Το πρώτο φιλικό της Σαπεκοένσε μετά το αεροπορικό δυστύχημα που ξεκλήρισε την ομάδα

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θυμάται αυτή την τραγωδία. Η  βραζιλιάνικη ομάδα που ξεκληρίσθηκε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου -όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή στην Κολομβία, συνετρίβη με τραγικό απολογισμό 71 νεκρούς και μόλις τρεις επιζώντες ποδοσφαιριστές– αναγεννάται από τις στάχτες της. Και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, οι διοικούντες κατάφεραν με τη βοήθεια των φιλάθλων να δημιουργήσουν μία νέα ομάδα, που το βράδυ του Σαββάτου έδωσε φιλικό αγώνα.

Η αναμέτρηση έγινε στην πόλη Σαπέκο, έδρα της Σαπεκοένσε με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Παλμέϊρας (2-2). Οπως είναι φυσικό, το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο και η συγκίνηση έφτασε στο αποκορύφωμα, όταν έκαναν την εμφάνιση τους οι τρεις διασωθέντες παίκτες που θα αποτελέσουν και τον συνδετικό κρίκο με το παρελθόν, για το μέλλον της ομάδας.

Ο τερματοφύλακας, Τζάκσον Φόλμαν (σ.σ. ακρωτηριασμένος στο δεξί πόδι) έγινε δεκτός με επευφημίες και ανεξάντλητο χειροκρότημα, εισερχόμενος στο στάδιο, έχοντας δίπλα του, τους άλλους δύο επιζώντες, Νέτο και Αλαν Ρούσελ, παραλαμβάνοντας το τρόπαιο του Κόπα Σουνταμερικάνα, που τους απονεμήθηκε τιμής ένεκεν. Κοντά στους τρεις διασωθέντες και οι σύντροφοι των νεκρών συμπαικτών τους, οι οποίες με δάκρυα στα μάτια, παρέλαβαν το μετάλλιο των συζύγων τους. Η πιο ανατριχιαστική στιγμή του αγώνα, συνέβη στο 71ο λεπτό όταν όλοι οι φίλαθλοι σηκώθηκαν και ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα προς τιμήν των 71 θυμάτων της τραγωδίας…

chapecoense1

chapecoense6

chapecoense8

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts