Ρεκόρ τηλεθέασης 51,6% σημείωσε η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2

Πρωτόγνωρο ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε, χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, η ΕΡΤ2 λόγω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, που άρχισε να μεταδίδεται και πάλι στη δημόσια τηλεόραση από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, στη διάρκεια του τρίωρου συντονίστηκαν περισσότερα από 278.000 παιδιά, για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα μαθήματα που μετέδωσε η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, ποσοστό που έφτασε στο 51,6% της τηλεθέασης στις ηλικίες 4-14 ετών.

Είναι, μάλιστα, εντυπωσιακό ότι η ΕΡΤ2, στη διάρκεια του τρίωρου, έκανε πρωτόγνωρο ρεκόρ τηλεθέασης και στον γενικό πληθυσμό, καθώς, όπως προκύπτει, την εκπαιδευτική τηλεόραση παρακολούθησαν μαζί με τα παιδιά τους και δεκάδες χιλιάδες γονείς.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ2, στο χρονικό διάστημα 09:00-12:00, κατέγραψε μέση τηλεθέαση 10,5%, ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο ακόμη και από ψυχαγωγικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης που μεταδίδονται την ίδια ώρα.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της Nielsen, προκύπτει, επίσης, ότι τη μεγαλύτερη απήχηση είχαν τα μαθήματα που απευθύνονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, που μεταδίδονται από τις 09:00 έως τις 11:00. Στο δίωρο αυτό, η ΕΡΤ2 κατέγραψε τηλεθέαση 51,6% και 50,4% στις ηλικίες 4-14 και στον γενικό πληθυσμό 11,7%, καθώς τα μαθήματα που μεταδόθηκαν τα παρακολούθησαν για κάποιο διάστημα, μαζί με τα παιδιά τους, περισσότεροι από 200.000 γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

  • Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIXστην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.
Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts