Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στις 15:00 η εξόδιος ακολουθία

Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η σορός του τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις επτά το πρωί ως τις 13:30. Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκεται ήδη η οικογένειά του, που δέχεται τα συλλυπητήρια του κόσμου για την απώλεια του μακροβιότερου έλληνα πολιτικού.
Επικήδειους λόγους θα εκφωνήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και γιος του εκλιπόντος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, τα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα γίνει η ταφή του στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 3 το μεσημέρι.
Σημειώνεται πως η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του να μην εφαρμοσθεί η διάταξη για κηδεία δημοσία δαπάνη που «δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976». Την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια του εκλιπόντος στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Από την ημέρα του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τηρείται τετραήμερ δημόσιο πένθος, ενώ ως και την ημέρα της κηδείας του οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών θα κυματίζουν μεσίστιες. Πλήθος κόσμου συρρέει από τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, όπου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, για να αποχαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts