Σασμός: Σφίγγει ανελέητα ο κλοιός για να αποκαλυφθεί ο δολοφόνος του Άγγελου!

Σασμός: Έντρομη η Καλλιόπη, ζητά από τον Μανόλη προθεσμία πριν καταθέσει.

Συντετριμμένες η Μαρίνα, η Αργυρώ και η Ασπα μπροστά στη θέα του κατακρεουργημένου πτώματος του Αγγέλου, καλούνται για αναγνώριση. Η… νεκρανάσταση του Παύλου Βρουλάκη αναστατώνει τον παπα-Μιχάλη, καθώς αρχίζει να μυρίζει αίμα!

Η Στέλλα παραμένει στο πλευρό των Σταματάκηδων ως δικηγόρος και το ερωτικό της ενδιαφέρον προκαλεί αμηχανία στον Αστέρη και ανησυχία στους γονείς της. Ο φόνος του Αγγέλου προκαλεί σεισμό στην τοπική κοινωνία και με τη σύλληψη του Μαθιού ως δράστη καταρρέει ο γάμος!

Μάταια, η Βασιλική περιμένει με το νυφικό της, ενώ η Αργυρώ, ο Σταύρος κι ο μικρός Πετράκης έρχονται εσπευσμένα στο χωριό, όπου βρίσκουν την Άσπα να θρηνεί τον Άγγελο. Η απρόσμενη συνάντηση της Αργυρώς με τον Αστέρη φέρνουν τον Σταύρο στα όριά του.

Έγκλημα και τιμωρία

Η γιαγιά Ειρήνη χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της μετά την απώλεια και δεύτερου εγγονού της. Καθώς η Μαρίνα προσπαθεί να επιβεβαιώσει με τον Αντώνη την εμπλοκή του Μαθιού στο στυγερό έγκλημα, η Αργυρώ ακούει και πάλι το όνομα «Σταματάκης» δίπλα στη λέξη «φονιάς».

Η Καλλιόπη, από την άλλη, εξομολογείται στον Αστέρη ότι δεν το έκανε ο Μαθιός. Το μεγάλο μυστικό όμως, αυτή τη φορά, βρίσκεται στα χέρια του παπα-Μιχάλη. Θολωμένη από θυμό για τη δολοφονία του Αγγέλου, η Αργυρώ εισβάλλει στο σπίτι των Σταματάκηδων…

Δίψα για εκδίκηση

Ο Μαθιός ορκίζεται στη Βασιλική ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Άγγελο, ενώ την ίδια στιγμή ο Μανόλης, που βασανίζεται από τύψεις για το φόνο, μπαίνει ξανά στο κάδρο των ερευνών ως πιθανός μάρτυρας.

Η Σοφία και ο Τάσος εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους στη Στέλλα, για την απόφασή της να υπερασπιστεί τον Μαθιό. Η γιαγιά Ειρήνη ζητά μία χάρη από τον παπα-Μιχάλη. Η παρουσία της, όμως, γίνεται αντιληπτή από έναν άντρα από τα παλιά, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών, διψασμένος για εκδίκηση.

Κατάθεση φωτιά

Η έρευνα για το φόνο του Αγγέλου συνεχίζεται και η Καλλιόπη δίνει άλλοθι στον Μαθιό για να τον σώσει, αφού γνωρίζει πως δεν είναι ο γιος της ο ένοχος. Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Βρουλάκης ανακοινώνει στον παπά πως γύρισε για να μείνει και να πάρει εκδίκηση.

Η Άσπα με τη Μαρίνα και την Αργυρώ είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης μπροστά στην τραγική θέα του πτώματος του Αγγέλου στο νεκροτομείο. Ο Αστέρης εισπράττει ένα ερωτικό ενδιαφέρον από τη Στέλλα και αυτό τον φέρνει σε αμηχανία. Η αστυνομία ψάχνει τον Μανόλη για να καταθέσει, αλλά πριν εκείνος πάει στο τμήμα, εμφανίζεται μπροστά του η Καλλιόπη, η οποία έχει μάθει απ’ τον Μαθιό ότι ο Μανόλης είναι έτοιμος να μιλήσει για το φονιά του Στεφανή.

Ο Παύλος προετοιμάζει μεθοδικά την επιστροφή του, μια επιστροφή που πρόκειται να βαφτεί με αίμα. Θα είναι αρκετές οι μνήμες του παρελθόντος και η εικόνα της γιαγιάς για να τον σταματήσουν;

Οι τύψεις κυριεύουν την Καλλιόπη, καθώς οι αναμνήσεις της από το βράδυ του φονικού αποκαλύπτουν τη φρικτή αλήθεια. Σε κατάσταση πανικού, θα ζητήσει προθεσμία από τον Μανόλη, πριν πάει να καταθέσει στην αστυνομία. Μία απρόσμενη συνάντηση του Αστέρη και της Αργυρώς θα καταλήξει σε συμπλοκή με τον Σταύρο και θα ξυπνήσει στον τελευταίο εκ νέου αμφιβολίες για το γάμο του.

Ο Αντώνης και η Ντίνα προσπαθούν να ανασυνθέσουν το παζλ της δολοφονίας του Αγγέλου και να φτάσουν στον ένοχο. Η εμφάνιση μίας μάρτυρα από το πουθενά θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ μία ομολογία θα πέσει σαν βόμβα και θα ανατρέψει όλα όσα γνώριζαν οι Αρχές για τη βραδιά του αποτρόπαιου εγκλήματος!

Οριστικός χωρισμός

Στέρεψε η υπομονή της Κλαίρης και δεν αντέχει άλλο τη σιωπή και την απομόνωση του Μανόλη. Όση κατανόηση κι αν έχει, δεν μπορεί ούτε να προβλέψει ούτε να διαγνώσει από πού προκύπτει αυτή η συμπεριφορά του. Η μόνη λύση είναι να χωρίσουν.

Εκείνος πάλι προσπαθεί να την προστατέψει με το να της κρύβει την αλήθεια, καθώς και στον Άγγελο που το ομολόγησε είναι τώρα νεκρός! Ξέροντας την αλήθεια, κρατά απόσταση και από τον επιστήθιο φίλο του, Νικηφόρο. Δεν αντέχει πλέον τους Σταματάκηδες, ειδικά μετά τη δολοφονία του Αγγέλου.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.