Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι γίνεται;

Σε κάποιες περιπτώσεις, επιλεγμένων ασθενών δίνεται στον πλαστικό χειρουργό η δυνατότητα να προσφέρει στο ασθενή του, που θέλει να διορθώσει αισθητικά τη μύτη του, αυτό να γίνει χωρίς χειρουργείο.

Είναι η μέθοδος που ο κόσμος αναφέρει ως «ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι», «ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο», «ενέσιμη ρινοπλαστική» ή «πλαστική μύτης με fillers”. Όπως και να λέγεται, στην ουσία είναι προσθήκη ενέσιμων, ασφαλών υλικών σε συγκεκριμένα σημεία της μύτης, έτσι ώστε να «εξομαλυνθούν» αισθητικά φυσικές ανωμαλίες της μύτης.

Η διαδικασία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Είναι γρήγορη, εύκολη, με άμεσο αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος σε σχέση με τη χειρουργική ρινοπλαστική και είναι πλήρως αναστρέψιμη αν για κάποιο λόγο δεν αρέσει στον ενδιαφερόμενο.

Μειονεκτήματα είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο και χρειάζεται επανάληψη μετά από ένα-δυο χρόνια, καθώς και ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο πλαστικός χειρουργός κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος κατατάσσει την ενέσιμη ρινοπλαστική στις επεμβάσεις που θα έχουν μεγάλη αύξηση στο εγγύς μέλλον και λέει: «Γυναίκες και άνδρες, κάθε ηλικίας αναζητούν μη επεμβατικές θεραπείες σε όλο το φάσμα των αισθητικών βελτιώσεων που επιθυμούν και αυτό θα είναι κάτι που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Η αισθητική βελτίωση της μύτης με fillers μέρα με τη μέρα κερδίζει σε δημοφιλία λόγω της εντυπωσιακής αλλαγής που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, η οποία συνδυάζεται με χαμηλό κόστος σε σύγκριση με ένα χειρουργείο ρινοπλαστικής.» 

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθηθούν έτσι ώστε να είναι επιτυχημένη. Ο κ. Χριστόπουλος επισημαίνει ότι: «Η διαδικασία φαίνεται εύκολη αλλά το καλό αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Η μύτη είναι ένα κεντρικό σημείο του προσώπου και δεν συγχωρούνται λάθη, διότι δεν μπορούν να «κρυφτούν. Ο ιατρός πρέπει να έχει πλήρη κατανόηση της ρινικής ανατομίας και της αισθητικής του προσώπου. Κλειδί για την επιτυχία είναι η ορθή επιλογή των ασθενών που το πρόβλημά τους μπορεί να διορθωθεί με την ενέσιμη τεχνική».

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι συνήθως ένας χρόνος ενώ σημαντικό ποσοστό ασθενών παρουσιάζουν μακροχρόνια αποτελέσματα που μεγαλώνουν με την επαναληψιμότητα. Η ενέσιμη ρινοπλαστική είναι μια μοντέρνα μέθοδος αισθητικής βελτίωσης της μύτης που προσφέρει άμεση, γρήγορη και ασφαλή βελτίωση χωρίς χειρουργείο.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλαστική μύτης χωρίς χειρουργείο μπορείτε να βρείτε στο εξειδικευμένο site: www.ρινοπλαστικη.com  

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts