Σκηνές αρχαίας τραγωδίας και βαρύς θρήνος στην Γη της Ελιάς: «Γέννησα ένα τέρας» – Η επόμενη μέρα μετά τη δολοφονία της Μυρτάλης

Στην Γη της Ελιάς, η Μυρτάλη πέφτει νεκρή από το χέρι του Αλέξη και το πένθος καλύπτει την οικογένεια Βρεττάκου. Η Μαρίνα αλλά και η Ιουλία, πέρα από τον αβάσταχτο πόνο, αισθάνονται και τύψεις που απομακρύνθηκαν από την άτυχη κοπέλα, ενώ η Ιουλία γεμάτη οργή επιτίθεται στη Μαργαρίτα που τη θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο της Μυρτάλης.

Σε κατάσταση σοκ, ο Αλέξης τηλεφωνεί στη μητέρα του και την ενημερώνει για τον φόνο της Μυρτάλης: «Μάνα, τη σκότωσα», της λέει και η Μαργαρίτα τρέχει σαν τρελή. Αυτό που αντικρίζει την παγώνει. Η Μυρτάλη νεκρή και ο Αλέξης σε κατάσταση σοκ. Η Μαργαρίτα όπως είναι φυσικό γεμίζει με ενοχές γιατί θεωρεί πως άργησε να βγάλει την άδεια εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο: «Εγώ φταίω. Τι άλλο περίμενα για να μπει στην κλινική; Επρεπε να τον βάλω με το ζόρι. Τίποτα, είμαι υπεύθυνη για ό,τι έχει κάνει», μονολογεί κλαίγοντας. Ομως σύντομα έρχονται και τα χειρότερα, καθώς ο Αλέξης ομολογεί στον Κουράκο όλους τους φόνους που έχει διαπράξει.

Η Μαργαρίτα, στο άκουσμα ότι ο γιος της είναι κατά συρροή δολοφόνος, καταρρέει: «Θέλω να πεθάνω. Δεν μπορεί να γέννησα και να μεγάλωσα ένα τέρας. Το έβλεπα ότι δεν ήταν καλά και δεν ήθελα να το πιστέψω. Τι θα κάνω; Πώς θα ζήσω με τέτοιο βάρος;», αναρωτιέται. Σε άσχημη ψυχολογική όμως βρίσκονται και η Μαρίνα με την Ιουλία. Η Μαρίνα κατηγορεί τον εαυτό της, γιατί ήξερε όσα είχε κάνει ο Αλέξης στη Μυρτάλη και δεν την πίεσε να τον χωρίσει, ενώ η Ιουλία νιώθει άσχημα που απομακρύνθηκε από κοντά της, καθώς ουσιαστικά την είχε σαν κόρη της. Το χωριό έχει παγώσει από τα νέα, ενώ ακόμα και ο Λυκούργος ξεκαθαρίζει στη Χάιδω: «Ακόμα και να μου το ζητήσει η Μαργαρίτα, δεν πρόκειται να αναλάβω αυτόν τον εγκληματία», ισχυρίζεται.

Ολοι ετοιμάζονται για κηδεία της Μυρτάλης, ενώ η Μαργαρίτα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και τα πράγματα δεν θα αργήσουν να γίνουν ακόμα χειρότερα. Η Μαρίνα αποκαλύπτει σε όλους το μυστικό που είχαν με τη Μυρτάλη: «Θέλω να σας πω κάτι. Πριν από έναν χρόνο ο Αλέξης είχε απαγάγει τη Μυρτάλη. Την είχε κλείσει σε ένα σπίτι και τη βασάνιζε. Η Μαργαρίτα το ανακάλυψε αλλά δεν άφησε τη Μυρτάλη να πάει στην αστυνομία. Της είχε ζητήσει να το κρατήσει κρυφό και ότι θα φρόντιζε η ίδια να τον κρατήσει μακριά της», τους ομολογεί και όλοι στην οικογένεια παθαίνουν σοκ.

Viral Είδηση: Η γη της Ελιάς: Φρίκη για την Θεοδώρα – Ο Αλέξης την αρπάζει βίαια και…

Αργότερα, η Ιουλία έξαλλη πηγαίνει στο σπίτι της Μαργαρίτας, της επιτίθεται και της ζητάει τον λόγο γι’ αυτή τη συγκάλυψη: «Γιατί το έκανες αυτό; Δεν ήξερες ότι ο γιος σου είναι άρρωστος, ότι είναι επιθετικός, όχι απήγαγε τη Μυρτάλη; Γιατί δεν έκανες τίποτα, γιατί τα έκρυβες όλα; Εσύ φταις που πέθανε η Μυρτάλη! Εσύ και κανένας άλλος», της φωνάζει με οργή.

Η Μαργαρίτα θέλει να ανοίξει η γη και να την καταπιεί, δεν τολμά να εμφανιστεί πουθενά. Ακόμα και στην κηδεία της Μυρτάλης δεν εμφανίζεται. Περιμένει να φύγουν όλοι από το νεκροταφείο και να πάει μόνη της στον τάφο της κοπέλας.

Μάλιστα, μετά από λίγες μέρες η Μαργαρίτα πηγαίνει στον Ισίδωρο και, υπό το βάρος των ενοχών της, υποβάλλει παραίτηση. Ωστόσο, τόσο ο Ισίδωρος όσο και Μάνος με την Αθηνά δεν συμφωνούν με την παραίτηση της Μαργαρίτας και αναλαμβάνουν να ηρεμήσουν την Ιουλία, η οποία έξαλλη προσπαθεί να την απομακρύνει.

Η κηδεία και η αυτοκτονία του Αλέξη στην Γη της Ελιάς


Ο Στέφανος επιστρέφει για λίγες ημέρες στην Αρεόπολη, θέλοντας να παραστεί στην κηδεία της Μυρτάλης, που δεν πιστεύει ότι έφυγε τόσο άδικα. Η ημέρα της κηδείας φτάνει. Ολοι παρευρίσκονται στη νεκρώσιμη ακολουθία, εκτός από τη Μαργαρίτα η οποία θεωρεί πως θα ήταν προκλητικό να παραστεί.

Λίγο αργότερα η Μαργαρίτα επισκέπτεται τον Αλέξη στο κρατητήριο και αυτή θα είναι η τελευταία φορά που βλέπει τον γιο της, καθώς λίγο μετά ο Αλέξης αυτοκτονεί. Η είδηση του θανάτου του πέφτει σαν κεραυνός στη Μάνη και διχάζει τις οικογένειες. Η Μαργαρίτα νιώθει άβολα από τη στάση των συγχωριανών της και σκέφτεται να εγκαταλείψει τη Μάνη, ενώ η Αθηνά τής συμπαραστέκεται σε όλα και τη συνοδεύει στην καύση της σορού του Αλέξη.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts