Νέα εποχή για τον Όμιλο για την Unesco Β.Π.

Πλήθος συμπολιτών μας, αμέτρητοι φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του ελληνικού κοινοβουλίου, επιστημονικοί φορείς και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εξέχουσες προσωπικότητες του κοινωνικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι έδωσαν το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Ομίλου, κατακλύζοντας το Alios Café στην Πεύκη«Η έμπρακτη εκδήλωση στήριξης και απεριόριστης αγάπης του κόσμου, σηματοδοτεί τη νέα εποχή που οραματιζόμαστε για τους νέους μας, το Αύριο του τόπου μας» επισήμανε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στην ομιλία της. Παράλληλα, ανέδειξε τα ουσιαστικά κενά της Αυτοδιοίκησης σήμερα λέγοντας, πως «για να πετύχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να στοχεύσουμε στην τοπική ανάπτυξη των πόλεων μας, στην ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής με έμφαση τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην προαγωγή εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, εστιάζοντας στη Νέα Γενιά. Στο σταυροδρόμι των ιστορικών εξελίξεων απαιτείται σύνθεση δυνάμεων, συναίνεση, ενότητα και ομοψυχία, πρόσθεσε. Ενώ τόνισε με έμφαση πως «Πρέπει να πιστέψουμε στο Αύριο των Αξίων και Αξιών».

Η Πρόεδρος της UNESCO Β.Π. βράβευσε την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού για το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, προσφέροντας τιμητική πλακέτα στον ίδιο, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και το βιβλίο ορόσημο για την ιστορία της παλιάς Μαγκουφάνας – της Πεύκης, του εκδόσεων του ιστορικού, λαογραφικού  Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες. Τιμητική πλακέτα για το κοινωνικό λειτούργημα που προσφέρει η ασφάλεια Βορειονατολικής Αττικής, παρέλαβε ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, Αστυνόμος Α’, κ. Φώτης Τζελέπης, από την Πρόεδρο του Ομίλου. Ο ίδιος ευχαρίστησε την κα Πατούλη για την τιμητική διάκριση, δηλώνοντας ότι η προστασία των πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα των μαχόμενων αστυνομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, υπογράμμισε με νόημα στο σύντομο χαιρετισμό της, πως στην επόμενη συγγραφική έκδοση του διεθνούς οργανισμού το όνομα της κας Μαρίνας Πατούλη θα βρίσκεται ανάμεσα στις 60 γυναίκες του κόσμου που προάγουν τα ιδανικά και τις αξίες της UNESCO. Τις δικές τους διακριτές και ιδιαίτερα επαινετικές ευχές, για τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος στις μέρες μας, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτρης Βερβεσσός καθώς και  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κ. – επίτιμο μέλος της Unesco Β.Π. κ Κώστας Νταλούκαςο πρεσβευτής των δημοσίων και διεθνών σχέσεων του Ομίλου – παρουσιαστής κ. Νίκος Παπαδάκης αλλά και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των κοινωνικών σκοπών του Ομίλου. Την προσπάθεια στήριξαν δεκάδες χορηγοί και υποστηρικτές του Ομίλου για την UNESCO ΒΠ. με σημαντικά δώρα, προσφορές αλλά και κοινωνικές παροχές για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου, τους οποίους και ευχαρίστησε δημοσίως η κα Πατούλη.

Παρόντες από πλευράς Unesco Β.Π. ήταν όλα τα ιδρυτικά, διοικητικά και νέα μέλη του Ομίλου.

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts