Με μία ώρα γυμναστικής την εβδομάδα γλυτώνεις την κατάθλιψη ;

Αγαπητή θεία Ζένια. Νομίζω πως έχω κατάθλιψη. Θέλω να με βοηθήσεις. Μία φίλη μου μου είπε πως αν γυμνάζομαι θα διώξω την κατάθλιψη. Ισχύει ή όχι; Please helpppp!!

Απάντηση:

Μπορείς να αποφύγεις την κατάθλιψη εάν κάνεις έστω μία ώρα γυμναστική την εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια νέα αυστραλο-νορβηγική επιστημονική έρευνα ένα στα δέκα περιστατικά κατάθλιψης (12%) θα ήταν δυνατό να αποφευχθεί, αν οι συμμετέχοντες έκαναν τουλάχιστον μία ώρα άσκησης την εβδομάδα.

Το γεγονός ότι η άσκηση δρα ευεργετικά στην κατάθλιψη πιστεύεται από τους επιστήμονες ότι οφείλεται σε έναν συνδυασμό βιολογικών και ψυχοκοινωνικών ωφελειών που παρέχει η άσκηση, ιδίως όταν γίνεται σε ομαδικό πλαίσιο. (Συνεχίστε παρακάτω…)

Οι άνθρωποι που δεν ασκούνταν καθόλου, είχαν κατά μέσο όρο 44% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσους ασκούνταν μία έως δύο ώρες την εβδομάδα.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η άσκηση παίζει ρόλο στη θεραπεία των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, αλλά είναι η πρώτη φορά που μπορέσαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τη δυνατότητα της σωματικής δραστηριότητας να μειώνει προληπτικά τα μελλοντικά επίπεδα κατάθλιψης. Αρκούν ακόμη και σχετικά μικρά διαστήματα άσκησης για να υπάρξει σημαντική προστασία έναντι της κατάθλιψης», δήλωσε ο δρ Χάρβεϊ.

Η αιτία που η άσκηση δρα ευεργετικά σε σχέση με την κατάθλιψη, συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.

 

Διαβάστε περισσότερα θέματα ή στείλτε μου τα θέματα σας ΕΔΩ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts