Ψέματα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα σειρά του Alpha! Οι χαρακτήρες και όσα θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο!

Ένας άντρας και μια γυναίκα βγαίνουν ραντεβού. Περνούν τη νύχτα μαζί. Την επόμενη ημέρα ο ένας καταγγέλλει τον άλλο. Τι έχει συμβεί; Από αυτό το σημείο κι ύστερα αρχίζουν τα «Ψέματα», η νέα συναρπαστική σειρά του Alpha, η οποία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 05 Μαΐου, στις 22:40.

Μια ιστορία για τη συναίνεση, τις κοινωνικές συμβάσεις, για τα δύο φύλα, την οικογενειακή ζωή και την εξαπάτηση. Μια σύγχρονη σειρά με κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία με τρόπο σημερινό μιλάει γι αυτά που ζούμε, που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων και μας έχουν απασχολήσει και προβληματίσει.

Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, καταθέτουν με την ίδια πίστη, σθένος και επιχειρήματα την άποψή τους πάνω στο ίδιο γεγονός. Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλευρές της αλήθειας;  Ή η αλήθεια είναι μία και μοναδική; Κι εάν η αλήθεια είναι μια και μοναδική, τι γίνεται όταν δύο άνθρωποι έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για την ίδια «αλήθεια»;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στα «Ψέματα», μία σειρά που παίρνει υλικό από την ίδια τη ζωή και το επιστρέφει μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της τέχνης.

Το δυνατό καστ καλείται να αφηγηθεί μια συγκλονιστική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Χρήστος Λούλης, Ζέτα Δούκα, Ιωάννης Παπαζήσης,  Χρήστος Σαπουντζής, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Χρανιώτης, Βασιλική Τρουφάκου, Θάνος Τοκάκης, Κίμων Κουρής, Δημήτρης Αριανούτσος.

Σενάριο: Νίκος Μήτσας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας

Η ιστορία

Η 38χρονη Έλενα έχει μόλις χωρίσει, οπότε όταν της ζητά να βγουν ραντεβού ο Αντρέας, ο γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της στο Λύκειο που διδάσκει, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται μετά την παρότρυνση της αδερφής της, που τον γνωρίζει καλά καθώς είναι συνάδελφοι στο νοσοκομείο της πόλης τους. Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά και ο Αντρέας καταλήγει στο σπίτι της Έλενας, χωρίς να δούμε τι διαδραματίζεται το υπόλοιπο της βραδιάς. Την επόμενη μέρα ο Αντρέας, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό της Έλενας την ευχαριστεί για την υπέροχη βραδιά, εκείνη όμως πηγαίνει στην αστυνομία…

Πρεμιέρα-  Πέμπτη 05 Μαΐου, στις 22:40

Επεισόδιο 01

Η Έλενα, καθηγήτρια σε Λύκειο επαρχιακής πόλης, χωρίζει μετά από πολλά χρόνια με το σύζυγό της και περνάει μια πιεσμένη περίοδο. Δέχεται όμως να βγει ραντεβού με τον Αντρέα, επιτυχημένο καρδιοχειρουργό, συνάδελφο της αδερφής της, και πατέρα ενός από τους μαθητές της.

Οι χαρακτήρες

Έλενα Γιαννάτου (Αλεξάνδρα Αϊδίνη)

Έξυπνη, ειλικρινής και με ισχυρή θέληση, η Έλενα είναι αγαπητή στους μαθητές του Λυκείου όπου εργάζεται ως φιλόλογος. Έχει μόλις πάρει διαζύγιο από τον Αντώνη και είναι έτοιμη να ξεκινήσει την καινούρια της ζωή. Όταν της ζητά να βγουν ραντεβού ο Αντρέας, ο γοητευτικός πατέρας ενός από τους μαθητές της, είναι εύλογα διστακτική. Ωστόσο δέχεται μετά την παρότρυνση της αδερφής της, που τον γνωρίζει καλά καθώς είναι συνάδελφοι στο νοσοκομείο της πόλης τους. Το ραντεβού πάει απροσδόκητα καλά αλλά κανείς από τους δύο δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ανατρέψει τις ζωές τους και θα φέρει τον έναν απέναντι στον άλλον να δίνουν μία βίαιη μάχη για την αλήθεια.

Ανδρέας Ηλιάδης (Χρήστος Λούλης)

Η εξαιρετικά γοητευτική εμφάνιση του Ανδρέα σε συνδυασμό με την ηρεμία του χαρακτήρα του είναι τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν να είναι δημοφιλής στους ασθενείς αλλά και τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ως καρδιοχειρουργός. Όταν βγαίνει ραντεβού με την Έλενα, καθηγήτρια του γιου του, Άρη, περνάει μαγευτικά, αλλά η Έλενα δεν έχει την ίδια άποψη. Όταν εκείνη δημοσιοποιεί τη δική της εκδοχή για τη βραδιά που περάσαν μαζί, καταφέρνει να γκρεμίσει τον κόσμο του. Η ζωή του Ανδρέα κρέμεται από μια κλωστή και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να αποδείξει την αθωότητά του και να την προστατεύσει.

Ισμήνη Κακλαμάνη (Βίκυ Παπαδοπούλου)

Ήρεμη, άριστη επαγγελματίας και παθιασμένη με τη δουλειά της. Η αστυνόμος Α’ Ισμήνη Κακλαμάνη δίνεται με πάθος σε κάθε υπόθεση που της ανατίθεται από την υπηρεσία της, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μένει ανεπηρέαστη από τις ιστορίες των θυμάτων. Έχει κουραστεί να βλέπει τους εγκληματίες που κυνηγάει να τη γλιτώνουν και αυτό πλέον έχει αρχίσει να επηρεάζει την απόδοσή της. Όταν αφήνει τα συναισθήματα της να μπουν στη μέση, φέρνει τον εαυτό της πολύ κοντά στους ίδιους τους εγκληματίες που παλεύει τόσο σκληρά να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ηλίας Αγγελόπουλος (Χρήστος Σαπουντζής)

Ο αστυνόμος Β’ Ηλίας Αγγελόπουλος δεν μασάει τα λόγια του. Πολύ καλός επαγγελματίας, αλλά και σωστός οικογενειάρχης, ο Ηλίας καταφέρνει να κρατά χωριστά την επαγγελματική από την προσωπική του ζωή, στοιχείο που γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο για την επιτυχή του πορεία ως αστυνομικός. Όπως όλοι οι άνθρωποι όμως έχει και αυτός τις αδυναμίες του, οι οποίες θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τις αξίες τις οποίες πορεύεται μια ζωή.

Αντώνης Μπέλλος (Γιώργος Χρανιώτης)

Ο Αντώνης είναι παθιασμένος και ιδιαίτερα παρορμητικός. Ο αυθορμητισμός του και η τάση του να προσπερνάει τους κανόνες δεν βοηθούν την ανέλιξή του στην αστυνομία όπου εργάζεται και έτσι έχει παραμείνει αρχιφύλακας, αν και είναι πολλά χρόνια στο σώμα. Παρά το γεγονός ότι έχουν χωρίσει με την Έλενα, διατηρεί καλές σχέσεις μαζί της και, όταν μαθαίνει τις καταγγελίες της για τον Ανδρέα, αποφασίζει να ανακατευτεί στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει σαφείς οδηγίες από τους ανωτέρους του για το αντίθετο. Στον αγώνα του να βοηθήσει την Έλενα το μόνο που θα καταφέρει είναι να αποκαλύψει τα δικά του ψέματα, τα οποία απειλούν να καταστρέψουν αυτούς που αγαπά περισσότερο.

Κάτια Γιαννάτου (Βασιλική Τρουφάκου)

Δυναμική και αισιόδοξη, η Κάτια είναι πολύ δεμένη με την αδερφή της, Έλενα. Ωστόσο, η επιμονή της να πείσει την Έλενα να βγει για φαγητό με τον Ανδρέα, με τον οποίο δουλεύουν στο ίδιο νοσοκομείο, πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα. Οι εξελίξεις απειλούν να χωρίσουν τις δύο αδερφές για πάντα, καθώς μπορεί να αποκαλύψουν ένα μεγάλο μυστικό της Κάτιας, το οποίο δεν τολμά να φανερώσει ούτε στους πιο κοντινούς της ανθρώπους, και ειδικά στον σύζυγό της Δήμο. Αν η αλήθεια βγει προς τα έξω, η Κάτια θα χάσει τα πάντα.

Δήμος Σωτηρόπουλος (Θάνος Τοκάκης)

Ο Δήμος έχει σπουδάσει νομική αλλά ποτέ δεν την άσκησε ως επάγγελμα. Προτίμησε να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία, αλλά και αυτό το εγκατέλειψε για να είναι δίπλα στα δύο του παιδιά καθώς μεγάλωναν. Υπομονετικός, ευγενικός, στοργικός πατέρας, και αφοσιωμένος σύζυγος της Κάτιας, ο Δήμος είναι η προσωποποίηση της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Δεν είναι όμως πάντα όλα όπως φαίνονται. Η περίεργη και απόμακρη συμπεριφορά της Κάτιας οδηγεί τη σχέση τους σε απρόσμενα μονοπάτια και η ισορροπία του ζευγαριού αναταράσσεται χωρίς επιστροφή.

Νόρα Χατζίδου (Ζέτα Δούκα)

Η αστυνόμος Α’ Νόρα Χατζίδου είναι αντισυμβατική, κυνική και χωρίς κανένα φίλτρο στις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά της. Συνήθως όμως είναι αυτές οι ιδιότητες του χαρακτήρα της που την οδηγούν στην εξιχνίαση των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Ωστόσο, έχει και αυτή τα ευάλωτα σημεία της. Το παρελθόν της κρύβει κάποιες οδυνηρές καταστάσεις που την έχουν οδηγήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο. 

Πέτρος Δημακέας (Ιωάννης Παπαζήσης)

Ο Πέτρος, είναι μια αινιγματική φιγούρα που έχει σχέση με το παρελθόν του Ανδρέα. Οι δυο τους γνωρίζονται από την εποχή που σπούδαζαν, αλλά τα φοιτητικά τους χρόνια δεν είναι το μόνο κοινό στοιχείο τους. Η επανεμφάνισή του στη ζωή του Ανδρέα θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην πορεία της Έλενας.

Μάρκος Στεργίου (Κίμων Κουρής)

Ο Μάρκος γνωρίζει τυχαία την Έλενα, αλλά η πρώτη τους αυτή συνάντηση φαίνεται πως δεν θα ‘χει συνέχεια, καθώς η Έλενα είναι ακόμα ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιφυλακτική μετά τα όσα έχει καταγγείλει ότι έχουν συμβεί με τον Ανδρέα. Εκείνος όμως είναι αρκετά επίμονος και, μετά από ένα μεγάλο διάστημα που ανταλλάσσουν μηνύματα, καταφέρνει να την πείσει να βρεθούν από κοντά. Δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση για την κατάσταση της και είναι πολύ υποστηρικτικός σε όλο αυτό που περνάει. Όμως όταν αποκαλύπτεται το παρελθόν του, η Έλενα θα νιώσει για ακόμα μία φορά προδομένη.

Άρης Ηλιάδης (Δημήτρης Αριανούτσος)

Ο γιος του Ανδρέα, Άρης, είναι χαρισματικός, ελαφρώς απερίσκεπτος αλλά γλυκό και τρυφερό παιδί και έχει σχέση με τη συμμαθήτριά του Ηλιάνα. Τα γεγονότα που ακολουθούν μετά το ραντεβού που βγαίνει ο Ανδρέας με την Έλενα, η οποία είναι καθηγήτριά του, θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή του.

«Ψέματα» – Πρεμιέρα Πέμπτη 05 Μαΐου, στις 22:40, στον Alpha!

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts