Τραγωδία «Σαπεκοένσε»: Σοκάρουν οι πρώτες μαρτυρίες των επιζώντων

Ο τεχνικός Έργιν Τουμίρι και η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρεζ είναι οι μοναδικοί επιζώντες από το πλήρωμα του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε και η αποστολή της Σαπεκοένσε. Τρεις ποδοσφαιριστές και ένας δημοσιογράφος που ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μιλήσουν, καθώς υποβάλλονται σε συνεχείς επεμβάσεις και παραμένουν σε καταστολή.

«Έβαλα τις τσάντες ανάμεσα στα πόδια μου και κάθισα σε εμβρυακή στάση, πληροφορία την οποία μας δίνουν σε περίπτωση δυστυχήματος. Πριν πέσει το αεροπλάνο, πολλοί είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους και φώναζαν. Σώθηκα επειδή ακολούθησα το πρωτόκολλο που ισχύει σε περιπτώσεις ανάγκης», δήλωσε ο Τουμίρι.

kol708_1

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook!

Η αεροσυνοδός δήλωσε: «Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι να σβήνουν τα φώτα στην καμπίνα. Ακολούθησαν δυνατές αναταράξεις και το αεροπλάνο άρχισε να χάνει ύψος. Μετά υπάρχει κενό».

Τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκαν στα συντρίμμια μερικές ώρες μετά τη συντριβή. Σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας, ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από την πτώση και ανέφερε βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του αεροσκάφους και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ εφημερίδας της Κολομβίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο από τον πύργο ελέγχου να έδωσαν προτεραιότητα στην προσγείωση άλλου αεροπλάνου παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για το τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος της πτήσης BAe 146.

kol3_0

 

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο μέσα από το αεροπλάνο: Οι τελευταίες στιγμές της βραζιλιάνικης ομάδας πριν τη συντριβή

 

 

Πηγή άρθρου: www.sdna.gr

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Προξενιό: Η Ιουλία με κενό βλέμμα, κρατώντας μια κούκλα της κόρης της δεν είναι σε θέση να εκφράσει όσα έχει βιώσει

Το Προξενιό της Ιουλίας: Το νέο συνταρακτικό trailer με ανατριχιαστικές σκηνές και χρώματα βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής, κυριολεκτικά κόβει την

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »