Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη, στη στέψη του AM Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας παρευρέθηκαν στο Λονδίνο στη στέψη των AM Βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και των άλλων βασιλείων της Κοινοπολιτείας και της Βασίλισσας Καμίλα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, οι ΑΒΥ παρευρέθηκαν, επίσης, σε επίσημη δεξίωση για τις Βασιλικές Οικογένειες και τους αρχηγούς κρατών που διοργάνωσαν οι ΑΜ ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ III ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ


Η στέψη είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις συνταγματικές κοινοβουλευτικές μοναρχίες, η οποία δεν είναι ένας απλός εορτασμός, αλλά αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο κρατικό γεγονός και πάνω από όλα μια σημαντική θρησκευτική τελετή. Η στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ ήταν ένα μοναδικό γεγονός, καθώς πολλές νέες λεπτομέρειες ενσωματώθηκαν στην παράδοση αιώνων, τιμώντας όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας, τις ποικιλομορφίες και τους πολιτισμούς τους. Ήταν επίσης η πρώτη στην ιστορία στην οποία συμμετείχαν άλλοι εστεμμένοι αρχηγοί κρατών και βασιλιάδες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΒΑΕΙΟ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ

«Η στέψη του αγαπητού μου ξαδέλφου Βασιλιά Καρόλου Γ’ ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ήταν μια εντυπωσιακή θρησκευτική τελετή και συγκινηθήκαμε τόσο πολύ που μας ζητήθηκε να παρευρεθούμε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας για όλα τα θύματα και τους αγαπημένους των τρομερών τραγωδιών που συνέβησαν στη Σερβία, οι οποίες είναι βαθιά χαραγμένες στο μυαλό και τις καρδιές μας. Η θλίψη για τις χαμένες ζωές θα διαρκέσει για πάντα, η Σερβία ποτέ δεν θα ξεπεράσει απόλυτα τις καταστροφικές τραγωδίες. Οι προσευχές μας είναι μαζί τους. Ο Θεός να τους έχει καλά. Οι Βασιλικοί και οι παγκόσμιοι ηγέτες που συναντήσαμε εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια και μας ζήτησαν να τα μεταφέρουμε στον λαό της Σερβίας. Ένας μονάρχης σε μια συνταγματική κοινοβουλευτική μοναρχία πρέπει πάντα να είναι στην υπηρεσία του λαού του και η στέψη είναι ένα από τα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν σε αυτόν τον δρόμο των καθηκόντων που κληρονόμησε από τους προκατόχους του. Είναι η ύψιστη υπόσχεση τιμής που παίρνει ενώπιον του Θεού και του λαού του, που αντιπροσωπεύει μια στάση της υπηρεσίας του.», δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η τελετή της στέψης ξεκίνησε με την πομπή του Βασιλιά και της Βασίλισσας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Οι Μεγαλειότατοι  εισήλθαν στην εκκλησία, ενώ προηγήθηκαν πομπές αποτελούμενες από ηγέτες και εκπροσώπους διαφορετικών θρησκειών, καθώς και εκπροσώπους διαφόρων εθνών και κρατών της Κοινοπολιτείας. Η ανώτατη πολιτική προσωπικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Rishi Sunak, Πρωθυπουργός, ανέγνωσε επίσης στο πλαίσιο της τελετής. Την ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Ουέλμπι. Η μουσική για την τελετή επιλέχθηκε προσωπικά από τον ΑΜ Βασιλιά Κάρολο, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής ορθόδοξης μουσικής, στη μνήμη του πατέρα του Βασιλιά, του αείμνηστου Δούκα του Εδιμβούργου, Πρίγκιπα Φίλιππου.

Η ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ III

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα παρουσιάστηκαν στις κορυφαίες στιγμές της τελετής, με τα Βασιλικά Regalia, τα στέμματα, τη σφαίρα και τα σκήπτρα – εμβληματικά αντικείμενα που συμβολίζουν διαφορετικές πτυχές των υποχρεώσεων και των ευθυνών του μονάρχη. Η τελετή αποτελούνταν από πέντε στάδια, καθένα από τα οποία αντιπροσώπευε μια σημαντική παράδοση. Μετά την τελετή της εκκλησίας, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, επέστρεψαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εμφανίστηκαν μπροστά στον κόσμο στο διάσημο μπαλκόνι.

Ο ΑΒΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ III

Μαζί με το βασιλικό ζεύγος της Σερβίας, παρευρέθηκαν οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και του κόσμου μεταξύ των οποίων οι: η ΑΜ Βασίλισσα Άννα Μαρία, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Παύλος και η Πριγκίπισσα Marie – Chantal της Ελλάδος, ο ΑΜ Βασιλιάς Carl XVI Gustaf και η ΑΒΥ Διάδοχος Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ο ΑΜ Βασιλιάς Philippe και η ΑΜ Βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, ο ΑΜ Βασιλιάς Felipe VI και η ΑΜ Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, ο ΑΜ Βασιλιάς Willem-Alexander και η ΑΜ Βασίλισσα Máxima της Ολλανδίας, οι ΑΒΥ Διάδοχος Πρίγκιπας Haakon και η Διάδοχος Πριγκίπισσα Mette-Marit της Νορβηγίας, ο Διάδοχος του θρόνου Frederik και η Διάδοχος Πριγκίπισσα Mary της Δανίας, οι TIH Διάδοχος της Πρίγκιπας Fumihito και ο Πρίγκιπας της Ιαπωνίας Kiskon, οι ΑΓ Πρίγκιπας Albert II και Πριγκίπισσα Charlene του Μονακό, οι ΑΒΥ Μέγας Δούκας Henri και Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa του Λουξεμβούργου, οι ΑΒΥ Κληρονομικός Πρίγκιπας Alois και Κληρονομική Πριγκίπισσα Sophie του Λιχτενστάιν, οι ΑΜ Βασιλιάς Abdullah II και Βασίλισσα Rania της Ιορδανίας, οι ΑΜ Βασιλιάς Mohammed VI του Μαρόκου, ο ΑΜ ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Hassanal Bolkiah ibni Omar Ali Saifuddien III, ο ΑΜ ο βασιλιάς της Μαλαισίας Abdullah of Pahang, ο ΑΜ Eμίρης Tamim bin Hamad Al Thani του Κατάρ, ο ΑΜ Eμίρης Mohammed bin Rashid Al Maktoum του Ντουμπάι, ο TM Βασιλιάς Jigme Khesar και η Βασίλισσα Jetsun Pema of Buthan, ο TM Βασιλιάς Vajiralongkorn και Βασίλισσα Suthida της Ταϊλάνδης, καθώς και η ΑΜ Custodian του Στέμματος της Ρουμανίας Margareta και ο ΑΒΥ Prince Radu, η ΑΜ Czar Simeon των Βουλγάρων και πολλοί άλλοι Βασιλικοί.

Η ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ III ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ  
ΟΙ ΑΒΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας παρευρέθηκαν στο Λονδίνο στη στέψη των AM Βασιλιά Καρόλου Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και των άλλων βασιλείων της Κοινοπολιτείας και της Βασίλισσας Καμίλα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.
ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΒΑΕΙΟ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΙΝΣΤΕΡ
ΟΙ ΑΒΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts