Σασμός: Είναι προφητικό το βιβλίο που διάβαζε ο Μαθιός; Επηρεάζει τις εξελίξεις;

Σασμός: Σάλος είχε προκληθεί από χθες με ένα στιγμιότυπο που έδειχνε τον Μαθιό να διαβάζει ένα βιβλίο.
Αυτό το βιβλίο δεν φαινόταν στο πλάνο ποιο είναι όμως ο ίδιος το αποκάλυψε στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (9/11).

Το βιβλίο λοιπόν που διάβαζε ο Μαθιός ήταν το «Όφις και Κρίνο», ένα βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το Όφις και Κρίνο συγκαταλέγεται στα πρώτα λογοτεχνικά έργα του Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Το βιβλίο γράφτηκε το 1905, πιθανόν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο συγγραφέας ήταν μόλις 20 ετών όταν το ολοκλήρωνε και το βιβλίο εκδόθηκε υπό το φιλολογικό ψευδώνυμο «Κάρμα Νιρβαμή». Το βιβλίο έχει τη μορφή ημερολογίου και περιγράφονται σ’ αυτό, οι νεανικές ανησυχίες του Καζαντζάκη για τη ζωή και τον θάνατο, τη γυναίκα και τον έρωτα.

Υπόθεση

Ένας ζωγράφος νεαρός, λάτρης της Ηδονής και του Ωραίου, απολαμβάνει ό,τι του προσφέρει η ζωή και, σταδιακά, τον κυριαρχεί η ιδέα του θανάτου. Αποφασίζοντας ότι ο θάνατος και η ζωή είναι συνδεδεμένοι με την Ομορφιά και τον Έρωτα, καλεί την ερωμένη του σε ένα δωμάτιο πλημμυρισμένο με φρέσκα λουλούδια, να περάσουν μαζί μια ερωτική νύχτα. Τελικά, το πρωί, από ασφυξία, τους βρίσκουν νεκρούς…

Το ερωτικό αυτό, διήγημα παρουσιάζει ενδιαφέρον, διότι αποτελεί ιδεολογική αμφιταλάντευση του Καζαντζάκη.

Ωστόσο, γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Γιατί ο Μαθιός το διάβαζε; Σκέφτεται να κάνει κάτι που θα αλλάξει την πλοκή της σειράς και όλη την ιστορία; Σκέφτεται να ενστερνιστεί κάποιες ιδέες του Καζαντζάκη;

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του magazinomou.gr το βιβλίο δεν θα επηρεάσει τον Μαθιό. Ως γνήσιος Κρητικός, λατρεύει να διαβάζει Καζαντζάκη και πόσο μάλλον τώρα που είναι και φουλ ερωτευμένος με την Βασιλική.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: To Δεύτερο Φονικό Έρχεται – Το Μεγάλο Λάθος Της Καλλιόπης

Σασμός: Τα Καλύτερα Σχόλια Στο Twitter Και Όσα Θα Δούμε Στο Επόμενο Επεισόδιο

Σασμός: Μαθιός Και Αργυρώ Φεύγουν Από Το Χωριό

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts