Για δέκα χρόνια, ο Καπετάν Γιώργης ο Μυτιληνιός αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στην Άνω Γλυφάδα, χάρη στο φημισμένο ψαροπωλείο του.
Το βράδυ της Τετάρτης 29/10, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου βρέθηκαν εκεί και απόλαυσαν όλες τις νοστιμιές των σεφ. Μεταξύ αυτών, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, η Ζήνα Καρκαλά, ο Παναγιώτης Βαζαίος, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και άλλοι. Ο φακός απαθανάτισε και τον Μάκη Καπάτο με την σύζυγό του και γνωστή personal trainer Εύα Λεούση αλλά και την δημοσιογράφο και Promo Manager της Panik Records Μάνια Καπαράκου.

Με καταγωγή από τη Λέσβο και παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά, η οικογένεια γνωρίζει όσο λίγοι τα μυστικά της θάλασσας και τα μετατρέπει σε πιάτα αυθεντικά και πεντανόστιμα, διαθέσιμα για delivery ή take away.

Πρόσφατα, το όραμα του Καπετάνιου εξελίχθηκε με το άνοιγμα του νέου εστιατορίου στην Κωνσταντινουπόλεως 9, ένα καθαρά γαστρονομικό concept που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική. Στον κομψό, φωτεινό χώρο του, οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού επιλέγουν οι ίδιοι το ψάρι της αρεσκείας τους από τη βιτρίνα, ενώ η κουζίνα το ετοιμάζει όπως το επιθυμούν: ψητό, σε γιουβέτσι, ή σε ωμές παρασκευές όπως σεβίτσε, ταρτάρ και καρπάτσιο.

Ξεχωρίζει η ελληνική γαρίδα Κοιλάδας σε καρπάτσιο, η διάσημη ψαρόσουπα του Καπετάνιου και το σαγανάκι με πικάντικο κασέρι Λέσβου και γαρίδες. Στη λίστα ποτών βρίσκεις εκλεκτά ελληνικά λευκά κρασιά και ποικιλία ούζων μικρών παραγωγών της Λέσβου, ενώ στα ορεκτικά ξεχωρίζει η πράσινη φάβα του νησιού.

Ο Καπετάν Γιώργης φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας και την αυθεντική νησιωτική γεύση στην καρδιά της Γλυφάδας, προσφέροντας μια value for money εμπειρία ψαροφαγίας που τιμά την ελληνική παράδοση.












