Γλυκάνισος: Ποια είναι η Ραφίκα Σαουίς που μπαίνει στη σειρά

Η νέα δραματική σειρά με τίτλο «Γλυκάνισος» έρχεται στον ΣΚΑΙ την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν και διηγείται τον έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους με φόντο το πανέμορφο νησί της Λέσβου. Εμείς σας αποκαλύπτουμε την ιστορία αλλά και τo καστ του σίριαλ…

Τα στελέχη του ΣΚΑΙ έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τη σεζόν 2022-2023 θέλοντας να κερδίσουν την προτίμηση των τηλεθεατών. Από αυτό, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και η μυθοπλασία. Ανάμεσα, λοιπόν, στις σειρές που θα κάνουν πρεμιέρα την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν είναι και ή δραματική σειρά «Γλυκάνισος», σε σενάριο Γιώργου Κυρίτση, που είναι βασισμένο σε μια ιδέα της Ρόζυ Ρήγα, και σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη. Η σειρά διαδραματίζεται στη Λέσβο όπου και θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων. Όσον αφορά το πρωταγωνιστικό καστ, θα δούμε τους Γιώργο Παπαγεωργίου (Στρατός), Έλενα Πιερίδου (Ραζάν), Κώστα Κόκλα (Φίλιππος), Τάνια Τρύπη (Ερμιόνη), Κώστα Αποστολάκη (Μενέλαος), Ευγενία Δημητροπούλου (Ελεάνα), Αιμιλιανό Σταματάκη (Έκτορας), Ραφίκα Σαουίς (Φάζια), Βασίλη Αθανασόπουλο (Άγγελος), Χάρη Ασημακόπουλο (Ευστρατίου), Αντρέα Κοντόπουλο (Θανάσης), Μαίρη Χήναρη (Σταθούλα), Αντώνη Γιαννακό (Ραφαήλ), Μπήλιω Μαρνέλη (Αλίκη), Αθηνά Αλεξοπούλου (Χρυσάνθη), Νίκο Κασάπη (Μιχάλης), Γιούλη Γεωργακοπούλου (Αναστασία), Βαγγέλη Στρατηγάκο (Νεφζάτ), Χρήστο Κοντογιώργη (Καρίμ), Φώτη Κάραλη (Φώτης), Δημήτρη Αποστολόπουλο (Πολ), Κωνσταντίνο Μουταφτσή (Μπίλι), Θαλασσινή Μποσταντζόγλου (Μαργαρίτα), Κώστα Ζωγραφόπουλο (Θόδωρος). Στον ρόλο της Αριάδνης, η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Υπόθεση

Μια κρυφή, βαθιά, μυστική αγάπη με αρώματα της θάλασσας, των μεθυστικών γεύσεων της Συρίας και του ελληνικού ούζου.
Ο γλυκάνισος με τα αρώματά του, τόσο στο εκλεκτό ούζο της οικογένειας του Στρατή όσο και στη μαγειρική της Ραζάν, είναι σαν τον έρωτά τους: αψύς, δυνατός, γλυκός και αρωματικός, που άλλοτε ηρεμεί και άλλοτε βάζει φωτιά και καίει τα σωθικά…

Η ιστορία βασίζεται στον έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ενός Έλληνα χριστιανού και μίας Σύριας μουσουλμάνας, του Στρατή, γόνου εύπορης οικογένειας της Μυτιλήνης, και της Ραζάν, Σύριας πρόσφυγα. Ο καθένας κουβαλάει τη δική του κουλτούρα, τις δικές του αλήθειες, τα δικά του τραύματα, θα παλέψουν να αντισταθούν στη δίνη του έρωτα, σε αυτό που νιώθουν. Ο Στρατός, άλλωστε, χρωστά τη ζωή του στον σύντροφο της Ραζάν… Η ζωή γράφει, όμως, τα δικά της σενάρια. Ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους θα καταφέρει να φέρει κοντά και τους τόσο διαφορετικούς κόσμους τους; Πώς θα τον αντιμετωπίσει το περιβάλλον τους; Οι οικογένειές τους; Οι κάτοικοι του νησιού; Άνθρωποι, φιλίες και οικογενειακές σχέσεις θα δοκιμαστούν. Κάποιοι θα βγουν αλώβητοι, κάποιοι, όμως, θα πληρώσουν το τίμημα, θα βγει ο έρωτας νικητής;

Ποια είναι η Ραφίκα Σαουίς που μπαίνει στη σειρά

Συνοπτικά
Γέννηση: 13 Ιανουαρίου 1986 στην Αθήνα (ηλικία 36 χρονών)
Σύντομο Βιογραφικό
Η Ραφίκα Σαουίς είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1986 (ηλικία 36 χρονών) στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου καθώς και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα φιλολογίας και γλωσσολογίας).

Έχει παρουσιάσει έργο της στο εθνικό θέατρο της Νορβηγίας, στο φεστιβάλ του Ίψεν στην πλατφόρμα «Monsters of Reality- The Mimesis Machine». Το 2017 επιλέχθηκε να συμμετέχει στην Biennale Teatro, Venice Biennale 2017 στους 30 καλύτερους νέους δημιουργούς από όλον τον κόσμο. Έχει επίσης κερδίσει το grant του οργανισμού ΝΕΟΝ και το βραβείο Υποτροφίας Ίψεν. Είναι μέλος του Directors Lab, Lincoln Theater Center στη Νέα Υόρκη.

Ως περφόρμερ έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα, στο Βερολίνο, στο Μεξικό, στη Νέα Υόρκη, στο Πουέρτο Ρίκο και έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως ο οργανισμός ΝΕΟΝ, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), τη γκαλερί Publica, το Herbstaslon Festival (Maxim Gorki), το Μουσείο Μπενάκη, το ΕΚΟΜΕ, το ίδρυμα Κωστόπουλος. Οι δύο τελευταίες δουλειές που παρουσίασε ήταν η περφόρμανς μακράς διαρκείας μέσα σε εγκατάσταση «τρώες, anima captus» μαζί με τον εικαστικό Μιχάλη Αργυρού, στο Μουσείο Μπενάκη με την υποστήριξη του οργανισμού Νέον, του Μουσείου Μπενάκη και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Και το νέο μουσικό και χοροθεατρικό έργο «Europeana» σε μουσική σύνθεση του Σταύρου Γασπαράτου, είναι μια συμπαραγωγή των βραβείων Ίψεν και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – εναλλακτική σκηνής και παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2019 στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει διδάξει σεμινάρια και έχει δώσει διαλέξεις για τη μέθοδο της performance στο θέατρο στο τμήμα θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο και στο τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), μιλώντας επίσης και για «το θέατρο ως καταφύγιο» «Theatre of Refuge» την προσωπική της διακαλλιτεχνική προσέγγιση στην φόρμα του θεάτρου.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Οι δούλες (2015), Εuropeana (2019), Ατρείδες: τετράδια κρίσης (2015), Φαίδρα (2021).

Ακολούθησε το magazinomou.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος όλα τα spoilers των αγαπημένων σου σειρών και όχι μόνο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Social Media

Σασμός

On Key

Related Posts

Οι Πανθέοι: «Προτείνω να μας στη Μέση Ανατολή» – Το λάθος του Ανδρέα διευκολύνει το σχέδιο της Μάρμως

Οι ήρωες απογοητεύονται από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται και κάνουν ασυγχώρητα λάθη με ανυπολόγιστες συνέπειες στο νέο επεισόδιο της δραματικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »