Τα Χριστούγεννα των παιδιών χωρίς γονική μέριμνα στο λευκό παλάτι με τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας διοργάνωσαν ακόμη μια φορά την παραδοσιακή γιορτή των Χριστουγέννων και φιλοξένησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά στο Λευκό Παλάτι.

Παιδιά χωρίς γονική φροντίδα, παιδιά Ρομά, παιδιά προσφύγων και παιδιά με αναπηρίες, ηλικίας από 3 έως 12 ετών, από σπίτια και οργανώσεις απ’ όλη τη Σερβία, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ο Υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης, Κοινωνικών Θεμάτων και Θεμάτων Βετεράνων Ζόραν Τζορτζέβιτς παρευρέθηκε στην γιορτή, ευχαριστώντας τους ΑΒΥ για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων γιορτών για 17η συνεχή χρονιά: ‘‘Αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό, διότι αποδεικνύει τη αγάπη και δέσμευσή μας προς τα παιδιά. Έχετε δει τι σημαίνει για αυτά και πόσο προσδοκούν τα δώρα. Το χαμόγελο στο πρόσωπό τους υποδηλώνει ότι είναι κάτι ανεκτίμητο. Η Βασιλική οικογένεια είναι πάντα κοντά στα παιδιά που χρειάζονται την φροντίδα τους περισσότερο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν 3 εκδηλώσεις όπου τα παιδιά έλαβαν τα υπέροχα δώρα και απόλαυσαν την παρουσία του Άγιου Βασίλη, τους διασκεδαστές από το θίασο “Cigra”, καθώς και ένα μουσικό πρόγραμμα από τη Χορωδία της Επισκοπής Sabac “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος “.

O Επίσκοπος Πατριάρχης της Σερβίας – Επίσκοπος Ρεμεσάνας Στεφάνος εξήγησε στα παιδιά την έννοια και την μεγάλη σημασία των Χριστουγέννων.

‘‘Το Λευκό Παλάτι και το Βασιλικό Παλάτι δεν είναι μόνο το δικό μας σπίτι, είναι το σπίτι για όλους εσάς και όλοι μαζί φτιάχνουμε μια μεγάλη οικογένεια’’ , δήλωσε η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, η οποία επισκέφτηκε παραδοσιακά, την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 6 Ιανουαρίου και την Ημέρα των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου, τα παιδικά νοσοκομεία και τα ορφανοτροφεία στο Βελιγράδι και μοίρασε Χριστουγεννιάτικα δώρα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια. Επίσης η Πριγκίπισσα Αικατερίνη προσέφερε Χριστουγεννιάτικο γεύμα στα παιδιά που xωρίς γονική φροντίδα το οποίο χορηγήθηκε από το Σύλλογο Σεφ της Σερβίας.

To Ίδρυμα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης στο Βελιγράδι, μετά την γιορτή στο Λευκό Παλάτι, οργάνωσε να πάνε τα παιδιά στο παιδικό θέατρο “Dusko Radovic”, όπου και είδαν το θεατρικό έργο με τίτλο “New Year’s Rock & Roll”, το οποίο έπαιξαν ειδικά για αυτά η διοίκηση και οι ηθοποιοί του παιδικού θεάτρου.

Η κα. Donna Sekulich, Αντιπρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lifeline Σικάγο που ήταν παρούσα και πολλοί φίλοι βοήθησαν τους ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο και Πριγκίπισσα Αικατερίνη να μοιράσουν τα δώρα στα παιδιά.

Η γιορτή αυτή υποστηρίζεται κάθε χρόνο από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Lifeline Σικάγο, της οποίας η ιδρύτρια είναι η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη και προσφέρει κάθε χρόνο όλα τα δώρα, τα ρούχα και τα παπούτσια στα παιδιά.

Υπήρχαν πολλοί ακόμα δωρητές, μεταξύ των οποίων η Coca-Cola Τρία Έψιλον, οι εταιρείες Nestle, Evro Book, PepsiCo Δυτικά Βαλκάνια, Βερόπουλος – Super Vero, Rauch Σερβίας, Nuzi, καθώς και ο κος. Vasilije Boskovic, επίτιμος πρόξενος της Ναμίμπια στο Βελιγράδι και η σύζυγός του, η πρεσβεία της Ινδονησίας, η πρεσβεία του Μαρόκου, η πρεσβεία της Φινλανδίας, η κα. Daniela Celikovic και ο κος. Aleksandar Vasiljevic, το Κέντρο Balon, Kika Socks, Wai Wai Noodle CG Foods Europe, το Παιδικό Θέατρο “Dusko Radovic”, το Διεθνές Σχολείο Βελιγραδίου και τα παρακάτω ιδιωτικά σχολεία, το Ρώσικο, Το Γερμανικό και το Γαλλικό σχολείο.

Οι ABY Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους δωρητές που βοήθησαν την φετινή γιορτή για τα παιδιά χωρίς γονική φροντίδα και μαζί έκαναν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές τους πιο όμορφες και με σπουδαιότερη σημασία για αυτά.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts