«Τα 5 Στοιχεία»: Mια μουσικοθεματική παράσταση με την Άννα Μπουρμά

Τον δεύτερο χρόνο παρουσίας της συμπληρώνει τον Απρίλιο, η μουσικοθεματική παράσταση  «Τα 5 στοιχεία», της Αννας Μπουρμά. Μετά από μια σειρά εξαιρετικά πετυχημένων sold out παραστάσεων σε Αθηναικές σκηνές αλλά και εκτός Αθηνών, η παράσταση ανεβαίνει ξανά για 2 παραστάσεις, τις Τετάρτες 26 Απριλίου και στις 3 Μαίου, σε ένα από τα πιο ξεχωριστά θέατρα της πόλης, το θέατρο Αλκμήνη.

Κλείνει έτσι ένας ακόμα κύκλος εμφανίσεων που σημείωσαν καθολική κριτική αποδοχή και αγαπήθηκαν από το κοινό που διέκρινε την ιδιαιτερότητα της παράστασης που κινήθηκε έξω από τα συνηθισμένα.

 Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία του Ησίοδου, για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και το άγνωστο 5ο στοιχείο…) που αποτελούν και τους νοηματικούς συνδέσμους των τραγουδιών που ερμηνεύει η Αννα Μπουρμά, η οποία αναδεικνύεται σε μια performer σπάνιας πληρότητας, μέσα από την εξαιρετικά χορογραφημένη παρουσία της στη σκηνή. Τραγουδάει, χορεύει, παίζει πιάνο και κρουστά και παρασύρει το κοινό σε μια μουσική – εικαστική μυσταγωγία.  

Η παρουσία παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι αλλά και σύγχρονες τεχνικές όπως computer programming και looping, δίνουν ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα.

Έτσι ο ακροατής αντιλαμβάνεται από το πρώτο άκουσμα το ταξίδι της παράδοσης στο παρόν και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Η Αννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα κείμενα και πολλά από τα τραγούδια υπογράφει ο συνθέτης & στιχουργός Τάκης Μπουρμάς. Ακολουθούν αποσπάσματα από τα κείμενα της παράστασης:

Φωτιά : Το ξέρω πως η φωτιά μόνο με φωτιά φουντώνει και όχι με αναβολές.
Αέρας:  Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε κι εμείς. Είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο στην σκέψη μας, πέρα από την διατεταγμένη αποστολή.
Νερό: Στο νερό βρήκα έναν συμπολεμιστή στην μάχη να μετατρέψω τον βάλτο μου σε καθαρή τρεχούμενη διαφάνεια.
Γη : Όταν ο έρωτας κυριεύει τους ανθρώπους, αποθεώνεται η αρμονία των αισθήσεων, ανθίζουν τα ρόδα στην αυλή μου, παίρνει σάρκα και οστά η αθανασία, χαμογελάει η Γή ολάκερη, επιβεβαιώνεται ο μόνος γνωστός παράδεισος.
To πέμπτο στοιχείο: Τα ερωτήματα θα παραμείνουν ερωτήματα και μάλλον έτσι θα μείνουν στο Πάντα.
«Τα 5 στοιχεία»

26/4 & 3/5

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8-12, Γκάζι (Στάση Μετρό: Κεραμεικός)
Τηλ: 210 3428650 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17:30

info@theatro.gr  www.facebook.com/theatroalkmhnh

Ώρα έναρξης : 21:15
Διάρκεια παράστασης : 100 (χωρίς διάλειμμα 10’)
Γενική είσοδος : 10 €
Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς 
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά : Γιώργος Μακρής
Ήχος : Νίκος Γεωργίου
Φώτα : Μανώλης Μπράτσης & Άννα Μπουρμά
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες αφίσας : Γιάννης Μαργετουσάκης 
Body painting: Κατερίνα Βλάχου
Παραγωγή : AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος

Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις: PuRe | Χρήστος Καρυώτης

Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις : Άντζυ Νομικού

Kάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα. *

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts