Μια απίστευτη τροπή φαίνεται πως παίρνει το θρίλερ με τον δολοφόνο του οδηγού ταξί στην Κηφισιά, μετά τις σημαντικές μαρτυρίες που προβλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, ο δράστης είναι πιθανό να μιμήθηκε το σενάριο της ταινίας “Έτερος Εγώ”.
Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας που προβλήθηκε και που πολλοί χαρακτηρίζουν προφητική, το επιβεβαίωσε στην Αγγελική Νικολούλη.
Ο παράξενος θεατής σε έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και του κοινού, τον ρώτησε: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή»; Λίγο μετά αποχώρησε διακριτικά από την αίθουσα…
Όπως ανέφερε καθόταν στα πίσω καθίσματα, δεν πλησίασε κοντά ούτε συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, αλλά άκουγε πολύ προσεκτικά. Κάποια στιγμή σήκωσε το χέρι του για να πάρει το λόγο και ρώτησε τον σκηνοθέτη αν όταν έγραφε το σενάριο, σκέφτηκε πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή. «Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη στους δημιουργούς, δεν θα είχαν γυριστεί τόσες και τόσες ταινίες, όπως η «Σιωπή των Αμνών», το «Seven» και άλλες. Αυτό που εξήγησα στον άνθρωπο που έθεσε την ερώτηση, είναι πως μπορεί η πραγματική ζωή με τη μυθοπλασία να μοιάζουν σε πολλά σημεία, αλλά επί της ουσίας είναι δύο παράλληλοι δρόμοι, ο οποίοι δεν συναντιούνται ποτέ» ανέφερε στην Αγγελική Νικολούλη.
Στην ταινία που σκηνιθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας, πρωταγωνιστούν οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολιοπούλου και Φρανσουά Κλουζό.
Σύμφωνα με το σενάριο, το 2015 γίνονται στην Αθήνα πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ).