Η ατζέντα με τους στόχους της Ρούπα: Χάρτες, ονόματα και διευθύνσεις πολιτικών και επιχειρηματιών

Εξονυχιστικά εξετάζει η αντιτρομοκρατική τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σημειώσεις για προπαρασκευαστικές ενέργειες. Στην “ατζέντα” του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” βρέθηκαν ονόματα και διευθύνσεις σπιτιών πολιτικών, δημοσιογράφων, εταιρειών, πολύ γνωστών εφοπλιστών και επιχειρηματιών, καθώς και διευθύνσεις οργανισμών. Οι αρχές εκτιμούν πως ήταν οι μελλοντικοί στόχοι.

Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται επίσης χάρτες, γραφήματα, εξακριβώσεις σημείων και χώρων. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και γραφολογικός έλεγχος.

Η γιάφκα στον Άλιμο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και άλλων χώρων, εκτός από το γκαράζ στον Άλιμο, που φέρονται ότι σχετίζονται με τη δράση της Πόλας Ρούπα.

Στον κλειστό χώρο στάθμευσης, στην οδό Κύπρου, βρέθηκαν πυρομαχικά, χειροβομβίδες, ζελατοδυναμίτιδα, καθώς και νιτρική αμμωνία. Η νιτρική αμμωνία αποτελεί τη βάση για την παρασκευή της εκρηκτικής ύλης ANFO.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη, ταιριάζουν στο συγκεκριμένο γκαράζ.

Στο γκαράζ βρέθηκαν και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο φέρουν πλαστές πινακίδες και γίνονται «φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το ένα από αυτά είναι ένα Hyundai το οποίο είχε αγοραστεί από τον Νίκο Μαζιώτη το 2013 με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Πρόκειται για το όχημα που αναζητούσαν οι αρχές από το 2014 και με το οποίο είχε διαφύγει ο Μαζιώτης από τη ληστεία στην Κλειτορία.

Επίσης, το άλλο φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, να είχε χρησιμοποιηθεί στο τρομοκρατικό χτύπημα στην οδό Αμερικής το 2014.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία και γενετικό υλικό που θα τους οδηγήσει στα πρόσωπα που έβαζαν και έβγαζαν τα αυτοκίνητα στο γκαράζ και μετέφεραν τα πυρομαχικά.

Πηγή

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts