H Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Έφη Ρομποτή ανέλαβε την διεύθυνση του νεοσύστατου τμήματος Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος, Έφη Ρομποτή με εφόδια τις γνώσεις και την πάνω από 28 χρόνια εμπειρία της στον χώρο, ανέλαβε την διεύθυνση του νεοσύστατου τμήματος Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ, έχοντας ως μία από τις προτεραιότητες της τη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για τα θέματα που αφορούν την γυναικολογία. 

Το Τμήμα Αισθητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση των παθήσεων του κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων παρέχοντας ό,τι πιο σύγχρονο για τη διάγνωση και την θεραπεία των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων.

Απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας προσφέροντας αποτελεσματικές θεραπείες σε προβλήματα όπως:                                

 • Η ατροφία και ξηρότητα του κόλπου, αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών, μακροχρόνιας λήψης αντισυλληπτικών, εμμηνόπαυσης, χρόνιων λοιμώξεων ή θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς.
 • Ήπια και μέτρια ακράτεια ούρων.
 • Η επώδυνη επαφή (δυσπαρευνία).
 • Η χαλάρωση των κολπικών τοιχωμάτων, σαν αποτέλεσμα φυσιολογικών τοκετών, απότομης μεγάλης αυξομείωσης σωματικού βάρους, έντονης χειρωνακτικής εργασίας ή κληρονομικών παραγόντων.
 • Οι χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες.
 • Ο χρόνιος ερεθισμός.
 • Η ατροφία και η απώλεια του όγκου των μεγάλων χειλέων ή τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου.                                                     

Παθήσεις που αντιμετωπίζονται:

Κολπική́ Ξηρότητα                                                              

Το 60% – 70% των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση υποφέρει από κολπική ξηρότητα που προκαλείται από την ατροφία του κολπικού βλεννογόνου λόγω της ελάττωσης των οιστρογόνων με αποτέλεσμα κνησμό και ερυθρότητα, λέπτυνση του κολπικού τοιχώματος. Έχουμε αλλαγές στο όξινο περιβάλλον του κόλπου και εκδορές στα κολπικά τοιχώματα, συχνές κολπικές λοιμώξεις. Εκτός από την εμμηνόπαυση παρουσιάζεται και σαν αποτέλεσμα καταστάσεων όπως η μακροχρόνια λήψη ορμονικών σκευασμάτων, πολλαπλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, χρόνιες υποτροπιάζουσες κολπίτιδες, σακχαρώδης διαβήτης, αυτοάνοσα νοσήματα, θεραπείες για καρκίνο μαστού και γυναικολογικών οργάνων, ουροδόχου κύστεως και εντέρου. Ουλοποίηση του κολπικού βλεννογόνου από κολπικές επεμβάσεις και δύσκολους τοκετούς, επιβαρυμένος τρόπος ζωής, κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία.  

Ακράτεια ούρων

Η ακράτεια ούρων μπορεί να προέλθει σαν σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης λόγω ατροφίας του βλεννογόνου της ουροδόχου κύστης, ουρήθρας και του σφυγκτηριακού μηχανισμού είτε λόγω πολλαπλών τοκετών και χαλάρωσης των κολπικών τοιχωμάτων ή σαν επιπλοκή χειρουργικών επεμβάσεων.
                                                              


Επώδυνη σεξουαλική επαφή και ελάττωση της σεξουαλικής επιθυμίας

Ένα από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, η απροθυμία ακόμη και η αποστροφή για σεξουαλική επαφή σαν συνέπεια της μείωσης των οιστρογόνων η οποία ενισχύεται από́ την παρουσία της κολπικής ξηρότητας της ατροφίας και λέπτυνσης του κολπικού βλεννογόνου και της ελάττωσης του λιπώδους ιστού.      

Χαλάρωση Κολπικών Τοιχωμάτων

Η χαλάρωση του προσθίου κυρίως αλλά και του οπισθίου κολπικού τοιχώματος συνήθως είναι αποτέλεσμα πολλαπλών φυσιολογικών τοκετών. Επίσης χαλάρωση μπορεί να συμβεί λόγω παχυσαρκίας, έντονης και βαριάς εργασίας ή κληρονομικών παραγόντων.

Αποκατάσταση Δύσμορφων Ουλών του Περινέου μετά από Φυσιολογικούς Τοκετούς.

Αποκατάσταση ατροφίας και ανισότητας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου σε όλες τις ηλικίες. 

Βελτιστοποίηση του G-Spot.

O-Shot®. 

Το τμήμα παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για προβλήματα της ουρογεννητικής περιοχής που χρειάζονται συνδυασμό χειρουργικής αποκατάστασης και συντηρητικής θεραπείας. 

Θεραπείες:

Γυναικολογικό laser – Femilift

Το αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας είναι η σύνθεση νέου κολλαγόνου στο τοίχωμα του κόλπου που προκαλεί:  

 • Αναζωογόνηση και σύσφιξη του κόλπου.
 • Θεραπεία της ξηρότητας λόγω της ατροφίας.
 • Μεγάλη βελτίωση της ακράτειας των ούρων.
 • Βελτιωμένη κολπική λίπανση.


                                                   

Η θεραπεία με laser είναι ενδεδειγμένη σε γυναίκες:

 • Που μετά από φυσιολογικούς τοκετούς αισθάνονται ότι ο κόλπος τους είναι
χαλαρός.
 • Με δυσπαρεύνια (επώδυνη σεξουαλική επαφή).
 • Με ατροφία του κόλπου.
 • Με ακράτεια ούρων (stress incontinence).
 • Με οργασμική δυσλειτουργία.
 • Με ατροφικό λειχήνα. 
                                                     

Η θεραπεία με laser είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη διαδικασία. Η γυναίκα επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητες της και απαιτούνται μόνο 3 ημέρες σεξουαλικής αποχής. 

Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ (Desiderial & Desiderial PLUS)

Είναι εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος και είναι το μοναδικό που έχει έγκριση για θεραπείες στον κόλπο και τα μεγάλα χείλη του αιδοίου. Το σκεύασμα αυτό εκμεταλλεύεται την ιδιότητα που έχει το υαλουρονικό οξύ να αυξάνει τον όγκο του κατά χίλιες φορές προσλαμβάνοντας νερό και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματά του είναι καταπληκτικά στις παραπάνω παθήσεις, είναι απόλυτα ασφαλής η χρήση του, είναι φιλικό στον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες. Η εφαρμογή του είναι εύκολη και ανώδυνη.                                                               

Πλάσμα (PRP)

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι η βιολογική λύση για την ανάπλαση του κόλπου, πραγματοποιείται με το αίμα το οποίο συλλέγεται από την ίδια την γυναίκα και στην συνέχεια φυγοκεντρείται ώστε να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια και εγχέεται σε διάφορα σημεία της αιδοιοκολπικής περιοχής. Με την μέθοδο αυτή πολλαπλασιάζονται οι αυξητικοί παράγοντες των αιμοπεταλίων και τα βλαστικά κύτταρα προκαλώντας νεοκολλαγονογέννεση.                                                                                 

Ραδιοσυχνότητες RF

Η κολπική αναζωογόνηση με ραδιοσυχνότητες έχει στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στο χόριο. Η ενέργεια που παράγουν οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνει ταυτόχρονα το χόριο και τα υποδόρια στρώματα αναγκάζοντας τις υφιστάμενες ίνες του κολλαγόνου να συσπαστούν επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμητή σύσφιξη των ιστών.                                     

Βράβευση

Το ΙΑΣΩ απέσπασε Χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Best Innovation Vaginal Rejuvenation Treatment” για την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου ανάπλασης κόλπου με CO2 laser, στα Medical Beauty Awards 2021. 

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts