Σασμός: Ο «Μανόλης» αποκαλύπτεται! Η ηλικία, το πτυχίο στη Νομική και το σπίτι στη Νέα Μάκρη

Σασμός: Ο Στρατής Χατζησταματίου υποδύεται στη σειρά του Alpha τον Μανόλη, έναν νέο με πολλά όνειρα ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι αυτόπτης μάρτυρας σε έναν φόνο που τον έχει στιγματίσει. Το μεγάλο μυστικό τον βαραίνει και όπως παρακολουθούμε και στον Σασμό, είναι τόσο ευαίσθητος που πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση.

Ο Στρατής Χατζησταματίου στην Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, ερμήνευσε τον Αίμονα και τα πήγε πάρα πολύ καλά καλλιτεχνικά, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει υποκριτικό ένστικτο και εξημμένη αντίληψη. Πρόσφατα, εν όψει της καινούργιας σεζόν, θεατρικής και τηλεοπτικής, τον συναντήσαμε σε ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας και συζητήσαμε μαζί του.

Κατοικεί, στη Νέα Μάκρη. Πριν από λίγο καιρό πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως πρωτοετής εκεί, το 2016, πέρασε παράλληλα και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και αποφοίτησε το 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία.

«Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής. Είχα μια κλίση και προς την επιστήμη, πολύ συνειδητή. Αν όμως θέλεις να ασχοληθείς και με την υποκριτική, με δεδομένη την ανασφάλεια που υπάρχει στον χώρο, αναζητάς και τέτοια αποκούμπια, είναι λογικό. Είχα κατά νου να εισέλθω σε μια πανεπιστημιακή σχολή και έπειτα, πιο ελεύθερος, λιγότερο αγχωμένος, να επιχειρήσω την καλλιτεχνική μου αναζήτησή, να δω αν θα τα καταφέρω. Με καθησύχαζε κάπως αυτό. Δεν ήταν μόνο πρακτικής φύσεως η ασφάλεια, ας πούμε, αλλά και ψυχικής. Επειδή στη υποκριτική το πράγμα είναι αβέβαιο κ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί έχεις ταλέντο αλλά να μην έχεις τύχη, μπορεί να έχεις τύχη αλλά να μην έχεις ταλέντο…» συνέχισε με αξιοπρόσεκτη συναίσθηση.

Στην κρατική σχολή του Εθνικού

«Πάντως, επειδή με ρωτήσατε για τη διδασκαλία των ηθοποιών, εγώ βρέθηκα στην κρατική σχολή του Εθνικού σε μια περίοδο που υπήρχε η πρόθεση και η προσήλωση σε κάτι συστηματικό, δηλαδή οι καθηγητές προσπαθούσαν να προσαρμόσουν και να μεταγράψουν από το εξωτερικό, με τρόπο δημιουργικό και παραγωγικό, μια μέθοδο στην υποκριτική. Η εντύπωσή μου είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει εν γένει στην Ελλάδα, όπου άλλωστε δεν έχουν ανωτατοποιηθεί οι σχετικές σπουδές. Μια διαπίστωση κάνω, δεν γνωρίζω πώς επιλύεται αυτό. Επίσης, μάλλον δεν υπάρχουν και πολλοί πραγματικοί κόουτς υποκριτικής εδώ. Για αυτό νιώθω ευγνώμων, επειδή εγώ συνάντησα τέτοιους και συνέβαλαν στη διαμόρφωσή μου» συμπλήρωσε. Έχοντας συμμετάσχει εν τω μεταξύ σε δύο θεατρικές παραστάσεις (μία κωμωδία και ένα παιδικό), έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τις τηλεοπτικές «Άγριες Μέλισσες» και αυτό τον οδήγησε το 2021 στον «Σασμό».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Δήμητρα Ματσούκα – Πέτρος Κόκκαλης: Η στιγμή της άφιξης της νύφης, το τρυφερό φιλί και οι ελάχιστοι καλεσμένοι

Πρωινό ΣουΣου: Δήμητρα Ματσούκα και Πέτρος Κόκκαλης παντρεύονται αυτήν την ώρα σε κεντρική εκκλησία στην Αθήνα, κάτω από άκρα μυστικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »