Αλήθεια ή μύθος; Ποιες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής είναι προτιμότερο να γίνουν χειμώνα και όχι καλοκαίρι

Η ενασχόληση με τη βελτίωση της εικόνας του σώματος δεν σταματά ποτέ, ωστόσο υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το ποιες επεμβάσεις έχουν ταχεία ανάρρωση και γρήγορα αποτελέσματα και ποιες δεν ενδείκνυνται πριν το καλοκαίρι, ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος μας επισημαίνει ότι γενικότερα, οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής δεν έχουν εποχικότητα και μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

Το μόνο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι τα peelings στο πρόσωπο, είτε είναι μηχανικά ή χημικά ή είναι laser, στα οποία ο ήλιος πρέπει να αποφεύγεται. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που οι καλοκαιρινές συνθήκες δυσκολεύουν τον ενδιαφερόμενο ή δυσχεραίνουν την περίοδο αποθεραπείας και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να γίνονται το χειμώνα. Για παράδειγμα, επεμβάσεις που προϋποθέτουν τη χρήση κορσέ, όπως για παράδειγμα η λιποαναρρόφηση έχουν το καλοκαίρι μια πρόσθετη δυσφορία λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών. Κι επίσης, όποιος αφήνει την επέμβαση για «την τελευταία στιγμή» θα στερηθεί τη δυνατότητα να πάει στη θάλασσα για κάποια περίοδο και να απολαύσει άνετα τις χαρές του καλοκαιριού. Εξάλλου πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το σώμα μας μετά από μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τη νέα ισορροπία του και την αρμονία του.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν να κάνουν το καλοκαίρι μια επέμβαση πλαστικής. Σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει αυτό; Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει πως βεβαίως υπάρχουν γυναίκες και άνδρες που επιλέγουν συνειδητά το καλοκαίρι για τέτοιες επεμβάσεις βελτίωσης. Συνήθως πρόκειται για ανθρώπους που λόγω δουλειάς δεν έχουν άλλη διαθέσιμη εποχή μέσα στο έτος, παρά μόνο την περίοδο των διακοπών τους. Υπάρχουν, φυσικά, κι αυτοί που θέλουν να πραγματοποιήσουν μια αλλαγή χωρίς να γίνει αντιληπτή από το περιβάλλον τους και οι θερινές διακοπές τους δίνουν τον απαραίτητο χρόνο για να επιστρέψουν στις δραστηριότητές τους βελτιωμένοι αλλά χωρίς να έχουν σημάδια από οιδήματα ή εκχυμώσεις.

Φυσικά, η «εποχικότητα» των επεμβάσεων πλαστικής δεν αφορά πολλές διαδικασίες όπως είναι τα ενέσιμα (μπότοξ, μεσοθεραπείες, κλπ) που μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.  

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts