Σασμός: Νέο σοκ για τη Βασιλική! «Ο Νικηφόρος είναι γιος του Μαθιού»

Σασμός: Η Καλλιόπη απαιτεί να περνά περισσότερο χρόνο με τον Πετρή και μάλιστα ζητά να διανυκτερεύει κάποιες μέρες στο σπίτι της.


Αστέρης και Αργυρώ είναι σε αναμμένα κάρβουνα, αφού ξέρουν από τον παιδοψυχολόγο ότι το παιδί τους χρειάζεται σταθερότητα και δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε μέρα σε άλλο σπίτι. Η Καλλιόπη δεν παίρνει από λόγια και στα υστερικά της ξεσπάσματα ο Αστέρης με τον Μαθιό τής λένε πως, αν δεν βάλει μυαλό, θα τους χάσει από τη ζωή της! Η Βασιλική καταθέτει αίτηση διαζυγίου, την ώρα που ο Μαθιός εξομολογείται στον παπά ότι αυτός σκότωσε τον Στεφανή και εκείνος τρέχει στη, Βασιλική και της λέει ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού της!


Καθώς πλησιάζουν οι μέρες της επιστροφής του Νικηφόρου από το Ηράκλειο, η Βασιλική νιώθει να τη ζώνουν φίδια. Δεν του έχει πει ότι με τον Μαθιό έχουν χωρίσει, ούτε πρόκειται φυσικά, οπότε τώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να φέρει τον άντρα, της στο σπίτι για τις ημέρες που θα μείνει εκεί ο Νικηφόρος. Πηγαίνει λοιπόν να βρει τον Μαθιό και του ζητά να επιστρέφει στο σπίτι τους, για να μη διαταράξει την ισορροπία του παιδιού της.


Έτσι, ο Μαθιός επιστρέφει στο σπίτι για χάρη του Νικηφόρου, η Βασιλική ωστόσο του ξεκαθαρίζει ότι τίποτα δεν αλλάζει μεταξύ τους. Απελπισμένος, επισκέπτεται τον παπα-Μιχάλη και ετοιμάζεται για τη δυσκολότερη εξομολόγηση της ζωής του… Με την επίσκεψή του στην εκκλησία είναι αποφασισμένος να βγάλει από πάνω του το βάρος που του έχει μαυρίσει την ψυχή όλα αυτά τα χρόνια. Εξομολογείται λοιπόν στον παπα-Μιχάλη ότι αμάρτησε, παίρνοντας τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου! Δείχνοντας σοκαρισμένος, ο παπάς ακούει την κατάθεση ψυχής του άλλοτε δυνατού και αλύγιστου Μαθιού, που με λυγμούς τού αποκαλύπτει ότι αυτός σκότωσε τον Στεφανή.


Ο πρωτότοκος γιος της Καλλιόπης δικαιολογεί την πράξη του λέγοντας πως ο πρώτος του ξάδελφος φερόταν άσχημα στη Βασιλική. Τη χτυπούσε, την απατούσε, την απαξίωνε με κάθε ευκαιρία… Ο παπάς τον διαβεβαιώνει ότι το μυστικό του είναι ασφαλές, θα πρέπει όμως να έχει πραγματικά μετανοήσει για την πράξη του, ώστε να μπορέσει η ψυχή του να γαληνέψει…


Η πατρότητα αποκαλύπτεται


Ο Νικηφόρος βλέπει πως ο Μαθιός κοιμήθηκε στον καναπέ και όχι στο κρεβάτι με τη μάνα του και την πιέζει να του πει τι έχει συμβεί ανάμεσά τους. Η Βασιλική αποφεύγει να του δώσει σαφή απάντηση, αν και ξέρει ότι σύντομα θα χρειαστεί να του πει μια πειστική εξήγηση. Θέλει να προστατεύσει το παιδί της από την αλήθεια, διαφορετικά φοβάται πως η οικογένεια θα ζήσει ακόμα μία τραγωδία, από την άλλη όμως δεν μπορεί να ζει άλλο με αυτόν τον άνθρωπο… Λίγο αργότερα πηγαίνει να βρει τη Στέλλα και της ζητά να αναλάβει το διαζύγιό της από τον Μαθιό.


Την ίδια στιγμή, ο παπάς βασανίζεται από το δίλημμα αν πρέπει να αποκαλύψει στη Βασιλική την αλήθεια για τον Νικηφόρο και την πραγματική ταυτότητα του πατέρα του. Ο νεαρός τού είχε πάει πριν από καιρό τα αποτελέσματα του τεστ DNA που είχαν κάνει με τον Μαθιό, δίχως να έχει ανοίξει τον φάκελο. Ο παπάς διάβασε τι έλεγε το χαρτί και μετά το κατέστρεψε. Τώρα θεωρεί πως έχει χρέος να πει στη Βασιλική την αλήθεια, την οποία γνωρίζει μόνο ο ίδιος… Την καλεί λοιπόν κοντά του και της λέει ότι αυτός ο γάμος πρέπει να σωθεί, για το καλό του παιδιού της!


«Βασιλική, ο Νικηφόρος είναι παιδί του Μαθιού» της λέει και εκείνη καταρρέει! Τώρα η Βασιλική βρίσκεται σε νέο αδιέξοδο, αφού ξέρει ότι το παιδί της δεν μπορεί να μάθει ποτέ τι συνέβη με τον Στεφάνή και φυσικά δεν πρέπει να ανοίξει πουθενά αλλού το στόμα της, γιατί ο Μαθιός θα καταλήξει στη φυλακή και ο Νικηφόρος θα μείνει ξανά χωρίς πατέρα!

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Η Καλλιόπη συναντήθηκε με τον Βασίλη Σκουλά (Video)

Σασμός: Η Βασιλική σε αμόκ, μισεί τον Μαθιό (Video)

ΤΗΛΕΡΑΜΑ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts