAXISnet. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (όταν ανοίξει η εφαρμογή) ή να δούν την αίτηση παλαιότερων ετών, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου.

Αλλαγές στο επίδομα – Πότε ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων

Στο Υπουργείο Οικονομικών μελετούν κυρίως γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς, όσον αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο 10ήμερο, ενώ η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί αρχές Νοεμβρίου. Τότε θ’ ανοίξει και η εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων από τους περίπου 700.000 δικαιούχους.

Διορθώσεις στα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Διορθώσεις στα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης ώστε να στοχεύει σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο συνολικό προβλεπόμενο ποσό των 105 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι τα κριτήρια καταβολής του να διαφοροποιούνται όχι ανάλογα με τον νομό αλλά και εντός αυτού, ανάλογα με το αν είναι ορεινή ή πεδινή περιοχή. Το ερχόμενο Σάββατο ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να καταβληθεί με καλύτερη στόχευση σε όσους το έχουν ανάγκη. «Πέρυσι το επίδομα καταβλήθηκε με κατανομή σε επίπεδο νομών, διαπιστώσαμε όμως μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες και σε επίπεδο νομών» τόνισε ο υπουργός. Για παράδειγμα, οι ορεινές περιοχές θα περάσουν στην πρώτη ζώνη όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές θα παραμείνουν στη β’ ζώνη, ενδεχομένως και κάποιες να μετατοπισθούν στη γ’ ζώνη.

 

 

Enikorama

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts