Η Γη της Ελιάς: Η τραγωδία χτυπά την πόρτα της Βασιλικής και της Χάιδως… 

Η Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος και το μωρό εμπλέκονται σε ένα φοβερό ατύχημα και η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή.

Ο πόλεμος που έχει ανοίξει η Αρετή στον Στάθη επηρεάζει πολύ τη Βασιλική, που νιώθει ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς από τη μητέρα της. Δεν μπορεί πλέον να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της, ενώ ο Φίλιππος τη στηρίζει ψυχολογικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες…

Στο μεταξύ, ο Φίλιππος προσπαθεί να πλησιάσει με φιλικό τρόπο τον Αλέξη. Υπάρχει όμως κάτι στη συμπεριφορά του που του φαίνεται περίεργο και τον ξενίζει.

Παρ’ όλα αυτά, σύντομα οι δύο νέοι πηγαίνουν για ψάρεμα. Εκεί ο Φίλιππος διαπιστώνει πως ο Αλέξης είναι διαρκώς αφηρημένος, γεγονός που μοιράζεται με τη Χάιδω. Την ίδια στιγμή η Εύα, τρελά ερωτευμένη με τον Στάθη, δείχνει πρόθυμη να μετακομίσει μόνιμα στη Μάνη και το συζητάει με τον αδελφό της.

Η εκδίκαση της αγωγής του διαζυγίου της Αρετής και του Στάθη πλησιάζει και οι δύο πλευρές προβάρουν τις θέσεις τους. Στο μεταξύ, όταν η Ελένη ομολογεί στον Στέφανο ότι η μητέρα του της φέρθηκε πολύ άσχημα, εκείνος την αμφισβητεί. Η κοπέλα πληγώνεται και θυμώνει. Αδυνατεί να συνεχίσει να είναι με έναν άντρα που δεν την εμπιστεύεται αλλά υπακούει… τυφλά τη μητέρα του και του ζητά να χωρίσουν.

Προβληματισμός

Για πρώτη φορά ο Στέφανος αρχίζει να προβληματίζεται σε σχέση με τη μητέρα του και την υπερβολική αδυναμία που της δείχνει. Συνειδητοποιεί μάλιστα πως ο πατέρας του υπήρξε… προφητικός και ότι η Αρετή του καταστρέφει τη μια σχέση πίσω από την άλλη. Εκείνη φυσικά αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι πάντα επεδίωκε το καλό του. Σύντομα η Ελένη αρχίζει συνεδρίες με τον Αλέξη, για να εξωτερικεύσει όσα την απασχολούν και τη βαραίνουν, χωρίς να φαντάζεται πόσο επικίνδυνος είναι ο νεαρός. Ο Στάθης ζητά από την Ιουλία να μην τον αντιμετωπίζει πια εχθρικά. Ο Κουράκος, από την άλλη, μαθαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα τεκνοποίησης και έτσι η Ιουλία προχωρά σε νέα σειρά εξετάσεων για να διαπιστώσει αν έχει κάποιο πρόβλημα. Ο Φίλιππος αποφασίζει να αγοράσει το θερμοκήπιο της Άννας και του Λεωνίδα, γεγονός που την ανακουφίζει, αλλά παράλληλα την απογοητεύει, καθώς γκρεμίζονται όλα της τα όνειρα.

Βαριά ήττα στο δικαστήριο

Η μέρα της δίκης φτάνει και ο Στάθης με την Αρετή συγκρούονται ανοιχτά σε όλα τα μέτωπα.

Τελικά η Αρετή κερδίζει την αγωγή και αφήνει τον Στάθη σχεδόν στον δρόμο… Δίπλα στον πατέρα της στέκεται πάντα η Βασιλική, ενώ στο πλευρό της Αρετής παραμένει ο Στέφανος, ο οποίος όμως έχει αρχίσει να δυσανασχετεί με τον ιδιότροπο χαρακτήρα της… Η Αρετή βέβαια δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι προκαλεί στους άλλους… Μετά τη βαριά ήττα που υπέστη, ο Στάθης αισθάνεται την αδικία να τον πνίγει. Τόσα χρόνια εργάστηκε σκληρά και ποτέ δεν πίστευε ότι κάποτε θα έμενε στον άσο και μάλιστα εξαιτίας της μητέρας των παιδιών του. Η οικογένειά του έχει διαλυθεί και έτσι βρίσκει παρηγοριά στην κόρη του, τη Βασιλική, που του στάθηκε από την αρχή. Σιγά σιγά καταλαβαίνει ότι πρέπει να ξεχάσει εντελώς την έχθρα του παρελθόντος και ότι ήρθε η ώρα να αποδεχτεί τον Φίλιππο. Εξάλλου όλα δείχνουν πως τον Στέφανο τον έχασε, συνεπώς ο άντρας της κόρης του θα είναι στο εξής ο γιος του. Ο Στάθης, η Βασιλική και ο Φίλιππος αγκαλιάζονται συγκινημένοι, σε μια στιγμή έντονης συναισθηματικής φόρτισης…

Τραγικό ατύχημα

Αυτές οι όμορφες στιγμές δεν θα κρατήσουν για πολύ, καθώς ο εφιάλτης ξυπνά για τη Βασιλική και τη Χάιδω… Ο Φίλιππος παίρνει το μωρό με το καρότσι και το πηγαίνει βόλτα μόνος του, γιατί η ” Βασιλική είναι κουρασμένη και έχει να κάνει πολλές δουλειές στο σπίτι. Στον δρόμο όμως τους… χτυπά ένα αυτοκίνητο! Πατέρας και κόρη οδηγούνται στο νοσοκομείο. Η Χάιδω και η Βασιλική σπεύδουν πανικόβλητες κοντά τους… Δυστυχώς οι γιατροί δεν έχουν καλά νέα. Η κατάσταση πατέρα και κόρης είναι, πολύ κρίσιμη και οι ζωές τους κρέμονται από μια κλωστή. Η Χάιδω τρελαίνεται στην ιδέα ότι θα χάσει άλλο ένα παιδί, αλλά και το εγγόνι της… Η Βασιλική είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και προσεύχεται ο άντρας που αγαπά και το παιδί τους να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Ο Στάθης προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όσο μπορεί… Στο μεταξύ, τα φοβερά νέα μαθαίνουν η Αρετή και ο Στέφανος, που, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει, δεν θα μπορούσαν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή να μην τρέξουν κοντά στη Βασιλική. Όμως η νεαρή κοπέλα έχει πληγωθεί βαθιά από τη μητέρα και τον αδελφό της και, θολωμένη από τον πόνο που βιώνει, τους διώχνει και τους λέει πως δεν θέλει να τους ξαναδεί. Πλέον οι Καπερνάροι έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα «στρατόπεδα».

Εντάσεις και εκβιασμοί

Η Αντιγόνη βγαίνει εκτός εαυτού, καθώς ο Ισίδωρος την κατηγορεί για πράξεις που δεν έκανε. Στο μεταξύ, ο Ιάκωβος, ύστερα από μήνες επιμονής, καταφέρνει να κάμψει τις αντιστάσεις της Αθηνάς. Σύντομα μια βράβευση κάνει την Αθηνά ιδιαίτερα χαρούμενη και τον Ιάκωβο πολύ περήφανο για εκείνη. Ο Δημήτρης, από την άλλη, δεν το βάζει κάτω και εκβιάζει ξανά την Αθηνά για περισσότερα χρήματα, με την απειλή ότι θα αποκαλύψει σε όλους το ένοχο μυστικό τους. Το ηθικό του Αποστόλη πέφτει όταν ο Ιάκωβος του λέει ότι η Ευτυχία δεν θέλει με τίποτα να τα ξαναβρούν. Ο Ισίδωρος ζητά από την Αντιγόνη να του πει το όνομα της γυναίκας που υιοθέτησε το παιδί της, αλλά εκείνη αρνείται. Η Ευτυχία τρομοκρατείται όταν κάνει τεστ εγκυμοσύνης και καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι έγκυος. Η Αθηνά λέει ψέματα στην Αναστασία ότι θα είναι με τη Μαργαρίτα, προκειμένου να συναντήσει τον Ιάκωβο.

Πηγή: Τηλέραμα

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts